175

Анонимен

преди 9 години

Ми ако е пред султана да му дръпне една реч, ама към някакво *** заптие си е съвсем точна репликата.

174

edin do Dread

преди 9 години

Ти за идеали чувал ли си?

173

edin

преди 9 години

Да, то за Левски се право нещо на 20-25 г.Той да не е по важен от мутри,мутреси и техните производни!Иначе на портрети го слагаме.Поне,всеоще.Някой Каза,,Народ,който не уважава миналото си,не заслужава бьдеще,,Май само хан Аспарух остана неоплют.Чакайте,да не разлайвам мьршоядите че......

172

Dread

преди 9 години

До edinЩе казваш на учениците си, че Левски е човек като всички останали. Жалко, че има учители като теб, които питат защо е нужна пълната истина за някого. Такива учители благоприятстват създаването на безмозъчни деца...

171

Анонимен

преди 9 години

Яна Язова! Та кой ще я чете, камо ли разбере. Това е тънък усет, който малко българи вече притежават. Виж каква *** се шири. Не е лошо Язова. Да филмираме ,,Шипка''!

170

Tina

преди 9 години

... Христос ни е казал: "Вярвайте в Бога. Обиайте се. Правете добро. Не убивайте. Не крадете". Не е казал "Бъдете перфектни". Нима някой вярва в Христос и в Левски, защото са перфектни?... Вярата е в Словото и Делото им. Вярата е в сърцето, не в канона. Бог обича хората с всичките им недостатъци. Нима сме по-добри като обичаме някого, защото е перфектен? Нима ще се откажем от някого, защото псува? Толкова слаба ли е вярата ни? Не идеализирайте Левски. Просто вярвайте в него. Той е бил човек...

169

Tina

преди 9 години

Не съм гледала филма все още. Но не ми харесва да го обсъждат само заради една псувня. Авторът е прдставил своето фиждане за Левски. Хубав филм може да стане по книгата на Яна Язова "Левски". Все пак не бързайте с присъдите за филма. Забравяте, че Левски е бил човек.Ще направя един паралел, може би странен. Вярата в Исус Христос. Притеснението на някои хора, че възможността да е обичал и да е имал семейство ще разруши вярата и християнството. Забравяте, че Исус е Словото Божие, Делото Божие...

168

бивша зрителка

преди 9 години

Не сам го гледала, няма и да го гледам! Просто мисля, че нашите бездарници не могат да създадат нищо стойностно. Престанах да ходя и на театър, защото ми омръзна да си тръгвам след първия антракт! безумни постановки, бездарна игра, декори и костюми - под всякаква критика....това са сега софийските театри. Може би за това в повечето вече няма и антракт - за да не се окажат после т. нар. "актьори" сами в празната зала.

167

edin

преди 9 години

Извинете,да попитам а на кого е нужна цялата истина за живота и делата на ЛЕВСКИ?И какво да кажа на учениците си,Като гледат тази порнография? Защото,пьрвото нещо,което ще направят,е да го гледат.А това ***,геНДЖев,да отиде да прави турски сериалы!!!Непрокопсаник!!!Кой е одобрил сценария?

166

Анонимен

преди 9 години

Ако в Турция направят филм за Левски, считайте, че всичко ще е на ниво. Не гледам сериалите, но в оня за Ферхунде и Али Ръза май имаше актьор, който без грим си е същи Левски. Сигурно някой, който следи тези сериали ще се сети и за името на турския артист.

165

Анонимен

преди 9 години

Идеален образ за филмиране е капитан Райчо Николов. Живот - легенда.Сценарият е готов - авторът на едноименната книга се е постарал на времето. Ако е нещо изкилифенчено обаче, няма смисъл. А годишнината е изтървана - от рождението и от Съединението.

164

123

преди 9 години

До тцЪДа, Васил Левски е революционен гений. Той създава сам, или почти сам, множество клетки на революцията, поставили основата на Априлското въстание. Такъв човек не може да е бил обикновен човек. Със сигурност!

