52

Анонимен

преди 9 години

Фанда наместо да иде на логопед, виж с кви глупости се разправя

51

Анонимен

преди 9 години

В белите държави кмета или който е виновен за почистването гори,я с оставка,я е осъден за щетите на гражданите,или друго.У нас се пускат глобяващите хиени от ''Столичен инспекторат'' и даже се хвалят как грабят от народа!Всичко ни е на опаки!

50

Анонимен

преди 9 години

Само не мога да ВИ разбера защо ревете, че плащате данъци - значи сте съгласни(или се примирявате) със законите а не искате да спазвате правилото за почистване на снега пред блоковете и тротоарите??? Нека някой да вземе да помисли над това. Пишете, че тротоарите са общинска собственост след което сума народ си паркира колата я на пътя я на тротоара ( и не плаща такса за това нали). Ако вземат да ви глобяват за това пак ще вдигате олелия, няма угодия

49

Анонимен

преди 9 години

И за какво се плаща данък сгради, данък смет, данъци за какво ли не, а накрая държавата в лицето на общината иска гражданите да си чистят снега и леда? Те за какво вземат заплата в крайна сметка? Хайде у лево.

48

купуване на гласове

преди 9 години

Фандъкова не глобява автомобилите паркирани на улиците и даже и на тротоарите, защото пречат на чистенето. Най-лесно е по номерата да се конфискуват возилата ако не плащат но заради изборите и купуването на гласове от ГЕРБ, няма как.

47

Столичанин

преди 9 години

Така е. Обгрижването на топлофикация, тротоарите и ромите си е наше задължение.Ние сме крепостни граждани. Нещо като крепостни селяни, ама с метросексуален оттенък.

46

запомни едно!

преди 9 години

Ледът по улицата МИ е много по-непочистен от снега пред общината ВИ!Тоягата МИ е много по-здрава от палките на милиционерите ВИ!

45

Анонимен

преди 9 години

Когато е за събиране на пари Общината е първа писта, когато е за вършене на работа Общината абдикира и не само това, но и вменява събирането на още пари, нищо че вече веднъж сме си платили данъците. До кога ще плащаме по два пъти на Общината, за образование, за здравеопазване? Това нормална държава ли е?

44

Анонимен

преди 9 години

И какво само си лаеме те си ни връткат...

43

Анонимен

преди 9 години

Когато ВИ е нарушено някое право искате законът да ВИ пази а когато законът(или наредба) ВИ вменява някакви задължения можете да оревете света. Не е толкова трудно да си почистите пред собствените входове да му се незнае, няма да си строшите маникюрите лопатата са я ползвали хора и преди вас и след вас ще я ползват- ама друго си е да си стоиш на компа и да плюваш( а когато видиш лопата да се кръстиш и да викаш анатема) нали. Хайде със здраве и да не се пребиете пред входа, че тогава пак друг ще

42

Общината е длъжна

преди 9 години

да организира разхвърляне на сол по тротоарите още щом започне да се натрупва сняг,преди да се е заледило!Трябва да има дежурства, когато прогнозата е за снеговалеж!Фандъкова не си ли спомня своето детство,юношество и младост? Всички,подлежащи на организиране, дори децата от училище биваха изкарвани да почистват от сняг тротоарите!А сега? Хрантутим стотици хиляди безделници.Не щат да учат и да работят. Неучещите и неработещите над 12 год. поне снега и леда могат да почистват, ако искат помощи

41

Анонимен

преди 9 години

Я всички на митинг пред общината!ОСТАВКА!Наредби ми поства някой наивник тук?!Що за нахалство?!Ами ще скочим всички и ще ги отмени СОС тия наредби бе!Или ще са за гражданите,или няма да ги има тия наредби!Ако са против гражданите да бъдат незабавно отменени!ОСТАВКА!!!!!

40

Анонимен

преди 9 години

Другарко Фандъкова, ще ни светнеш ли на база на какво някой може да има задължение към чужда собственост? Да ви се и ***, все някой да ви върши работата...

39

Анонимен

преди 9 години

Пътищата и тротоарите са собственост на Столичната община и за почистването им отгворя именно тя.Откъде накъде ще ме глобяват, че не си вършат работата за която им плащаме с данъците си.За кво ги плащаме тия данъци - да си купи даскаличката от Самоков още два апартамента в Манастирски ливади ли ?

38

Анонимен

преди 9 години

Абе какви са тия глоби и наредби?Комунизма свърши!Плащам ли аз данъци?ПЛАЩАМ!Тогава ще изисквам!Общината да си почисти тротоарите,докато всеки софиянец не се е сетил да заведе дело и да и запорира сметките!!!!А тая измислена структура от рекетосъбирачи-''Столичен инспекторат'' да се закрие!Само областния управител има право да създава такъв инспекторат а не кмета!!!!

37

Анонимен

преди 9 години

Чл. 7. /1/ Всички лица, собственици и ползватели на недвижими имоти или части от тях, са длъжни да почистват и поддържат чистотата в сградите, незастроените части от имотите /дворовете/ и определените прилежащи територии по чл. 6, ал.1, да почистват тротоарите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите...Въпросът е:Кой и в качеството на какъв ще определи почистен ли е снегът/ледът достатъчно добре ли е почистено?Има ли легална дефиниция за "почистване на сняг"???

36

Правдивко

преди 9 години

Аз призовавам всички граждани да почнем да глобяваме държавните и общински служители за неизпълнени техни задължения. Първо ще е по-справедливо, второ- ще служи като стимул тези рекетьори да си вършат работата, трето-ще покаже на т.нар. служители, че наистина трабва да служат, а не да рекетират гражданите!

35

До 28

преди 9 години

Нали? И за неподстригана трева!Почистването на снега е свързано с безопасността на хората, но тревата е част от ЕСТЕТИКАТА. Ела в наш блок и се опитай да направиш забележка на децата на ***, който вчера се е пресели тук от Дивдядово! Веднага ще дотърчи Сульовица да кресне:"Е,що?! Играят си децата, надраскали асансьорО, голЕма работа! Фръляли опаковки от вафли пред входО - голЕма работа! На землю са ги Фръляли, на са дошли да ти ги Фрълят у холО!Айде, е.. си м...!"После и децата й те псуват.

34

Анонимен

преди 9 години

Само един въпрос искам да затам на некадърната неграмотница, заемаща стола Кмет на София единствено по благоговението на един друг самовлюбен ***.Кой прибира паричките от наемите на тротоари (сергии и др.). КОЙ ?Не трябва ли този същитя да чисти и снега от тротоарите.Или НИЕ ще ви прибираме паричките, защото сме тарикати, а пък вие ще си ринете снега от тротоарите НИ, защото сте балами.

33

7

преди 9 години

Столична община е длъжна да почисти тротоарите.Само ,че тя не го направи.И хората си изпочупиха краката,защото е лед.Тая Фандъкова която ни я натресоха кой ще я глобява. Хората които пострадаха да я съдят.Например в Люлин покрай метрото Люлин няма изчистен тротоар.Там трябва да вървиш по пътя и да имаш късмет някой да не те бутне.