140

до 170

преди 9 години

"Какво значи "интеграцията въобще не е започнала"?"Теоретично е започнала (с предприсъединителните преговори с ЕС), но:1. Мерките са малки - като средства2. Мерките са неефективни - като мениджмънт и стратегия3. Мерките са само от държавата - напълно НЕподкрепяни от населението, което е крайно консервативно и ксенофобски настроено - на практика не дава шанс мерките да дадат плод.

139

Кикс

преди 9 години

Някой сеща ли се какво стана с охранителя на депото дето гръмна един такъв ? Разпънаха го на кръст човека, че не позволил да го пребият ами използвал оръжие. И направиха ли нещо на тълпата "братчеди", които вилняха в съда и открито призоваваха да се режат глави?

138

Анонимен

преди 9 години

До до 161Какво значи "интеграцията въобще не е започнала"? Нима още от Иван Костово време не започна десетилетие на ромското присъединяване, за което са отишли десетки, ако не и стотици милиони левове? Нима няма десетки ромски организации, "усвоили" тези пари под благия поглед на Националния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси? Нима БХК не ги защитава за мнооого милиони долари за годините на съществуването му? Интеграцията е започнала отдавна, но няма резултати!

137

Анонимен

преди 9 години

българи бягайте далеч от НАШАТА МИЛА РОДИНА ..бягайте и назсд не поглеждайте ..оставете на Бойко и другите изедници политици *** да си гласуват за тях и да си ги управляват ..БЯГАИТЕ като от чума ..от тук насетне само по лощо ще става .

136

до 161

преди 9 години

Е хайде, винаги са били дискриминирани - просто тогава милицията ги биеше, а сега ти се налага на теб да се биеш сам, като изпаднеш в конфликт с тях.Още от турско живеят в гета - това не ще да е от хубаво. И в Европа е било така, но след Френската революция започнаха да ги интегрират и се справиха добре - а при нас интеграцията още дори не е започнала! Разните "комитети" с право бият барабана - явно трябва още по-силно да бият.

135

Ядрения

преди 9 години

A ако български момчета пребият възрастен ром , то това ще е расизъм , и в парламента който ги защитават ,ще реват като скопени....а сега ...кой реве за клетника мамка ви продажна...

134

Анонимен

преди 9 години

Възможно ли е да бъдат интегрирани отново хора, които БЕЗдържавността дезинтегрира вече 26 години? Едно време са учели, работели, щат-не щат са живеели по правилата на обществото (макар и социалистическо общество). След 1989 г. кой започна да им дава помощи на калпак, кой ги поощрява да се множат като..., кой ги търпи да си строят и разрастват незаконни гета във всеки голям град, да превземат цели села, да безделничат и вършат престъпления? Липсата на държавна политика!!!

133

Анонимен

преди 9 години

Другия път, като има избори бъдете "тарикати" и идете за гъби или за риба и няма да се очудя ако въведът и кръвен данък и официално да се сформират башибозушки отряди.

132

Анонимен

преди 9 години

Айде сега да излезе ония депутатът от ДПС Хафъзов и другия Илиев, дето преди 2 дни пееха една песничка по медиите, хайде сега да кажат нещо по въпроса мишоците.

131

до 152

преди 9 години

"Изобщо не се адаптираха."Е как да се адаптират като изобщо не е правен и опит за адаптирането им. Даването на апартамент не е адаптиране, както даването на заем не е икономическо развитие. Трябват драконовски мерки срещу тежката расова дискриминация в България, за да видят смисъл тези хора да излязат от гетото и да си сътудничат с мнозинството - те сега са се скрили като мишки там и умират от глад - а какво прави гладната мишка като излезе от дупката нощем?Искрен съм, болезнено искрен!

130

Анонимен

преди 9 години

С демокрацията е свършено, когато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят." Томас Джеферсън

129

0

преди 9 години

А свидетелите, дего са подали сигнали какво са направили?! Някой опитал ли е изобщо да се намеси... В центъра на града да му се не види...

128

Анонимен

преди 9 години

Рибата се вмирисва от главата.

127

66

преди 9 години

Е, това вече е нетърпимо! Няма ли българи в Правец да ги натикат в миша дупка!?

126

Анонимен

преди 9 години

154, първо трябвало да създадем условия за НЕпрестъпно съществуване на ***? Че колко пъти, бе, приятел? В нашия панелен квартал 80-те год. бяхме като сандвичи: ***-научен работник, пак *** и т.н. По-късно *** ги преместиха в по-големи апартаменти, та си отдъхнахме от кражби! Изобщо не се адаптираха. Не работеха, а просеха. Няма време за нови експерименти! Те са си номади и такива ще останат. И не вярвам да си искрен!

125

Анонимен

преди 9 години

Това се казва демокрация и еu ценности

124

Анонимен

преди 9 години

Стига толкова отстъпки. Престъпление-наказание! При такива *** и доказателствата не са трудни за откриване. Да се действа веднага, бързо и ефективно! А правозащитниците да защитават преди всичко жертвите и близките им!

123

до 137

преди 9 години

Не, правосъдието е вторично. Първо трябва да създадеш условия за НЕпрестъпно съществуване, а след това да правосъдиш сгрешилите. Първо правиш пътища, след това закон за движението по пътищата. Първо осигуряваш справедливост и поминък на малцинствата, после изискваш от тях съответно поведение. Иначе да плашиш прегладнял подивял със затвор е смешно - той там поне е нахранен и на топло - даже доволен.

122

Манолски

преди 9 години

а така българи, хранете собствените си палачи !

121

Do 147

преди 9 години

"Децата" в случая не са деца а са убийци !!! Не заслужават никаква защита. Убития получил ли е "защита" когато е бил брутално бит от "децата". Използвай си мозъка моля . Защо мойте деца ( на 16 и 17 ) не бият до смърт минувач който се е застъпил за достойнството на момочетата които са били неприлично усвирквани...? Деца ми били?!?