60

хаха

преди 10 години

Не демографията е проблемът, а огромния брой "университети". Продължавайте да ги акредитирате....

59

Анонимен

преди 10 години

Имайте предвид, че демографската катастрофа тепърва предстои, това сега е само прелюдия, инерция от соца.

58

BG

преди 10 години

"Желязната Логика" на МОН е - защо да плащаме същите пари на университетите при условие че ще обучават по-малко студенти ако премахнем финансирането на БРОЙКА ! А бе, аланкоолу всеки преподавател знае че е във пъти по-трудно да преподаваш на студенти които са подбрани и наистина са там да учат и вземат занаят ! Да не говорим че е и във пъти по-смислено за държавата и икономиката! А сега - четеш лекции на 100 кретена дето се прозяват и си играят игри на мобилните, щото са само бройка !

57

звезделин

преди 10 години

Аз съм на 40 години и тази година мисля да записвам и аз некво вишо.

56

до 66

преди 10 години

през 44-та година Българите сме били 1.5м ...

55

Анонимен

преди 10 години

Аз съм на 40 години и тази година мисля да записвам и аз некво вишо.

54

Анонимен

преди 10 години

е ще ги напълним тия университети с пенсионери белкем си спомнят спомените от някой 8-и декември.

53

bolka

преди 10 години

То кое ни е наред, та университетите да са изключение?Да не говоря пък за измислените висши учебни заведения и още по-трагични преподаватели.Винаги се изумявам как провалили се политици стават преподаватели в различни непопулярни университети, особено в областта на икономиката.Жалка картинка, но очаквана и предвидима.И по-зле ще става, за съжаление.

52

Анонимен

преди 10 години

Неоспорим факт е, че откакто комунистите комунистите завзеха властта през 1945г , раждаемостта стремоглаво пада.

51

Анонимен

преди 10 години

Честито, дами и господа управляващи! Изпълнихте мисията си блестящо! Днес няма студенти, утре няма да има кой да работи и ще внасяте работници от Пакистан! Браво на вас!

50

Анонимен

преди 10 години

Университетите по дефолт в Българиа са пълна скръб. Работих в 1 цели 9 години. Държат на служба хронични пияндета, интелектуална експлоатация на докторанти и дипломанти от техните науч. ръководители, слагат си имената в научни трудове без да са си мръднали пръста, формират се враждуващи помежду си кланове от цели семейства, работещи там..., правят се услуги на университета от приближени фирмички и съответно злоупотреби със ЗОП...

49

Анонимен

преди 10 години

Работата в България отива на затъпяване. Не случайно Бойко Тиквата прати младите висшисти да стават овчари. Колкото е по *** народа, толкова по лесно такива като него ще печелят гласове, кой образован човек би повярвал на небивалиците и откровено налудничавите думи на един болен човек, не случайно същия този човек по известен като Тиквата опростачи и нацията и политиката и всичко до което се докосна. Простия народ лесно се управлява, дай му зрелище и простотия и това е то. Жалко.

48

Анонимен

преди 10 години

Не е криза, а катастрофа! С 8 човека намаляваме на час, раждаемостта е само ***. А президентът продължава да скимти, че приоритет била енергийната ефективност, Станишев, Сидеров, Бареков се изнасят към Брюксел, уж за да защитават интересите ни там и тук ще останат Местан и Борисов, които ще се прегърнат под одобрителния поглед на Доган. Университетите са ни най-малкия проблем. Не и давам повече от 20-ина години на тая държава.

47

Симо

преди 10 години

Трагедията ще е пълна ,когато от тримата кандидати ,двамата ще са *** а третият ще е неграмотен. ДОКАТО БРАТЯТА ОТ ИЗТОК ДАВАТ УКАЗАНИЯ- ЗАДРЪЖТЕ НИЕ ЩЕ ДОЙДЕМ - НЕ ИМ ДАВАЙТИ ПАРИ НИЕ ЩЕ ДОЙДЕМ-- ТО НИЕ ВЕЧЕ ЗАБЛАТЯСАХМЕ,ВМИРИСАХМЕ СЕ, НЕ ЗНАМ ИМА ЛИ ПОВЕЧЕ НАКЪДЕ. ВЧЕРА ПО БТВ ПРАВЕХА РЕКЛАМА НА СИК И ВИС. ЩЕЛИ ДА СЕ ЗАВРЪЩАТ СНОВА СИЛА. ТОВА УВАЖАИМИ КОМУНИСТИ Е ВЕЧЕ ТОТАЛНО БЕЗСИЛИЕ.

46

Анонимен

преди 10 години

> Висшите училища вече са взели мерки да привлекат най-добрите младежи за студенти с атрактивни специалности и качествени програми.От 10 години насам понижават входното ниво и разкриват нови специалности и факултети само и само за да имат повече студенти, еквивалентно на повече пари в съответния вуз.

45

Анонимен

преди 10 години

"Демографията - бичът на увниверситетите". Какви са тия "увниверситети"? Вярно, че доста от завършващите са си овни по интелект, но тогава щеше да е "овниверситети".

44

Анонимен

преди 10 години

Е това е защото нашите ВУЗ-ове са много елитни и българите ги е страх да учат в тях. Предпочитат изгнилите университети на Европа и Америка, че там по-лесно се избутва семестъра и сесията. А и се плаща.

43

Митьо

преди 10 години

Toва и заслужават за посредственото образование, което предлагат

42

ДОГАН СОПОЛА

преди 10 години

СЪКЪН! шуменският междуградскиуниверситет недейте да затваря той толкова *** като мене и половината ДПС изучи !

41

Jangle leg

преди 10 години

Не хлопвайте вратите! В тях ще учи бъдещето на България - ***. Разбира се, ще трябва малко да промените учебният процес: Висше образование да се дава не след 4 години, а само след 6 месеца учебен процес. Изпитите ще са събиране и изваждане на двуцифрени числа до 100 и азбуката. Който ром знае азбуката и може да смята до 100 да става висшист и да е готов за политик и управленски кадър. Това е