100

За САЩ и ЕС

преди 9 години

Когато някой твърде много говори, обикновено няма какво да каже.

99

Поучително

преди 9 години

... и решил маймунът да оправи слоницата, само дето тя не разбрала ... обаче това не попречило на *** да се похвали навсякъде ... и навсякъде много му се смели.

98

Прагматик

преди 9 години

Има случаи при които всичко е само елементарна математика. Руската федерация като територия, население и икономически потенциал може да функционира напълно автономно без да е зависима от какъвто и да било внос. Обратно на това - малките икономики като нашата и на ред други страни от ЕС са силно зависими от суровини и продукти които могат да се доставят само от внос, а в частност енергоизточниците са преобладаващо доставяни от Русия. Всичко това дава ясен отговор на въпроса кой ще бъде потърпевш.

97

Мизиец

преди 9 години

Руснаците както винаги до сега са се оправяли` вървят напред. Ние с нашия слугинаж към САЩ ще ставаме все по-бедни и незначителни.

96

www

преди 9 години

E, и? Ние не можехме да изнасяме за там, те за тук. Не и ли точно това, което казвам (защитните мита са един вид санкция). Резултат те живееха добре и сега го правят. Сега нямаме административни пречки да изнасяме за ЕС. Т.е. в момента ние с ЕС сме от една и съща страна.

95

не си наясно с нещат

преди 9 години

До wwwНе си наясно с нещата! Например за Америка не изнасяхме почти нищо заради техните огромни мита и клаузата за "най-облагодетелствана нация" ,която всъщност означаваше внос на стоки без пречки в Америка. Това правеше безсмислен износът на стоки за САЩ. С ЕС беше горе-долу същото. Високи протекционистки мита, които правят износът на стоки на запад неизгоден икономически. Те сами слагаха митни и данъчни икономически бариери пред нашия износ за тях. А крещяха за свобода на търговията.

94

Анонимен

преди 9 години

RAZBRAHTE LI?BSP-LIAVA REZBA!!!TOVA LI IZMISLI ALKOHOLIKA?

93

www

преди 9 години

Обратното на обратното :) Не мисля, че си прав. Или поне тълкуваме по различен начин. Тогава ситуацията беше в известен смисъл подобна. Ние санкционирахме тях, те нас. Резултатът обаче е ясен. Т.е. прав си, че те ни санкционираха но пропускаш, че и ние го правехме.

92

не си наясно с нещат

преди 9 години

До wwwОБРАТНОТО! Не ние налагахме санкции на западняците, а те на нас преди 1989 г. Примери и поводи колкото щеш: заради Афганистан, заради полските събития и обявяването на военно положение в Полша, заради южнокорейския самолет, заради подкрепата ни за палестинците.

91

логично

преди 9 години

Ясно! Износът ни за Русия е малък, но сега заради откачените украинци и смотаните западноевропейци от ЕС ще загубим на 100 % руските пазари. После когато все някога кризата се реши, на руския пазар ще проникнат големите западни компании. С това ще елиминират нашите малки фирми. Руският пазар е окончателно загубен за нас до Второто пришествие. Само заради интригите и лицемерието на западняците.

90

www

преди 9 години

Всички, които имат спомени от преди 1989-а година знаят какъв е рузултата от такива санкции. Тогава бяхме на страната на Русия и "санкционирахме" лошите американци и западняци. Докато ние "санкционирахме" лошите американци и запдняците си живееха живота.

89

Анонимен

преди 9 години

С нетърпение чакам разпадането на тоя гей клуб - ЕС.

88

Анонимен

преди 9 години

Nie nqmame proizvodstvo, za dase natiskame za golemiq pazar! Dajdovete izbiha cqlata ni rekolta koqto edvam stigashe za nas! Dori nese znae olioto ot kade shte go vzimame!

87

gost

преди 9 години

нека малко и руките пияндухи поядът турски домати та да видат какво ни е на нас

86

до 107

преди 9 години

Дано наистина турските боклучави плодове и зеленчуци да заминат за Русия, за да може най-накрая да остане пазар и за нашата земеделска продукция, която е в пъти по-качествена, но конкуренцията на турските (покровителствани от нашата държава) не им разрешава да стигнат до нас.

85

Урунгел

преди 9 години

Че те отдавна са ни заляли...

84

Лоша работа

преди 9 години

До 97:Уви, няма да стане така. Ще ни залеят с вносни субсидирани европейски плодове и зеленчуци и нашите ще изгният по градините.

83

ИСКАМ ОЩЕ!

преди 9 години

Още няколко хиляди човека ще останат без работа, а произвидетелите ще фалират, спедиторските фирми също ще усетят от тая криза. И накрая ще се окаже че ние сме най губещите, защото за бедна държава като нашата всеки загубен милион означава още гладни хора в бг, а такива държави като Холадния където брудтният продукт 650млр. евро, а хората са към 16млн. им дреме на оная работа.

82

Даола

преди 9 години

Отвратително е, че винаги сме в позицията на губещ - то е заради продажните ни политици. Освен продажници са и ***. Сега пак ли ще изберем същите негодници?

81

Урунгел

преди 9 години

Какво ще загубим след ответните санкции на Русия?*************Ами нищо...За съжаление ние отдавна внасяме плодове и зеленчуци от къде ли не...