126

Анонимен

преди 9 години

Най страшното е че има хора които защитават западната пропаганда и политика в сегашния й вид. Преди 50ина години когато европа и сащ бяха в подем,строителство заводи домове, този Запад го разбирам. Но той мяма нищо общо със сегашното плложение. Сега и за слепите е очевидно че се натиск русия д започне война. Защо и кому е изгодно? Така и не се намериха доказтелства за нищо но снкциите се прилагат. И за самолета се спря да се говори. Изобщо толкова е прозрачно всичко че чак е страшно.....

125

Анонимен

преди 9 години

два весника едно предназначение тоалета

124

правда

преди 9 години

Ако не беше Русия досега американците да бяха направили света по зле от Сомалия. Славянския народ е напълно различен от антихристите....американците са възпитани да са материалисти и правят всичко за пари.

123

софиянец

преди 9 години

До Класната 174- Видно от съдържанието на предходните ми коментари, в коментар 172 става въпрос за путин. Що се касае до грешното изписване на думата "ирелевантни", то тази грешка не е съизмерима с правилното поставяне на запетайката в изречението:" Да се убие не да живее".

122

софиянец

преди 9 години

От 172- "ирелелантни" да се чете " ирелеВантни"

121

софиянец

преди 9 години

До 169- Най-голямото падение за един юрист, който е станал президент на една държава, е УМИШЛЕНОТО позволение за извършване на агресия в друга държава и изпращане на собствена армия за окупацията на чужда държава. Това деяние няма извинение и християнските догми са ирелелантни в случая. Приемете, че от гледна точка на етиката и морала на юристите, такова поведение е най- големият и най-тежък смъртен грях за един юрист.

120

Шоп

преди 9 години

Чичо Вова нещо валяет дурака май?

119

sallaadin

преди 9 години

Евангелието на Матей, глава: 3.1: "Не съдете, за да не бъдете съдени, защото с каквато съдба съдите, ще бъдат съдени и с каквато мярка мерите вие, то с такава ще мерят и вас." - Лека.

118

софиянец

преди 9 години

До Соломон "...Адвокат на едната страна ли се явяваш.." не е приятно юрист ренегат/ путин/ внезапно да бъде обхванат от амнезия, касаеща претендираната от него професионална квалификация и претендирани правни знания.

117

Анонимен

преди 9 години

Мирният сценарий не харесва на някои хора..................горкото, уплашено диктаторче ...скоро ще те видим и теб в ролята на Кадафи !!!

116

софиянец

преди 9 години

До sallaadin 162- не са прецедент, а обстоятелства, изключващи противоправността на деянието- не пораждат изобщо наличие на противоправност на деянието! Разликата им с прецедента е нерде Ямбол- нерде Стамбул!

115

софиянец

преди 9 години

До Съдебен заседател 157- Става въпрос за правен принцип, който е неизменен и константен в разстояние на около 70 години в международното публично право. И през 1975г. , когато путин е завършил юф на ленинградското уни, ПАК е съществувал този принцип и се е изучавал в юф! Правото е най- консервативната наука и това не е случайно. Няма НИКАКВО оправдание за незнанието на юриста- ренегат путин!

114

sallaadin

преди 9 години

Те Репресалиите са вид Прецедент в англосаксонската правна система, а Прецеденти като, Косово и разпада на Югославия му дойдоха дюшеш на другаря Путин, всичко останало е въпрос на тълкуване.

113

Румбо

преди 9 години

Човека прави тънки намеци какво ще стане,ако продължават така,ама западните *** се правят на неразбрали!Правят ли си илюзии,че ще оцелеят при една сериозна война?Тогава всичко,с което се перчат няма да е от никакво значение!

112

софиянец

преди 9 години

"...Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин.." Тц. тц. тц- тов. путин не беше ли юрист, завършил петербурското уни? Не е ли учил предмета "международно публично право" в юф на това уни? И как така тогава не знае какво е "репресалии" и за какво се налагат? Тогава какъв юрист е др. путин- с купена от кгб диплома по право, а?

111

софиянец

преди 9 години

От 157 - 4. Репресалиите са най-често срещаното в международното право оправдаващо обстоятелство. Изразяват се в актове против правото, които стават законни по силата на предшестващо нарушение на правото. Те са отговор на нарушението на интересите, защитени от международното право, с нарушение на същите интереси на противника

110

софиянец

преди 9 години

В англосаксонската правна система под оправдаващи обстоятелства се разбират случаите, когато извършеното деяние само формално съдържа признаците на състава на определено престъпление, без да поражда наказателна отговорност изобщо. В нашата правна система това са обстоятелствата, които изключват обществената опасност наказателната противоправност на деянието, поради което то не е престъпно, не съставлява престъпление. В международноправната теория се разграничават няколко категории относно оправдаващите обстоятелства: 4. Репресалии

109

ROM

преди 9 години

До Руснак; - MNOGO dobre si go napisal ,samo edna zabeleshka vmesto dymi4kata balgari ,triabvashe GIAYRI MRASNI......

108

Българин

преди 9 години

До ИдеалистТъпо и безсмислено.

107

Анонимен

преди 9 години

До ПамуковТеб тряяя та прайм президент. Вижда се много точна политическа оценка на обстановката даде. :))) Пресметнал си всички ходове :)))