10

Австриеца

преди 9 години

Как тука една бутилка не видях по улицата бре.... Една стотинка не се дава за бутилки от пластмаса .... Няма оправия при нас със тея молоумни селчовци, които преобладават навсякъде.

9

художника

преди 9 години

Предложение от мен: Да се събират касовите бележки и на 6мес. да се носят в данъчната служба към общината, като 5% от ДДС-то се възстановява на хората.Така всеки ще има стимул да събира касовите бележки, а и данъчните ще могат да контролират доходите на търговските обекти.А който не издава касов бон, просто ще загуби клиенти, пък и контрабандата ще намалее.Пример: Едно домакинство за 6м. е изхарчило 6000лв. то ДДС-то им е 1000лв.-5% от тази сума е 250лв. и да се възстанови на хората

8

така се прави

преди 9 години

До Анонимен 2: Ти да не мислиш, че сега не плащаш бутилката?? Няма такъв филм!! Ще е справедливо и екологично да може, като в бяла държава, де се връщат РЕТ бутилките и металните букси!!

7

коко

преди 9 години

Егати нещастниците сме! 2005 в Щатите във всеки маркет задължително 50с за пластмаса и това съществувало години наред! Каква идея, какво нововъведение??

6

Анонимен

преди 9 години

Нали при предишното правителство на талпата увеличихте продуктовите такси за кой ли път? Тогава за какво плащаме такса смет? В същото време премахнаха контейнерите за разделно събиране!

5

Анонимен

преди 9 години

Когато купиш пълни бутилки,ти одържат за всяка бутилка примерно по 30ст. А когато ги връщаш Има автомати за празни бутилки и накрая вземаш касовата бележка от атомата и на касата ти ги изплащат.

4

превод

преди 9 години

Анализира се възможността за въвеждане у нас на системата за върщане на пластмасовите бутилки в магазинната мрежа срещу заплащане..............официален превод на български: Води се борба между различни лобита, коя фирма да осъществява тази дейност. Обикновено почели тази която заложи на управляващите, всички знаем кой е той!Та те нали затова управляват за да печелят!

3

Анонимен

преди 9 години

Парите в БГто се търкалят по улиците,а гражданите й все се оплакват,че са бедни

2

Анонимен

преди 9 години

Значи германците могат да печелят от пластмасата а нашите ***-"бизнесмени" не могат. Скапан***ци. В цяла Европа се рециклират бутилките. Защо не задължат производителите да си ги изкупуват? Или и хе са в парламента.

1

Анонимен

преди 9 години

Чудесна идея!Ако се въведе,няма да има търкалящи се по земята пластмасови бутилки.