145

Пешко

преди 9 години

До Бобине разбрах признавам

144

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 196, специално за разработването на електроника заплатите не са никак малки, напротив. В подобни компании заплащането, бонусната схема и социалните придобивки са на много високо ниво. Друг е въпросът колко хора са осигурявани на минимална работна заплата, а останалото вземат под масата - мога да ти кажа, че е повсеместно.

143

Пешко

преди 9 години

До rumen72Произведеното количество на, да речем, ***, не означава автоматично богата и процъфтяваща държава. Ще дам пример - Мао в Китай прави петгодишен план да станат номер 1 по *** в света. В резултат хората са карани да си претопяват дори тенджерите в техни пещи. Стават номер 1 в света по *** (5 за 4), но реколтата отива на кино. Мао обвинява врабците и кара всички да трепат врабци. Впоследствие посевите са нападнати от червеи, щото нема врабци. Типичен пример на планова икономика

142

Боби

преди 9 години

До Пешко 192Давам ти пример - Микромеките въведоха термина RAPID DEVELOPMENT преди години - какво означава това Микрософт ти дава едни инструменти(транзистори и диоди) и ти в графична среда си сглобяваш програма. ама тя иска 2 ГБ РАМ е и какво от това аз я програмирах за седмица.за да сметнеш Х на 3 степен в този случай ти зареждаш библиотека "основна Математика" и програмата ти става с 30МБ по-голяма. А програмиста работещ на ниско ниво би написал Х.Х.Х което е 5 байта. Разбра ли?

141

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 193, явно четеш какво пиша, ама явно отгоре отгоре - разработваме електроника за БМВ, дотук добре. Разработката се дава на такива автоматизирани линии, за които говорех, които произвеждат необходимото количество - това пак е у нас. Самото сглабяне на машината е другаде. Мисля, че немците в случая правят почти само механиката, в което те са спецовете. Лично аз съм произвеждал платки за високоскоростни влакове ТЖВ, както и за електроника на кораби.

140

Пешко

преди 9 години

До Бобит.е. според теб важното е да произведеш транзисторите, диодите, схемите и т.н., а не да разработиш устройството? Значи ли това, че ние, правейки платки, сме по-добре от БМВ, които сглобяват и продават готов продукт?

139

Боби

преди 9 години

До 189Абсолютно вярно и невярно. Западните образци се преглеждаха на "РЕНГЕН" и се правеше схема. След това тази схема се правеше с наличната технология на интегрална схема. След това се произвеждаше. Разлики ? Те са на силиции и арсен ние сме на силиции и мед - нашата схема работи два пъти по-бавно защото иначе ще се стопи. Но все пак хората сами правеха транзисторите на ниско ниво по логическата матрица на Западните фирми.

138

до 181

преди 9 години

Боби ти си ненормален, по голям перко си дори и от Путин. IT техниката която произвиждаше България беше без изключение реплика на западни образци с 20-30 годишно закъснение след тях. Така че този пример със старите кучета от БАН е пълна глупост. Лично се познавах с най-големия спец по интегралните схеми в България лека му пръст и знам много добре какво можехме и какво не можехме да произведем. Знам че точно тези "кучета" се занимаваха с интелектуални кражби, изстъргване на западни чипове.

137

Боби

преди 9 години

До Пешко 185Именно Пешко Именно. Можеш да произведеш 1000 платки но без компонентите с нормален или повърхностен монтаж тези платки са просто една пластмаса с дупки която не може да се ползва за нищо. Роботизирани линии има във всяко средно предприятие за производство на специализирана промишлена техника. (Електромери, Таксиметрови апарати, Елки, кантари и прочие) Кой произвежда транзисторите и другите елементи с нормален и повърхностен монтаж или интегралните схеми?

136

Bulgatani

преди 9 години

НАТО има военни бази на границите на Русия и по цял свят, не е ли така? . Руски отговор на НАТО - руските военни бази на Куба и Латинска Америка. Защо не ? Който е против?

135

rumen72

преди 9 години

До ПешкоЖено "умна" не ми стравнявай статистики от 2010 и място на произвдство в света, направи си една справка прреди 1989г. произведени количества от сектрори промишленост и селски стопанство и ще видиш тогава драстичния спад от тогава до сега, по Косово, как така ЦРУ определя АОК като терористична органиция и след това за да няма скандали и т.н. вика Χ. Тачи в САЩ, напазарува си го, след това вади АОК от този списък и почват след това да дрънкат за демокрация техните си глупости.

134

Пешко

преди 9 години

До БобиАми именно разработването е сложното бре :) Аз съм управлявал роботизирана машина за производство на електронни платки - викат й смд и съм произвеждал платки за сума ти евро без да съм гений

133

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 178,не трилиони, трилиарди изнасяхме едно време на пазари, по-малки от този на сегашния ЕС - страните от Варшавския договор. Малко е нелогично

132

Боби

преди 9 години

До Пешко 176Електрониката се разработва ДА но не се произвежда. Знаеш ли колко са Инжинерите дето могат да работят на ниско ниво на нииво транзистор в интегрална схема? в света са по малко от хиляда и няколко са у нас стари интелигентни кучета от БАН (не академици и професори)

131

Пешко

преди 9 години

По отношение мястото ни в света, на най-предни позиции са следните групи стоки: олово и изделия от олово, където заемаме 14 място сред износителите, житните растения с 15-о място, маслодайни семена 16,-о място и оръжия и муниции 18 място.

130

Пешко

преди 9 години

"Износът на фармацията също бележи рекорди съответно 20% срещу 4% световен внос. Добре се представят износителите на пластмасови изделия, автомобилната промишленост, велосипеди, мебели и тютюн. Повечето от останалите групи стоки също бележат ръст. Сред по-важните експортни групи спад през миналата година имаме при оптична и медицинска апаратура, неорганична химия, торове и някои месни продукти. По отношение мястото ни в света, на най-предни позиции са следните групи стоки: олово и из

129

Пешко

преди 9 години

До БобиМаслото е суровина, но същевременно една от най-ценните суровини - цената може и да е по-висока от тази на златото. Коментирай и електрониката за автомобили, която се разработва у нас за БМВ, Мерцедес и т.н. марки

128

Анонимен

преди 9 години

До Пешко 149:Абе кви глупости пишеш за четири руски войни?Русия "ошамарва"набързо Грузия,след като Грузия напада и обива няколко руски войника!Това се води самозащита!А Чечня си е вътрешен проблем на Русия,по-точно беше проблем!Всичко е решено там!Само глупости пишеш,поне чети за причините,или викаш работодателите ти не гледат да сте много умни!

127

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 170, забавно е верно, но явно е факт. Но това не са едновремешните селски седалки, ами видима - много качествени и скъпи

126

Анонимен

преди 9 години

До Пешко 167Това не е много за хвалба, слънчогледа изтощава почвите и дори не стига до олио а се изнася директно като суровина, същото е и с останалите позиции... африканска икономика. Подсилена от факта че добива се осъществява от разни чужди офшорки и дори и данъци се "оптимизира"