42

Анонимен

преди 9 години

Трябва да се съединим с Македония.То сме си все Българи.

41

Анонимен

преди 9 години

Braveheart - tova e istinata !

40

Антисоросоид

преди 9 години

Да стане кръста ваш шотландски,от него вятър да повей,та флага британскипод тъмен облак затъмней!Да си развиете знамената,да светне вашата земя,да си прославите имената,да гинат английски племена!

39

Анонимен

преди 9 години

Централизираната система на управление няма да я бъде дълго. Това са експерименти. Хората по света са прекалено разнородни, че да се контролират от едно място. Това е утопия. Те ни лъжат, че анархията и пряката демокрация са утопия, но хората започват да проглеждат. Надявам се в бъдеще, границите на всички цивилизовани страни да се заличат и да се приеме един децентрализиран начин на управление по области и градове. Армията ще е обща, търговията неограничена, управлението- локално.

38

Анонимен

преди 9 години

Телетата обичат да са част от стадото , да са част от една обща идея. Български телета , турски телета, европейски телета, червени телета , сини телета, гербрески телета , та дори и демократи и комунисти телета има .... за къв *** вие да следвате нечия чужда идеология , че и да се борите за нея ... накрая пак вълка единак ще ви изяде или овчаря ще ви тегли ножа ...

37

до Иван

преди 9 години

Виж това ще е първия случай, в който планина се отделя от държава аххахаЗа разлика от Украйна, ние не сме сбор от автономни републики, нито сме кралство като Шотландия, намиращо се в съюз. Като погледнеш Конституцията, там ясно си го пише- не се допускат автономни териториални образувания. Примерно Каталуния също е автономна област, а при нас няма автономии, следователно няма как да провеждат референдум.

36

Анонимен

преди 9 години

Айде Петрич къде сте? И ние ше се цепиме !

35

Анонимен

преди 9 години

Тук принципът не е разделяй и владей, както някои долу казват. Точно обратното - на хората им писна от глобализация, писна им ЕК и Вашингтон да дърпат конците. Шотландците и каталунците са горди хора с чест! Те не искат да бъдат управлявани от шепа недемократично избрани, нямащи нищо общо с тях "комисари". Искат собствено управление и аз се надявам да го постигнат, трябва да се отцепим от глобалистката мафия докато е време, иначе ще се събудим като роби. Нов световен ред. Това е което ни готвят.

34

Анонимен

преди 9 години

Да живее република Варна!

33

Лондон

преди 9 години

Шотландците искат да се махнат от превзетата от всякакъв вид ***, *** и мюсюлмани Англия. Ето някои заглавия от английски медии: "Why have the white British left London?"; "'British whites' are the minority in London"; "Migrants change UK forever: White Britons 'will be in minority by 2066'"

32

Анонимен

преди 9 години

Явно оглупяла Европа се връща кум началната точка от преди двете войни.Жалко.Заложения ген на човечеството са самоизтребление е много силен и може би така е програмирано човечеството за да се предпази от пренаселване на планетата.Жалко за Шотландия!Род Стюатртс ър Фергюсън агитират срещу отцепването .Да не забравяме ,че сегашния премиер на Шотландия е фен на Путин.

31

Натуралален печенег

преди 9 години

33,35,36-не мога да разбера, като толкова мразите София и софиянци, защо продължавате да идвате в столицата. Преди 20 години всичките ми колеги и началници бяха софиянци, сега не мога да разбера какво говорят. Хип-хопа тю. Повечето софиянци се изнесоха от София в чужбина, за да се спасят от селянията в която превърнаха София.

30

nemo

преди 9 години

Не се отделяите имате петрол и сте билизо до САЩ пък и уискито ви не е лошо :)

29

i007

преди 9 години

Разделяй и владей.Малка държава лесно се мачка.Това е интереса на големите в света.

28

Анонимен

преди 9 години

А мислите ли че ще и позволят да се отдели.всичко ще се манипулира...

27

Иван

преди 9 години

... И ако утре Родопите решат да се отделят, кой може да ги вини?? Ако не искате това да се случи, бегайте и се заселвайте там!! Държавите по принцип се формират на етнически - религиозен принцип. Глобализъм ли?? Това могат да си го позволят само богатите. Тези, които могат да си плащат за да не иска някой да се отдели от тях.

26

Иван

преди 9 години

Много забавна статия. Всеки си тълкува събитията от собствената камбанария. В продължение на 100г и ние сме си били сепаратисти, терористи, престъпници в рамките на Османската империя. Но в нашите учебници сме се описали като БОРЦИ ЗА СВОБОДА. Държавите не са свещени крави. Картата на Европа и на света се мени всяка година. Крим, Източна Украйна, Каталуния, Баските, Шотландия, Косово, Кюрдистан и още стотици примери. Всеки има право на самоопределение.

25

Маркс

преди 9 години

Повечето така наречени български турци са си чисти българи, но така им е по- удобно, вместо да признаят, че дедите им са се отрекли от вярата си срещу 500 ахчета. Отделно, че бащата на турската нация е чист българин мюсюлманин( или смятате, че няма българи мюсюлмани ли, има, в Русия са около 15 милиона)!!!

24

Маркс

преди 9 години

Софето се превърна в един гноен гейберастки цирей по задницата на България и единственото лечение е преместването на държавните органи в Търново и спирането на притока от консервирани храни и люти домашни напитки от селата! Изобщо всякакви санкции на тези диви печенеги поробили цяла България, пфу!

23

Az

преди 9 години

Бързате с минусите, а някой да каже едно полезно нещо направено от София заБЪЛГАРИЯ ??????