63

Анонимен

преди 9 години

64.Може ли да си кажеш твоето мнение, ако си неук си е твой проблем.Но не обиждай хората които имат мнение, независимо какво!Щото трола май си ти .Човека не е неук,ако е неук ще се научи.Той си е просто "симпъл",за такъв човек науката е безмислена плетеница от теории и методи,една главоблъсканица.Нивото днес е на РЕП издания и евтини статийки...оттам идва и увереността му,че "знае" и че е "прав".В неговата глава нещата са прости и ясни.Има едно добро и едно лошо.Като той винаги е доброто.

62

Николов

преди 9 години

Когато гръмне атомна бомба автомата се държи за дървените части защото метала почва да се топи и да капе.Пазете се.Помните ли това :)

61

Анонимен

преди 9 години

Русофилчетата ярстно защитават чернобилската авария като че ли руснаците са направили нещо плезно за здравето.Е можеме да приемеме откачените ви анализи ,само се успокойте ,че ставате опасни за България..........Едва ли си българофил.По скоро си ТЪПОФИЛ,но не ти стига потенциала да го разбереш.Тук не става дума за русофили и американофили.Освен Чернобил авария се е случила и в Фукушима,но двете се отразяват различно от медиите.И относно аварията във Фукушима се налага информационна цензура.

60

до 64 414 пр.н.е.

преди 9 години

Абе нещастници лоботомирани, и за Чернобил ли ще изкарате САЩ и Европейския съюз виновни? Сакън да не се каже нещо лошо за Вездесъщата Майка Русия. ***, дано си купите лекарства с рублите, които ви дават да тролите.Защо е тази истерия в коментара ти придружена с бабишкерско проклинане.Всеки има правото да си изрази мнението,нали това е демокрацията!Отказът да приемеш различно мнение от твоето,говори единствено,че ти всъщност си прикрито "***"(термин използван от *** като теб ).

59

Анонимен

преди 9 години

64.Може ли да си кажеш твоето мнение, ако си неук си е твой проблем.Но не обиждай хората които имат мнение, независимо какво!Щото трола май си ти .

58

Българофил

преди 9 години

Русофилчетата ярстно защитават чернобилската авария като че ли руснаците са направили нещо плезно за здравето.Е можеме да приемеме откачените ви анализи ,само се успокойте ,че ставате опасни за България.

57

Анонимен

преди 9 години

63. Нали знаеш, че това може да е от Япония и сега да ни го пробутват , че е от Чернобил ? Снимки , снимки !Вече имаме опит !

56

Бойко не Борисов

преди 9 години

интересно снимките автентични ли са. особено втората.рбкм/чернобил/ няма защитен кожух, а и да имаше трябва да е с диаметър 5-6 пъти по голям от този на снимката , съдейки на прима виста по съотношението между диаметрите на фланците и на кожуха.Май снимката е за Япония.

55

Анонимен

преди 9 години

до 46Абе меен, а нашата централа, колко газ и вода е изпуснала знаят само двуглавите дунавски сомове и триръките им рибари! Господ добро да дава на Кунева, че спря ония ядрени бомби! Били уж безопасни ама УЖ. Олигарсите си пълнят гушите, плащат на специалистите яки мънги, а народът свети нощно време като 100 ватова крушка!

54

до 52 Не бъди прозз

преди 9 години

Чернобил - 1 ГРЪМНАЛ реактора! Фукушима - 4 прегрели реактора! Забелязваш ли разликата?ДОВЕРЯВАМ СЕ НА ЕКСПЕРТИТЕ ЯДРЕНИ ФИЗИЦИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ,КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ЧЕРНОБИЛ И ФУКУШИМА С ЕДНАКВА СТЕПЕН НА ОПАСНОСТ И ЗАСТРАШАВАЩИ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА ПОСЛЕДИЦИ.Дали ще бъдат убити 20 души от шрапнели на руска граната или горящ американски *** значение няма.(пиша американски,защото реакторите в Фукушима са на Уестингхаус)Шрапнела е толкова убийствен,колкото и ***.

53

до 30

преди 9 години

Аварията във Фукошима е следствие на природен катаклизъм, а тази в Чернобил в следствие на човешка грешка след експеримент.Че Фукишима да не е израснала сама на брега на море известно с огромните си цунами вълни.Човешкия експеримент да се построи АЕЦ Фукушима в цунами зона е по опасен дори от Чернобил.

52

Анонимен

преди 9 години

Да не говорим за бомбитенад Хирошима и Нагазаки!Някой да си спомня да е говореноза радиация за стотици години,за изливане на бетон и т.н.?!Аз лично не!Така че всичко е бля-бля!

51

до 38 Не бъди проззт

преди 9 години

Японската национална информационна агенция ЕнЕйчКей(NHK) и ветсник The Japan Times на 06.08.2014 г. съобщават за:"Ситуацията със стопеното ядрено гориво в реактор 3 е по-зле, отколкото се считаше...Официалните власти служители на централата сега заявяват, че повечето от ядреното гориво в реактор 3 се е разтопило през активната зона на реактора и сега лежи на дъното на херметичната обвивка"Това е същия "СЛОНСКИ КРАК"-ЯПОНСКАТА МЕДУЗА.

50

Анонимен

преди 9 години

До До 52японската радиация най-безопасната радиация на всичките земни кълбета!

49

До 52

преди 9 години

Чернобил - 1 ГРЪМНАЛ реактора! Фукушима - 4 прегрели реактора! Забелязваш ли разликата?

48

опорна точка

преди 9 години

японската радиация най-безопасната радиация на всичките земни кълбета!

47

До 51

преди 9 години

Ти си един неграмотен човек по темата човек! Най-тежката възможно радиоактивно замърсяване е когато един ядрен реактор гръмне, там се намира активно вещество, тежките силнорадиоактивни елементи. В историята до сега има само един гръмнал ядрен реактор.

46

Анонимен

преди 9 години

Изпускане на радиация във Фукушима има, но тя е несравнимо по-малка от тази изпусната при избухването на реактора в Чернобил! Ти въобще наясно ли си какво е ядрен реактор?.......Пич простееш наистина!!!Отиди на официалния сайт на МААЕ и там има за всички инциденти писано,описано и обяснено.Ако не знаеш английски ползвай гуг*л преводача.За сведение: Чернобил аварията е в един реактор. Фукушима аварията е в 4 реактора (сумарно превъзхождащи като радиация Чернобилския).

45

до 38 Не бъди проозз

преди 9 години

Международната Скала за ядрени и радиационни събития (INES) е въведена през 1990 година от Международната агенция за атомна енергия(MAAE).Скалата (INES) има 7 нива (степени) на опасност и едно нулево ниво означаващо липса на опасност. Скалата е логаритмична, подобно на скалата на Рихтер, и всяко ниво обозначава инцидент приблизително 10 пъти по-сериозен от предишното (по-ниско) ниво. Само два инцидента в АЕЦ са са отбелязани досега от 7 степен:INES 7 Чернобил 1986 г.INES 7 Фукушима 2011 г.

44

Златанов

преди 9 години

"По публикацията работи: Мария Захариева" Като гледам какви журналистки има ме е страх да ходя на доктор. Бива да си неграмотен, но чак такъв инвалид... Снимката е направена посредством огледало, а камерата е била монтирана върху робот. Ефективната доза в таква близост до реактора предизвиква инстанта смърт.