249

ВЪН ГЕРБЕРАСТИТЕ

преди 10 години

ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ, ДПС, БСП И БАРЕКОВ БЕЗЧИНСТВАПРАТЕТЕ АРМИЯТА ДА ГИ ИЗБИЕ ДО КРАК

248

Лора

преди 10 години

До Оцелял от комунизма"България е полигон за изпробване на съвършено непознат механизъм за претопяване на цял един народ и разграждане на държавността му със съдействието на самият този народ и основните му институции,които работят от един момент под чужда програма,без видимо нарушение на нито един от основните принципи на Конституцията и демокрацията.По-кратичко казано,обреченият на бесене насапунисва сам въжето,слага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си."-големият Ник.Хайтов

247

ROM-LYANIN

преди 10 години

NAI POSLE RIM-MLYANITERIM-MLYANITE TAKIVA RIM-MLYANIYE ONAKIVA DA JIVEE RUSIA I ***

246

мишо

преди 10 години

Трябва да се следва примера на французите. Хванали рома крадец и го пребили. Кто няма държава да дава правосъдие време е да го раздава народа.

245

е

преди 10 години

е тва даваме им помошти български паспорти и карая не стига че ни крадат мародерстват и ни до сасипват. Наистина като чета история си мисла че това не е наща история направо ме срам и от себеси

244

ХХХ

преди 10 години

Да пратят отряди SS и няма да има такива проблеми !

243

Анонимен

преди 10 години

доброволни отряди за оказване н ромска помощ.така сме от години

242

Оцелял от комунизма

преди 10 години

Абе ,не разбрахте ли че е крайно време да си раздвижите мозъците и да схванете най после че ножа е опрял и до вашия кокъл -българите загиваме и то тихо и доброволно.

241

реостат

преди 10 години

абе щом си малцинство и не влизаш в релсите че те прая на ***

240

Дасикане Рома

преди 10 години

в България е модерно Дасикане Рома да казват че са Българи , а какви ли са Българите в България

239

ЧЕСТИТО!!!

преди 10 години

не Турция са ни пратили Ромите а Траките и Византийците са ги пуснали на Балканите айде честито

238

дo: 308

преди 10 години

Ти явно нема да разбереш , както има разлика между Българи и Дасикане Рома така има разлима между Турци и Хорахане Рома в България

237

Гласоподавател

преди 10 години

Извратената толерантност много скоро ще изиграе много лоша шега - меко казано.Смятам, че не трябва да има никаква толерантност към крадливи племена, такива с извратена религия и обичаи (като да си пребиват жените с камъни, например) и към такива, които се опитват да издевателстват над обикновените хора по света!

236

Анонимен

преди 10 години

Samo dokato pradni roma i ste gotovi dago obesite za dva rajdqsali kalnika! Po dobre si proverete dareniqta po fondovete, che vashti nese zanimavat s kokoshkarski mu raboti!Gorkite Postradali Balgari se oplakvat che vse oshte ne sa poluchili lopati i kolichki!

235

Анонимен

преди 10 години

До Аллах е велик!Повече *** не искаме.И тези стигат .Нека останалите да си седят в турция и да си мислят че са мюсюлмани и турци.

234

Ха, сефте

преди 10 години

Хм, нещо много се забави тази новина. Тия циганя да не са се повредили нещо...

233

ЕХОООО......

преди 10 години

....Кмете на Варна , действай, от стоене зад бюро файда няма !!!!

232

дo: 305

преди 10 години

Византия и Траките са виновни че са пуснали Ромите кам Балканите 11-12 век , честито на печелившите

231

Анонимен

преди 10 години

Според най-разпространената версия, в България ромите идват през 11-12 век през Византия. Някои автори обаче приемат, че в началото на 9 век в Тракия са се заселили атцингани заедно с павликяните от Мала Азия.

230

от Уикипедия

преди 10 години

Най-големите и приблизително равни по численост са дасикане рома (български ***) и хорахане рома (турски ***). Дасикане рома са православни християни в по-ново време се наблюдава тенденция към протестантството, а хорохане рома са мюсюлмани. Вероятно по време на османското робство възникват и другите две наименования дасикане: в някои *** диалекти "дас" означава роб, оттам дасикане за робското положение на християните в османската империя, в други "дас" означава "българин", което през последните години придобива официалния превод на "дас българин" съответно "дасикано българск