145

Шаран -БГ

преди 9 години

От цялата пукотевица става ясно, че отново сме "европейци" ама на самия край и си живеем като в рай нали така пее Т.Димитрова ? Какво пречи и нашите билети и таксуване да става като в Прага,Париж или Лондон? Какво пречи информацията да е такава, че кьорав да си, пак да я видиш? Т.е. да ти "изважда" очите ! Като ще сме туристическа дестинация нека бъдем поевропейци от европейците! Ама не ние спазваме закона и прекрасно знаем, че "он е врата у поле "!!

144

Берлин

преди 9 години

Преди месец бях за малко до Женева. Там, на летището, имаше машина, която издава безплатни билети за градския транспорт. Важат за всички видове превоз в рамките на града, за 80 минути.

143

Кирил Софийски

преди 9 години

*** ненормалозащитници!!! Че какво като е таранбука ?!?! Не бил разбирал ,проблема си е негов ! Я в негростан /тоест в щатите / да ви хванат без билет ! Някои от вас дали го е преживял ?!?!Или по-близо в доичланд например ! *** там обяснявай ,че видиш ли не знаеш или не разбираш ! В случая съм напълно на страната на контрольорите! Свършили са си работата !А на незнаещия тарамбука ще му е за урок!

142

stan

преди 9 години

НИКЪДЕ в Европа не се дупчи билет за багаж!и да, винаги контрольорчетата прибират по 20 лв като се качат на летището, взимат и евро, което е незаконно, защото еврото не е българска валута!

141

Пътник без билет

преди 9 години

Всъщност билети в България се дупчат САМО и единствено в София.Тъй че и доста от по-младите българи от страната може да изпаднат в подобна ситуация.В останалите градове билетите се продават от кондуктор в автобуса и се късат лично от него, пътника получава билета скъсан.Очевидно е, че информацията е недостатъчна и неразбираема.Аз в Гърция, успях да разбера как да си валидирам билета, само докато се качих в автобуса. Само дето там "перфораторите" не са от 1952 година. А са електронни принтери

140

още един красавец

преди 9 години

Тук говорим за спазване на закон и за нормално третиране (обслужване) на клиента. 20 евро за чанта 1) не е спазване на закона, а лапане на наш гръб, 2) третирането е пошло. Дупедавец, използвай дупето си за прехрана - за мислене не те бива.

139

Дупедавци!

преди 9 години

Това е поразително! Българинът в чужбина трябва да се ориентира във всякаква обстановка и да спазва правилата, чужденецът в България - йок. И към това го подтикват самите българи от много гостоприемство. Неотдавна едно нашенско *** заведе испански арабин да влиза в интензивното отделение на болница, където влизането на външни лица е строго забранено, защото оперираните трябва да бъдат опазени от зарази. И понеже лекарят не им давал да влязат, преби българския лекар, за да услужи на чужденеца

138

аноним

преди 9 години

батеее бои ко толкова кви ги варши ДАН4ЕТО уж убав човек ..амаааа старата песен на нов глас....НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К..И НЕСЕ ПРАВИ

137

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 144Позволете ми да не ви повярвам. Точно в Швейцария пък не мога да си го представя.

136

777

преди 9 години

До Анонимен 142Българските перфоратори съвсем си приличат на подобните машинки в превозните средства в чужбина, които слагат дата и даже понякога перфорират с дупчица или отсичане на квадратче. И от лично общуване с чужденци твърдя, че доста от тях особено младите тарикатстват на българска почва и изобщо където мине. Има държави, в които не минава по никакъв начин. Моето желание е да приличаме на тези държави.

135

Анонимен

преди 9 години

За първи път когато посетих Швейцария преди няколко години , във влака не знаехме че предварително се маркира билета , кондуктора видя че сме чужденци любезно ни обясни да не се повтаря и не ни глоби и стотина , правилата са правила , но много преди това сме общество.

134

До златен нефелник

преди 9 години

ей, умник - да те глобят с 20 евро за багаж под вола теле ли е бре? заради такива пернати като теб *** ще остават ненаказани.

133

Анонимен

преди 9 години

До 140. Не търси под вола теле. Едва ли някой чужденец би се сетил, че билетите трябва да се дупчат. Из Западна Европа такива системи за перфориране няма - там билетите са с магнитна лента или на друг принцип. Вероятно хората просто не знаят, че трябва да ги перфорират. А контрольорите имат норма за наложени глоби, от тях изискват да съберат определена сума и са си намерили златна мина в автобусите към аерогарата. Сигурен съм, че целенасочено търсят чужденци, за да налагат глоби.

132

Анонимен

преди 9 години

Според Наредбата за превоз на пътници, за да бъде валиден билета качващият се пътник трябва да продупчи билета на НАЙ-БЛИЗКИЯ ПЕРФОРАТОР, което формално означава, че ако пропуснете най-близкия перфоратор и продупчите билета на следващия, по-отдалечен, това прави билета ви невалиден. Не знам просто как нашите мили, родни контрольори не са се сетили да глобяват за това, че не дупчите билета на първия перфоратор покрай който минете. Явно не четат внимателно наредбата и още не са се сетили.

131

Златен лъв

преди 9 години

В тази статия авторката търси под вола теле и повод да оплюе България. Билетите за градския транспорт се валидират в не една и две държави. В повечето случаи няма да ви слушат оправданията, че сте чужденец, а ще ви глобят на общи основания. Прочем дори и за чужденец е видно, че пътниците си перфорират билетите, всичко останало е блъф.

130

TheProducer

преди 9 години

Ограничена нация с още по-некадърни коментари. Само тук шоферите пушат в рейса като за последно и никой не казва нищо - прокажена работа. А за контролата с борчески маниер, която дори задържа лични документи (абсолютно недопустимо), да не говорим. Странно племе.

129

Джона

преди 9 години

Говоря за Женева

128

Елена

преди 9 години

Попадала съм в подобна ситуация в Париж, качих се на влак с билетче от метрото, контрольора съвсем любезно ми обясни грешката и ми позволи да си сменя билетчето на място без да заплащам глоба. Според мен няма значение от коя държава е човек, важното е преди всичко да сме хора и да умеем да проявяваме разбиране..

127

Златен лъв

преди 9 години

До ДжонаНе знам къде сте го купували в Швейцария. В Базел билетите за трамвай се купуват от един автомат на спирките, а задължително се валидират на друг, отделен, пак на спирката. Билетите за автобус, които съм ползвала представляваха карта за 6 пътувания и се валидираха всеки път на автоматче в автобуса.В Италия това, че си си купил билет на гарата не значи нищо, ако не си го валидирал с дата на автомат. Правят компромиси за объркани чужденци, но много неохотно. Обикновено глобяват.

126

възмутена

преди 9 години

Значи пътувам към Централна гара с автобус , перфорирам си билет и двама яки със съмнителни физономии се представят за контролъори и ми искат билета-представям го спокой и като се почна една ,защо бил продупчен не от страната на контролата , значи съм нередовна и ме поканиха да слизам на всяка една спирка ,но не са познали опънах се и се развиках -затова предлагам контролъорите да се представят с лични карти и да имат униформено облекло , иначе се злоупотребява.