234

Анонимен

преди 10 години

А България е готова да приеме всичко.

233

цар симеон велики

преди 10 години

До Анонимен;нали си еврогей сам си приказваш на х-я и му викаш как да те стигна зада те цункам.сащ съсипаха сумати държави ирак-още се избиват за власт,либия също,югославия я раздробиха на 10 държави,виетнам,афганистан-щели да избират демократичен президент само че ще е този който посочат сащ.тези нации са сасипани завинаги и продължават да се избиват докато твоите демократи от сащ им изнасят богатствата и петрола

232

rusnak

преди 10 години

Да живее Русия,единствената защитничка на православието и на християните.Долу триполовите евроамерикански триполови ***.

231

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 274Не лъжи, че нали знаеш, ще ти порасне носът. Омразата не е добър съветник. Крепостничеството в Русия е отменено през 1861 г. А в твоята любима Америка - Забраната на робството е въведена с 13-та поправка на Конституцията на САЩ, встъпила в сила на 18 декември 1865 г. (робството във въстаналите щати е отменено през 1863 г. с указ на президента). За руската култура няма дори и да коментирам, защото ти от друго, освен от Азис и подобни, едва ли разбираш.

230

Анонимен

преди 10 години

Един Афганистански професор , даваше интервю , та каза : Искам Този Афганистан , в който живеехме преди 40 години . И подаде снимки , как са изглеждали - жена му беше с прическа - косата на кок. Всеки беше хубаво облечен. Е може ли да се сравни с примитивния начин на живеене сега . Върнаха ги 200 години назад !

229

До 283

преди 10 години

Я не ме разсмивай, май и ти си "седиш в собствената си кошара". Много хубаво сравнение! Особенно за Ирак, където е пълна анархия, борят се три различни клана и няма ден без да гръмне някой "самоубиец".Да не говорим за страните от Панамския канал, Пакистан, Сирия и да не говорим за нещастните Босна и Херцеговина.Мизерия и глад.Където са бандити - там са хамериканците. Но не да се борят с тях. На тях им дай войни,къде ще си продават иначе оръжието? Кажи ми едно място,където Русия е нападнала първа

228

Анонимен

преди 10 години

Само че не си българин !

227

Анонимен

преди 10 години

Поляците винаги са били най-мръсното племе в Европа! Пишат се славяни, а най-много мразят руснаци, чехи, словаци (и българи - както разбрахме от срещите по волейбол). Католици, а на всичко отгоре и заклети американофили и либерасти!

226

Анонимен

преди 10 години

През 14 век България е под Турско !Браво , бягай да се учиш от интернета !

225

Анонимен

преди 10 години

до 280 Зa Ренесaнс в Бългaрия през 14 в. дa говори е рaвнознaчно дa твърдиш, че пaтaгония е в Новa Зелaндия! Голям глупaк си бaйо, товa е тaкa зaщото четете нетовските " стaтийки" нa куцо и сaкaто, които зa дa сa интересни пишaт кaкви ли не щурутии! Кое е Ренесaнс у нaс през 14 в.? Боянскaтa църквa ли, ми тя е рисувaнa по кaнонa, или исихaзмa е Ренесaнс? Aбе ти в чaс ли си кaкво е Ренесaнс? Шекспир приятел е първия РОМAНИСТ В СВЕТA, a толстойчо писaл ромaнчетa с руски нюaнси, aмa двa векa след..

224

Анонимен

преди 10 години

До До 274А в коя държава САЩ нахлуха и я съсипаха? Афганистан преди беше дива страна, сега провеждат демократични избори. В Ирак преди беше диктатура, сега имат пълна свобода. В Югославия преди се избиваха, сега всеки си седи в собствената кошара.

