Дядо ми вареше ракия, в дамаджаната имаше блясък като кристал. Всяка сутрин и вечер ицпиваше малка чаша 50 гр, живя до 90 години и работеше. Съседът ми почина на 50 години от "купешки" алкохол, един от многото жертви на "пазара". Борбата срещу домашната ракия се вихри, без успех. Алчността и простотията на ментарджиите бълващи отровни напитки скоро ще ги погуби.
До Трезвеникти докато огъваш гвоздеи на 46, жена ти я огъва съседа, докато набива пръжки с домашно вино и праз лук. да, за това жена ти искаше праз от пазара. да, съседа.
"ракията на тате е най-убава" и това си е! Не можеш да му го избиеш от главата!..Не, не можеш, особено с фалшиви пазарни ментета и "алкохолни босове" като простака Миню Стайков.
На простия българин нищо не му влиза! Той си знае - "ракията на тате е най-убава" и това си е! Не можеш да му го избиеш от главата!
Аз пък изобщо не пия ракия или друг твърд алкохол и се чувствам прекрасно.Рядко, ако е много горещо мога половин ледена лека светла бира да пийна за оросяване.Резултата: на 46 години съм, а огъвам гвоздей на *а си.
еПааааа да са сервирали метанол на целия украински фронт , така наречен. с благодарности от "принц ойген", така да се каже.
Пиите само пройзводни на цар киро.поне ще умрете после в страшни мъки.ама неговото си е законно и се продава във всички реномирани заведения в БГ-то.
"... у нас е имало 2 големи тежки отравяния с метилов алкохол когато Червената армия влиза в България 1944 година и войниците пият метилов алкохол в Бургас и второто от 70-те години в Русе, когато е откраднат метилов алкохол от предприятие за паста за обувки. Във втория случай така са се натровили десетина души."А В ПЪРВИЯ СЛУЧАЙ - ЦЯЛА ДИВИЗИЯ!
До рецепта. Добра е рецептата, не не ми харесва пластмасовия бидон. Сипвайте ракията в проверено опушено буре, тя сама ще си се оцвети.
200 кг. мерло + 200 кг. памид. Ронене и мачкане на зърната. Джибра около 350 кг./задължително без чепките/ със захарност около 24 % Бъркане да джибрата минимум три пъти на ден. Варене на голям меден казан с голяма охлаждаща серпентина. Премахване на първия 1 л.. Спиране на ракията при 40 градуса на чучура. Така сварената ракия минимум 3 месеца да диша в бидон с марля отгоре. По желание може да се овкуси с дъбов чипс, стафиди или др.. Резултат - перфектна 50+ градусова ракия. Наздраве !
До ***. Тези артисти, дето мешат и подменят материала много бързо им намерихме цаката. На един му се случи случка в помещението на казана, та си плати като поп изхабения материал и сега внимава как вари и 5 пъти проверява какво излиза.
"Годишно за едно семейство по закон са разрешени 30 литра домашна ракия, която се облага с 50% намалена ставка."Смях! Това просто няма как да стане.
Май искат да кажат че не са против сам да си свариш ракия ,а са против тези казани където се варят ракия за продажба ,а знаем всички мантилитета на българина -как да "прекара другарчето" си и слагат всякакви химикали и *** само и само да свалят себестойноста на 1 л ракия и как да я продадат по максимум.Аз миналата година си варих ракия на село и смених 2 -***-таквиз артиста -който претупваха варането на ракия с номера селски ,а какво остава когато не си около тех-каква ли ракия ще ти бутнат
Винаги, когато се зададат празници на светло изпълзяват разни "капацитети", на хонорар на спиртоварната мафия. Точно така - вашия спирт, внос от Молдова + оцветители НЯМА да го пием. Ще пием ракията, която сме си сварили сами с материал от нашите градини. И тази година ще ви покажа един голям среден пръст, а вашата "ракия" си я заврете там, където не го огрява слънце.
Хаха, гражданята, които ги мързи да свършат малко работа на лозето да не се оплакват, че се тровят. Най-хубавият продукт е този, който сам си произвел, а не пълните с химия *** в магазините!
Никой не може да ми забрани да си варя домашна ракия и да си приготвям домашно вино!Големите демократи ще ме карат да им пия магазинските ментета от спирт приготвен от захарна тръстика и вода с овкусители и вино с вкус на измита бъчва и ще ми тръбят,че домашното производство е вредно-хайде попътен вятър и да ви няма !!!
Фалшивият алкохол е опасен, а не може да се разпознае