33

555

преди 9 години

Баба Меркел като размаха камшика и Ципрас взе послушно да скимти около нея като домашно пуделче. Набързо забрави за великите си планове да сиктирдоса тройката, да спре да плаща заемите и т.н. Сам се направи за смях.

32

факт

преди 9 години

Ципрал тотално се оля. Нищо от това, което обещаваше не се случи. Германците категорично забраниха орязване на гръцките заеми. Той лъга, че няма да плащат повече заемите, а с парите ще увеличи заплатите и пенсиите, безплатно здравеопазване на бедните и прочие благинки, но сега като няма пари, нищо от това няма да се случи. Точно обратното - вземат още заеми, което вече окончателно ще ги загроби за десетки години напред.

31

Ципурас се провали

преди 9 години

Браво на Ципрас. Постигна много за народа си--Какво точно е постигнал? Засега нищо! Не им опростиха заемите, както обещаваше! Лъжеше, че ще разкара тройката, а сега се оказа, че пак те ще командват Гърция. Нищо от обещаното не изпълни. Но за сметка на това едномесечното му управление причини щети на гръцките банки за десетки милиарди евро.

30

Анонимен

преди 9 години

Точат му са на Ципрас и ще му подливат вода да го свалят както Живков.

29

Браво на Ципрас

преди 9 години

Гърците знаят, че излизането им от Еврозоната ще излезе на Германия и Франция по-скъпо, отколкото, ако си затворят очите за част от дълга. Браво на Ципрас. Постигна много за народа си, не като нашите Тикви, Съсели и Пудели.

28

Анонимен

преди 9 години

ново поредно опрощаване, гърците вече са шампиони по фалити

27

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 9 години

Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал.Европа до последно ще подкрепя своята илюзия Гърция, защото на тази илюзия се гради европейската идентичност. Ако Гърция рухне, Европата ще се самообеси и по тази при

26

Ура!

преди 9 години

Има сделка - Гърция става васална държавица на Германия! Ура! Гърците вече си имат сериозни господари. Нема лабаво! Вече ще има много арбайтен, малко лежакис и пифтунис!

25

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 9 години

Ето защо гърците са нагли в исканията си:Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Ил

24

биха им шута

преди 9 години

Гърците искаха орязване на дълговете им - но нищо подобно не се получи! Сириза се провали в основното си искане. Пълен провал за Ципурас. Същият лъжец като нашия Волен.

23

Анонимен

преди 9 години

По други сайтове пише, че в споразумението не се споменава продължаване на строгите икономии, наложени досега на Гърция и това е било едно от ключовите искания на гръцката страна. Така че гърците май пак си постигнаха своето.

22

Циганин

преди 9 години

От Брюксел са отсъпили пред СИРИЗА и се отказали от "СТРОГА ДИЕТА"за гръците -засега печчели СИРИЗА , лятото ще е интерсно .

21

Бай Коста

преди 9 години

Всъщност какво точно коментирате? Информацията включва срок, който изтича в края на юни. Нищо не се говори за условия. Ако утре вдигнат заплатите и пенсиите на гърците, трябва да отчетем победа на Ципрас. Иначе е даване на възможност да кажат пред избирателите, че са откъртили нещо. И пак - умната с харчовете.

20

Анонимен

преди 9 години

:) :) :)Гледам все още таите надежда на комшията да му е гадно?Жалък робски народ!

19

Циганин

преди 9 години

До Дойчовците казаха Нали това не искат от СИРИЗА ,ТЕ ОБЕЩАХА ,ЧЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ... и сега "борбата" кой ще се предаде ,СИРИЗА или Брюксел ? Това "умуваха" четрир час и отложиха за лятото излизането на гърците от еврозоната . Лятото стават повечето фалити на държави ,обезценяване на местната валута ....докато хората са в отпуск ,на море , по селата .... а и през лятото хората не протестират ....

18

Анонимен

преди 9 години

Факт е, че германците туриха нашийник на Гърция! Опозориха ги за 100 години напред.

17

Анонимен

преди 9 години

Ха-ха,изтърват ли Гърция ,пиши я ЕУРОПА бегала :)))

16

много вазелин

преди 9 години

Европа, ако реши може да хвърли Гърция на турците като ги изрита от ЕС и еврозоната. Там няма драхма - има турски лира и много вазелин.

15

Тома Томов

преди 9 години

продължениепечелещи от гръцката държава ще оставят недоразумението Ципрас да им секне печалбите. има богатства, дето Перчене и популизъм- театър, наблюдатели!!После тихо и кротко ЕС може да подадат една мръвка- за да п родължат реформите - колко примери за народи с по- нисок стандарт наоколо, че "гордите" гърци се втрещяват. Но в гръцкия шелф има богатства, дето някой приятел-кредитор, направил дребни отстъпки - щие им тури после ръка, ако успее да го "натегли" на гордия гръцки г.з! Казах

14

Дойчовците казаха

преди 9 години

Май трудно схващате - ще им дадат нови заеми, но продължават по старата програма, т.е. връщат заемите и бачкат все повече за все по-малко пари!