23

Анонимен

преди 9 години

Не разбирате ли, че няма "има право" , "законно", "етично" и така нататък в голямата политика. Който "може" не спазва договори, който "не може" подписва заробващи го споразумения и е задължен да ги спазва. Ние сме от втория вид. Войни се случват когато някой от можещите, се сблъска с интереса на друг можещ. Американците свикнаха само те да са можещи и сега ги стяга чепика с надигащите се БРИКС, та им е нужен славянски "Ел Салвадор"

22

Анонимен

преди 9 години

Шопе, Шопе, в случай на нужда, като война, руснаците са единни, и се поддържат. Някои други нации се разбягват като плъхове още от звука на гръмотевица от буря. Терористите от Киев щяха да предадат богу дух още преди 2 месеца ако не бяха наглеците от запада да им помагат.

21

Мора

преди 9 години

До ддтУточни какво означава терорист. Тези хора защитават земята на която са живели от стотици години техните деди и сега живеят те.

20

Шоп

преди 9 години

До Анонимен Не е факт, че приходите в туризма са с 10% по-малки, освен това сезонът беше дъждовен и не може всичко да се припише на санкциите. Освен това с руски туристи и тази година беше пълно. Освен това ако наистина сме ги "загубили" и това са само минус 10%, значи не са били чак толкова незаобиколим фактор.

19

Анонимен

преди 9 години

България загуби и пъските и украинските туристи и техните пари. Приходите в туризма са с 10% по-малки от предната година

18

пак

преди 9 години

Всички частни (не само държавни) у-ща в Бг трябва да имат учебни програми одобрени от МО, защо разните му молли се крият по апартаменти, за да обучават наши деца мюсюлманчета на Корана, защото знаят, че е незаконно. Виж частно у-ще Дружба и то е с турски инвестиции, но е с програми одобрени от МО и учат и български дисциплини.

17

Шоп

преди 9 години

До преди десетина дни троловете на *** се кълнеха, че Запада иска да вкара Русия във война, но те НЯМАЛО ДА СЕ ПОДДАДАТ. Наложи се обаче Русия да вкара руснаци, защото техните терористи го бяха закъсали като Марко на Косово поле. Добре, че руската армия удари украинците в гръб при Иловайск и Луганск, та спасиха положението (е, откараха пак неколко камаза +200+ обратно в Раша, но нема значение). Сега каква е генералната линия от Кремль?

16

Коко

преди 9 години

До Анонимен"Въпроса е "какво печели България"." Ами печели това, че не се легитимира руската намеса за "спасяване" на руското население в чужди държави...щото и тук се заселиха много руснаци, особено по Черноморието и като нищо ще рекат, че и тяхните граждани, живеещи в БГ трябва да се спасят от американско и европейско влияние, или "нарушаване на правата им"...нали наскоро бяха пощурели да си отварят тяхни детски градини и училища в Бургаско и те да не са с програмите на нашето мин.образ.

15

Xtreme

преди 9 години

България няма интерес да си разваля отношенията нито с Русия нито с Америка заради Украйна. Нашата позиция трябва да е пълен неутралитет. България е прекалено малка за да е фактор, но ако реши да се намеси и да се зъби на едните или другите пак ще го отнесе, както преди. Не трябва да забравяме старата поговорка, че когато някои си мерят х****** никак не е здравословно да си подлагаме г**** там.

14

Анонимен

преди 9 години

А-ха с кого са подписали,ми що не подписаха с Янякович нали бе при тях и той можа да распусне парламенто с такава реч и с тези изречения размишления на Порошенко-поради неуспеваемост в дейноста на парламента в бързоразвиваща неблагоприятна политическа обстановка,и щеше да избегнат избиването на цивилното население и уничтожението на украинската армия чиито основно значение е защитата на населението украинското понеже то се е регистрилало като такова,но не би тя бе трън в очите им и на останалите

13

Анонимен

преди 9 години

Един голям К*Р за всички пропаднали и алкохолизирани русофили и комунисти

12

Анонимен

преди 9 години

"Работата е там, че *** хем иска да контролира Украйна, хем обаче и да не го прави с директна военна намеса."А ЕС какво иска? :) Революцийка, че хем да контролира Украйна, хем да не се намесва военно. Въобще, едно и също е. В момента борбата е кой да оноди Украйна. И ми е странно тези про-руски или про-ЕС настроения. Въпроса е "какво печели България". Отговора е "нищо и при двете събития". Тогава що се палим?

11

Анонимен

преди 9 години

До РАД-13То тия игри не са еднострани самоче зависи кой вестник четеш. Нали така?

10

РАД

преди 9 години

До 11Много се смях на "ракетките".Виж сега друже, разбира се,че Русия може да изстрелва ракети от стотици, дори хиляди километри. Разбира се,че може за няколко седмици да превземе Украйна, ако го направи официално и директно. Работата е там, че *** хем иска да контролира Украйна, хем обаче и да не го прави с директна военна намеса.За това преобличат по границата руските момчета и за това използват конвенционален арсенал пак по границата, а не тактически ракети.Разбра ли сега ?

9

Анонимен

преди 9 години

"тъй като Русия уж не е страна в конфликта, нейните артилерийски установки могат да си стоят на границата и да си стрелят. Яко а?"Те горките руснаци си имат ракетки, с които могат и от двайсетина хиляди километра да обстрелват. Да се оттеглят на Марс ли? :) Хайде, че не се чувате какво говорите. Руснаците ако искаах да се намесят, щеше да ви стане лошо. Проверете капацитета и числеността на група армии "Запад" и "Център". Европа не може да им се опре. Украйна - въобще.

8

Фaу-I

преди 9 години

Укрaйнa дa възтaнови контролa си върху окупирaнaтa от русия чaст от държaвнaтa си грaницa, республиките сa миниaтюрни и вятър рaботa зa Aрмиятa. Без рускa помощ сa умрели зa еднa седмицa!

7

ддт

преди 9 години

никакви преговори с терористи!

6

РАД

преди 9 години

До РусияАко се интересуваше малко повече от Итория, вместо да повтаряш полу-наизустени фрази за "двойни стандарти", щеше да знаеш,че има голяма разлика между суверена , неделима държава и "Обединено Кралство", което включва и Шотландия!За сведение на теб и такива като теб Шотландия от векове е с много широка автономия в рамките на Великобритания и тази автономия е призната. де факто те винаги са били отделна държава със собствен парламент и т.н. в рамките на Обединеното кралство

5

RAD

преди 9 години

До РусияВикаш няма нищо лошо след време (не дай Боже) Кърджалийско примерно да обяви независимост и да се барикадират "кърджалийски опълченци там". Какво пък повече от половината ни история районът не е бил български нали? Византийци, османски турци са го владели повече от 700 години...

4

Анонимен

преди 9 години

Тъй,тъй,ако Русия подпише споразумението,признавала,че е вкарала войски...Аман от тия двойни,*** стандарти!А не може ли да бъде посредник,и да подпише като такъв?Или ОССЕ също са вкарали войски,щом подписват? Вярно,те ОССЕ войски не вкарват,ограничават се да вкарват агенти на американо-еврогейовете!