50

Анонимен

преди 9 години

Русия вече има технологиите. Тези, които не и достигат ще ги купи от Китай. Ще си развие тежкото машиностроене без проблем на символична цена. Европа ако ще да си внася енергоресурси от Тамбукту. Цената им ще е двойна на руските. А за Руснаците цената е смешна. Продукцията на Европа ще е скъпа, на руснаците евтина. 2 години след началото на кризата качеството на живота в ЕУ ще е паднало с 20% минимум, а в Русия ще се е възстановило. В краткосрочен план Европа губи. В дългосрочен - бог знае.

49

Анонимен

преди 9 години

До "Александър до 56":Уважаеми Господине,Научете се да пишете грамотно! Изглеждате като осмокласник.

48

Анонимен

преди 9 години

До Свещена Простота ...А ти ако си мислиш, че играепш добре шахмат, значи най-вероятно си шимпанзе.

47

Александър до 56

преди 9 години

Аз, тъпчо, моето съмси го изработил -имам 50 години трудов стаж. Сега се забавлявам, като правя напразни напъни да възбудя малко ферментация в разни *** глави. Ще си изпия кафето и ще реша дали да прочета някоя книга или да поиграя шах с компа. Воля моя! А ти какво дириш пред клавиатурата в работно време? Я се стегни и си намери истинска работа, за която си кадърен. Или си съвсем некадърен? Колкото до рублите, да, получавам, ама са много малко, просто жест, че съм учил там.Жест, който тук не

46

Анонимен

преди 9 години

40 процента от храните в Русия са внос от ЕС, трудно ще покрие тези нужди от други страни скоро, а и на фона на инфлацията в Русия, скоро ги чака тежка криза, ако не вземе да се осефери тоя гном. Ако ЕС изтегли и фирмите си и инвестициите си от Русия, тази държава ще става за пасене на кози ( в по-топлите части ) и за добив на ресурси, за нищо друго. ЕС ако заеме твърда позиция за година две, може да си осигури доставки на ресурси от африка и арабските страни. Царството на Путин свършва.

45

Свещена Простота ...

преди 9 години

Нима забравихте, че Владимир Путин беше в Пренса Латина преди седмици. Нима допускате, че той не им е намекнал за вероятни санкции и т.н. Нима мислите, че Путин няма екип от няколко стотин професора, които разработват евентуалното Бъдеще за 1; 6 и 12 месеца напред?!! Ако Го мислите, значи сте Наивни хора и никога не сте играли добре играта шах-мат.

44

Georgi Georgiev

преди 9 години

Защо не си бяхме останали неутрална държава , следваща Българска политика ? Защо винаги трябва да влизаме в съюзи в които винаги сме най-слабите партньори ? Ако след 1989 бяхме следвали политика на неутралитет , сега щяхме да сме уважавани и от двете страни в конфликта , с развито селско стопанство , преработваща и химическа индустрия , туризъм , машиностроене и 2 милиона неизбягали Българи .

43

Анонимен

преди 9 години

До Александър-продълж.Защото вместо да се самозадоволяваш като гледаш прасчо на терасата, клечиш във форума и чакаш подаяния в рубли!

42

Румбо

преди 9 години

Имаш ли парички-купуваш си каквото искаш и откъдето поискаш!Трудно е продаването.Запази ли Русия износът на нефт и газ-санкциите отиват по дяволите!А технологии и оборудване и от Китай може да се купи!Ако нямат нещо,китайците го открадват и пак има!

41

Александър-продълж.

преди 9 години

...внасяме домати, ябълки, лук, чесън, дини, пъпеши от Гърция, Турция, Македония, Италия, Испания? След като едно време изнасяхме за цяла Източна Европа и СССР? Защо джвакаш пълно с хормони и антибиотици месо от ЕС и разни храни от мутанти? След като имахме птицезаводи и свинеугоителни комлекси? Защо не избесихме разсипниците на България, тези, които върнаха на хората "дедовия", пардон земята на дедите. В реални граници, без комасация, съсипаха селскостопанските постройки, унищожиха стадата? А?

40

Анонимен

преди 9 години

Условията за земеделие и животновъдство в Русия са значително по - добри от която и да е европейска страна. Имат територии, вода, почви и климатични условия колкото и каквито желаеш. Азия им е под ръка - бригадирите ще им дойдат почти за без пари. Преди 7 години бяха сериозен вносител на зърно. Сега са водещ производител. Ако почнат да произвеждат няма държава, която да може да им издържи на конкуренцията. Санкциите ги карат да произвеждат. Пазари се губят лесно, печелят се трудно.

39

Анонимен

преди 9 години

Rusia moje da si pozvoli da vnasq domati i vsichki produkti ot juzna Amerika s samoleti.Zwetqta i domatite ot Holandia se izprastat s samoleti do Japonia.

38

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

До 333: КАТО ЧЕТА ЧАСТ ОТ ПРОЗАПАДНИТЕ КОМЕНТАРИ ТУКА СТИГАМ ДО ИЗВОДА ЧЕ НЯКОИ ХОРА СА ЯЛИ САМО ОТ НЕГО- 30 ГОДИШНОТО ИРЛАНДСКО ,,МЕСО''. ВПРОЧЕМ НАПЪЛНО РАЗБИРАЕМО Е, НАЛИ СА ЕВРОПЕЙЦИ?

37

Анонимен

преди 9 години

Баце, а ти знаеш ли само Краснодарския район колко е голям? От Бразилия ще ти карат говеждо, екологично, без хормони. И живи животно могат да ти карат. Навремето ги разтоварваха в Бургас и Варна с корабите. От Краснодар домати, краставици, дини, пъпеши, скиви, ябълки, някои южни плодове, фуражи, яйца, пилешко... А това е само един малък район. Краснодар може да изхрани Африка, Азия и Европа накуп. Внасят храни като жестъ към тези, за които изнасят. Сега ще си ги произвеждат и пак ще изнасят газ.

36

Александър

преди 9 години

До Анонимен 13Гений си ти, щом задаваш този въпрос. Справи се с климатичната карта на РФ - изотерми за януари, изотерми за юли. Първо разбери какво значи това и после се заеми с най-трудната за теб дейност - мисловната. Но в замена на "вечная мерзлота" там има газ, нефт и цялата Менделеева таблица. Та ще си купуват всичко, от когото си искат - вина от Чили, Аржентина, ЮАР, ананаси, банани, всичко. Влез в някой сайт на руски супермаркет. А сега, умнико, кажи защо ние внасяме

35

до 39

преди 9 години

Ти само цената ли гледаш когато купуваш :)Гледай и слушай как цвърчи домата когато го ядеш щото ако мяуче е добре виж ако квака ГМО то няма да ти хареса.:)))

34

Анонимен

преди 9 години

И от Северна Корея да поискат.

33

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

До 333: НЕ МИСЛЯ ЧЕ СА САМО *** ПОЛИТИЦИТЕ НИ, ПО-СКОРО СА ПРЕДАТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ИНТЕРЕС В ПОЛЗА НА ЛИЧНИЯТ ТАКЪВ!

32

Анонимен

преди 9 години

*** от третия свят? Ти за монсанто чувал ли си? А за масовата употреба на антибиотици и хормони в животновъдството? Спорно е къде са ***.

31

пак казвам

преди 9 години

в Русия, храна - бол. Каквато искаш и колкото си искаш. Не плачете на "гроба" на Русия, първо си вижте голите ***, селяни нещастни и тогава пишете глупости!