163

123

преди 9 години

До 123Адашче, едва ли Левски е ползвал тунели под манастирите, най-малкото защото тогава трудно биха могли да се изградят. Но всеки си верва в каквото си посика, нали?Едва ли е бил и масон - нищо общо няма нито като вяра и убеждения, нито като поведение.Най-страшното според мен след този филм е, че наследници на хора, прекланяли се пред османските власти тогава, днес се представят за наследници на Левски - политически, идейни, дори генетични?! Това е отвратителното!

162

Анонимен

преди 9 години

Така наречената интелектуална гилдия е нищо повече от алкохолизирана и дрогирана пасмина ***, превила се угоднически на силните на деня мутри. Нито знание, нито усет, нито желания, нито има кой да сътвори нещо истинско, вълнуващо и българско. Помним как Чочо се правеше на хайдутин, но не му се отдаваше с този език на софийски глезльо и хайлазин. Няма го поколението актьори, които детството си са се докоснали до автентичните българи от миналото и са талантливи. Вачков, Слабаков....

161

тцЪ

преди 9 години

продължение...Тази му отдаденост го издига на недостижим пиедестал. Защото той е човекът, който пръв осъзнава начинът, по който жадуваната свобода може да стане реалност, и го изгражда от нищото. Допреди това освободителната стратегия е била - няколко десетки/стотици юнаци с пушки да ходят да гърмят заптиета из Балкана и да отвоюват Българя отвън. Без желание и помощ от населението просто няма как да се случи.

160

тцЪ

преди 9 години

Не знам защо, но повечето наши "творци", смятат че е оправдано засипването с кал на личности от нашата история и да наричат резултата "моето виждане за ... (тук можете да поставите всяко име, което се сетите) Да, Васил Иванов Кунчев е бил човек, като всички нас. С тази разлика, че безрезервно е вярвал в своята кауза, а именно освобождаването на българите, поел е всички рискове, които създаването на организация като ВРО носи, с ясното съзнание, че може да бъде убит от първото заптие.

159

123

преди 9 години

българското познание! Не изключвам и да е ползвал за предвижване древните тунели/които сега се разкриват/, свързващи манастирите. Но все пак си мисля, че той не е бил масон, или по-късно се е отказал от тях заради две неща: 1. Той не е искал Русия да участва в нашето освобождение защото :"който ни освободи, той ще ни и пороби" и в писмо до Каравелов казва, че не иска тук да стъпи "казашкия ботуш". и 2. Той е искал всички да са равни и да живеят като братя. За мен личността на Левски е свята!

158

123

преди 9 години

Предиш време известен български масон каза : "Левски е наш"! Ако се съди по огромния брой масонски символи на паметника му, може би е така. Все пак той е организирам система от комитети, наподобяващи масонска организация. Целта му е била и тази на масоните по това време-да съсипе османската империя. Думите му "Времето е в нас и ние сме във времето" подсказват, че е бил ПОСВЕТЕН! Който знае за същността на времето и пространството ще ме разбере! Все пак е бил в манастир, а там се е съхранявало

157

8

преди 9 години

До ШопЗА КРЪСТА СЪМ СЪГЛАСНА,НО МНОГО ИСКАМ ДА ЗНАМ КОЙ Е ПЛАТИЛ ЗА ТОЗИ ФИЛМ?!

156

Българин

преди 9 години

Нищо ново от евреи! Съплеменниците на мАКсим г. преди около 2 хилядолетия наложиха своята представа за цар и Бог, и когато тя не пасна на Господ Иисус Христос, защото той не им носеше очакваните материално богатства, те го оклеветиха и убиха! Днес метастазите на евреите ционисти в правителствата на всички народи, налагат своите представи за техните герои! Но "Бог ги предаде на извратен ум"! Не ходете и не четете това, което подобни натози правят! Утре всички да почетем достойния Български син!