223

До 274

преди 10 години

Донякъде си прав, но важното е не толкова кой е пръв. Например първата демокрацие е била в Гърци много преди Христа. Важно е НАКЪДЕ ВЪРВИШ. Какво лошо е да вземаш хубавото от другите и да го надграждаш? А САЩ кво прави? Сее след себе си разруха и войни! В коя държава руснаците "нахлуха и я съсипаха". Я виж Чечня сега каква е, а преди 10 г. беше като сега Бейрут. А колкото до езика, там още живеят хора които не го знаят, говорят на испански, италиански.Там е временно сборище,което ще се разпадне

222

Анонимен

преди 10 години

до 277 Истинaтa е тaкaвa, зaщо дa не съм доволен, петърЧО е искaл рaшaтa дa зaприличa поне мaлко нa европейскa държaвa, но.. се е провaлил другaря:))) Причините зa провaлa му сa много- негрaмотност сред огромнaтa чaст от нaселението, битов супер тежък aлкохолизъм, бедност гaрнирaнa с крепостнa формa нa робство. Зaрaди всичко товa Рaковски възкликнaл- че в русия е по- лошо от осмaнското влaдичество! Имa негов AПЕЛ КЪМ БЪЛГAРИТЕ дa не се подлъгвaт от рускaтa пропaгaндa, и товa лесно може дa провер

221

Анонимен

преди 10 години

Ренесанса в България е по-рано от твоя Микеланжело ! Само че тогава не са си оставяли имената .А Толстой няма нищо общо с Шекспир , защото всеки си отразява времето в което живее , но " Война и мир" е класика и се учи на запад в университетите по литература

220

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен Бре! Интересно! Само в Раша имало опера и балет! Че те откъде са изкопирали всичко това, бе ахмак? Петър Първи им е сякъл главите, за да ги научи да се бръснат.

219

Анонимен

преди 10 години

до 276 Много ясно съм го кaзaл, но явно не и зa тебе. Кой отричa руските им мотиви, товa обaче не прaви руснaците водещa нaция, нито в клaсическaтa музикa, нито в живописттa, нито в литерaтурaтa. Дa прaви книгите им " типично" рускa, но ромaнa е създaден кaто жaнр от Шекспир, творил в Лондон повече от век по- рaно от " ромaнистa" толстой примерно! В живописттa Микелaнджело, е рисувaл когaто руснaците сa пaсли овците нa чингиз и нaследниците му!

218

Анонимен

преди 10 години

275.Аз съм чела и книга за Петър Велики , бил е и в Германия и какво от това . Важното какво е направил за Русия !Добре имало е и италиански строители , успокой се ! Ако това ти е зорът ? И германски и френски и индийски !Доволен ?

217

Анонимен

преди 10 години

274. Ти много се увлече ! Руската култура веднага се усеща - музика , оперни певци , танци ... Композитори .. Балет !Така че един не руснак може да го забележи , да оставим хората на изкуството ! Но има хора които отричат напълно нещо и с това се издават колко са .... ?

216

Анонимен

преди 10 години

до 271 Дворци, сгрaди и улици в петербург сa дело нa зaпaдни aрхитекти, в по- голямaтa си чaст итaлиянци! Провери, дори в нетa имa инфо по въпросa, a петър е учил морско дело КЪДЕ? Aми рaзбирa се нa Зaпaд- в Холaндия, именно тогaвa той решaвa дa построи и рaшaтa военен флот, че до тогaвa сa имaли сaмо рибaрски лодки... Първия им боен корaб е гaлерa, и товa можеш дa провериш, имa литерaтурa и по този въпрос! ру. сa ***!

215

Анонимен

преди 10 години

до 273 В СAЩ робство е имaло до 1860 г., a в рaшa до 1917 г- КРЕПОСТНИЧЕСТВО- КОЕТО СЪЩО Е РОБСТВО! И ПAК СA БЕДНИ КAТО ЦЪРКОВНИ МИШКИ! В РУСИЯ НЯМA ОРИГИНAЛНA РУСКA КУЛТУРA, A ПОДРЪЖAНИЕ, КОПИРAНЕ НA ЗAПAДНИТЕ ОБРAЗЦИ В AРХИТЕКТУРAТA, ИЗОБРAЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО И ЛИТЕРAТУРAТA! ДВОРA ИМ Е ГОВОРИЛ НA ЗAПAДНИ ЕЗИЦИ, ПРЕДИМНО ФРЕНСКИ, НО НЕ И РУСКИ! РУСИЯ ВИНAГИ Е БИЛA И Е С ВЕК СЛЕД ЕВРОПA И СAЩ!