40

Симо

преди 10 години

Айде на ТКЗС-то .......

39

Анонимен

преди 10 години

Пука му на Греков и шайката около него за байно от село или селския младеж,който е изкрейзал от финансовата ситуация и безисходица.Те там на Олимп са си добре.Със сигурност Греков има поне 1000 декара земя,която се обработва от крупен феодал-арендатор.Та машини за зеленчукопроизводство нема да има-собсидията ще е за мотика номер 56.

38

до 35

преди 10 години

*** е този, който бърка единственото и множественото число- пишете,, вещите ръководство,, Не съм седесар, но по важно е че не съм от комунистическата чета, която докара България на последно място в Европа. А ти *** си завърши основното образование.

37

Анонимен

преди 10 години

Земеделие няма - има едри арендатори, които стават все по богати и наемат най много по десет човека, извън родата за малко пари и много работа. Полето е ничие - всичко, което става за пряка консумация, се краде. Затова се сее предимно жито, слънчоглед и рапица. Царевицата е рискова, за зеленчуците пък да не говорим. Ще работиш като роб и всичко ще бъде обрано от мауглитата. Ние сме джунглата, те са ловците. ОКС И РПК са изхода за дребните производители и прилагане на законите с реални наказания

36

Анонимен

преди 10 години

От ткзс печелеше само партийния секретар и фамилията му.

35

А беше толкова добре

преди 10 години

Толкова лежяци на партията имаше във всяко ткзс че едвам ги изхранвахме тях.

34

Анонимен

преди 10 години

Явно трябва да се кооперираме с централите на бсп и дпс за да ни върви в бизнеса. Навсякъде в България весалите на дпс не плащаш ли те смачкват.

33

До ИСТ:

преди 10 години

Няма начин да не си от седесарската чета, която просто е.а мамата на родното селско стопанство под вещите ръководство и напътствия от страна на САЩ... иначе трябва да си абсолютен *** /което също не е невъзможно/

32

Анонимен

преди 10 години

Ще ни връщат ткз,дкмс,бкп и дс.

31

До ИСТ:

преди 10 години

Аре бе, верваш ли си?!

30

ИСТ

преди 10 години

Който говори че след ликвидирането та ТКЗС земеделието е разбито ,няма понятие от земеделие.Сега добивите са два пъти по високи а баламите които работеха за 5 лева умряха.Ако дневната надница на ръчния труд стана 50-60 лева ,зеленчукопроизводство ще има. Ако се ликвидират *** които крадат животните, ще има и животновъдство.

29

Анонимен

преди 10 години

"Под "мъдрото" ви ръководство на БСП нашите жени работят там като градинари и овчари,та знаем как е устроено.Не се чупи от ханша, а приложете чужда работеща схема и създайте работа и на най-дребния производител."Докато управляваха ГЕРБ и СДС жените ни ходеха като мениджъри и чорбаджийки в Гърция, а сега при БСП като гурбетчийки, товали искаш да кажеш? И като разтурихте социализма, каква е тая наглост да искате сега държавата да ви търси работа и гарантира печалбата?

28

petrich

преди 10 години

Абе,тоя дърт пръч го помня като бях студент във ВСИ. И тогава не ставаше нищо от него и сега-същата работа.Земеделието ни е под нулата,тоя говори обратното.Вноса ни задуши напълно,та и тук вече си купуваме вносни плодове и зеленчуци.Докога ще ни затриват такива некадърници и ***,които не знаят на кой свят се намират?

27

Бай Иван

преди 10 години

развалянето на ТКЗС-тата трябваше да стане по съъвсем друг начин, не за няколко месеца да се върне земята и хората като невидели да си я взимат, а после да се чудят какво да я правят.10 ДК без селскостопански машини няма как да се обработват.И наистина както по-надоло е описано, ако държавата не намери пазар на производителите, те сами много трудно ще си намерят.

26

ta0mi

преди 10 години

Човекът е прав-кооперирането е много добра форма за качествено земеделие- Доколкото си спомням,кооперации у нас е имало и преди 1944 г. И сега знам кооперация,която е просперираща. Вместо всеки да си купува машини, купуват се общо-по-малко пари се харчат за обработка на земята и за прибиране на реколтата. Не трябва човек да се е занимавал много със земеделие,за да проумее, че кооперирането ще намали разходите, ще намали цената на продуктите и ще може по-лесно да намери пазари.

25

Анонимен

преди 10 години

Жельо Жабата и Филип Клепоухия е.аха мамата на селското стопанство,сложиха началото на стопанската разруха в България!Съд и бесило за тия продажни"демократи!

24

Bulgarin ot Germania

преди 10 години

"България притежава отлични генетични материали и нашите сортове, попаднали в модерни лаборатории, могат да са в основата на селектирането на нови, модерни сортове, посочи още земеделският министър." - AKO MONSANTO & Co. NI POZVOLJAT.

23

Анонимен

преди 10 години

"Бъдещето на производителите на зеленчуци е кооперирането"производителите на зеленчуци нямат бъдеще, имали са преди 25 години минало.

22

Анонимен

преди 10 години

Ало,Греков,в Гърция зеленчукопроизводството не е кооперирано.Под "мъдрото" ви ръководство на БСП нашите жени работят там като градинари и овчари,та знаем как е устроено.Не се чупи от ханша, а приложете чужда работеща схема и създайте работа и на най-дребния производител.Ядем чужди ***,заболяваме,а после няма пари и за медицина-*** мръсни.

21

Анонимен

преди 10 години

Греков иска да ви каже,че ще продължаваме да внасяме турски и гръцки найлонови домати и 100 годишно месо от държавния резерв на ЕС.Четете между редовете.