35

Цеци

преди 10 години

Не е нужно да махаш акумулатора.Само махаш едната жиса от клаксона на алармата и готово.Пак си имаш аларма но без звук но ще доиде ден и светлините ще дразнат наще депутати.

34

Мани

преди 10 години

До АниКой казал че трябва да спиш с отворен прозорец.То в София не са само алармите.Ако не са алармите то ще са кучетата ако и те кротнат то всяка втора кола е с спукано гърне вклучително и рейсовете който подържа общината.Така че невъзможно е да е тихо в София.А и ти сигурно си в някое село в германия иначе по градовете знам как е.

33

Остаряла техника

преди 10 години

Тези аларми са от миналото, 90-те години, когато беше престиж да ти пее алармата при нарушаване на обема или шокова . Един GPS, една аларма с препращане на събитието към телефона са на цени, които са поносими, а са по-ефективни. Това че писнало някъде нещо, обръща ли някой въобще внимание на някакъв вой на аларма вече.Преди наистина привличаше внимание, а сега най-много да си помисля че някой има проблем с алармата, а не че обират колата, няма и да си помисля да се обадя в полицията, че я крадат

32

Des

преди 10 години

А за виещо куче колко е глобата?

31

ИВО

преди 10 години

Значи първо депутатите дупедавци да махнат клаксоните и лампичките на тяхните коли също и на ченгетата и линейките тогава и аз махам алармата и клаксона ако трябва.Не може те да си бръмчат а народа да не може и гък да не се чува.Много станаха нагли вече.

30

opa

преди 10 години

И какво сега, като искаш да набуташ съседа,ритваш му колата няколко пъти в 3:00 през нощта и го одрусваш с 150лв. така ли? То хубаво от една страна, че на хората им е писнало от виещи аларми нощем, но от друга страна как ще я спреш тая аларма ако не знаеш как, сваляш акумулатора ли ?

29

Ани

преди 10 години

За мен алармите на колите трябва да се забранят! Живях в София и спалнята ми беше с прозорец към паркинга.Да не ви разказвам какви симфонии се вие по цяла нощ. А имаше и някаква кола в гараж от тези полузаконните с ламарина и панел. Която се включваше от шума на другите коли...Всяка нощ!!!А на този същия паркинг с включена аларма два пъти ни обираха колата и всеки път бяха се справили с алармата без проблем. Сега живея в Германия и тук алармите са забранени.!Не можете да си представите тишината

28

Анонимен

преди 10 години

А *** стопове и червените мигачи, кога ще бъдат забранени?

27

Глупости!

преди 10 години

За всеки уважаващ себе си механик, бил той и на свободна практика и с комшийска клиентела НЕ е проблем да си плати лиценз и да работи. Ще е грижа само за пишман майсторите, които търсят да преметнат един-двама балъци. За да изкарат месеца. Няма по-*** ннарод от комуниста!!!

26

уплашен

преди 10 години

Айде, тези с джетовете и скутерите ги вкарайте в закон, че като имат някоя куртизантка на борда се мислят за Господ...!

25

Anonymous

преди 10 години

Кражбите на автомобили, по времето на крадливите комунисти за последната година, са се увеличили с 300%? - Малко е!!! Забранете алармите, че гонят 500%!

24

BG

преди 10 години

От кога го чакам тоя закон ! Сега като се прибирам след 12-13ч. смяна няма да лягам, за да гледам колата да не вземе да свирне нещо, пък и няма да лягам, направо на работа после.

23

БоСимеонов

преди 10 години

Вижте си заглавието, умници: "До 150 лева глоба за виеща аларма в нощта" А през деня колко лева е глобата? Ами ако вие по залез слънце?

22

Анонимен

преди 10 години

Давам ви *** пример. В квартала имаме една камара бездомни котки. Като си паркирам колата започват да се катерят по нея, врат се при двигателя, в подкалниците...защото е топло. И понякога се включва алармата. Обяснете ми сега това основателна или неоснователна причина е.

21

Безпомощност...

преди 10 години

Живеем в държава от третия и дори от четвъртия свят... отиваме и към онзи свят, защото се топим непрекъснато. С тези законови промени не беше прието най-сетне да се сложи точка на сивия сектор с автосервизите. Нещо повече, знайни и незнайни "майстори", "монтьори" и всякакви "специалисти" без квалификация ще си отварят спокойно сервизи и ще извършват "професионални" услуги, а ако случайно загинете на пътя заради лош ремонт на колата ви, то БСП не носи отговорност... важно е да няма ред,а хаос...

20

Редът плаши чалгаря

преди 10 години

Като ви чета коментарите и ми става ясно защо сме *** на Европа. Дори когато някой се опитва да въведе малко ред в ***, прасета *** на умряло, а в главите им не се извършва и елементарна мисловна дейност... както винаги. БРАВО НА ДЕПУТАТИТЕ !

19

Анонимен

преди 10 години

Целта на алармата е като свирне да я чуеш и да провериш за какво свири. Ако алармата свири цяла нощ и не я чуваш, значи е безполезна и наистина само тормози останалите хора. Не че това е основание за директна глоба. Полицаите могат, след сигнал от съседи, да предупредят собственика и евентуално след това да го санкционират, ако не отреагира. Да си оправдаят заплатите донякъде.

18

Анонимен

преди 10 години

Егати пародията дето сме в тая държава!!!

17

11

преди 10 години

Няма как да се случи, защото:1) Трябва да има сигнал в полицията. 2) Първо се обаждат на притежателя на колата и ако не вземе мерки, тогава се пише акт.

16

И добре и зле

преди 10 години

Първо, тези аларми на евтините коли за по 100-200 лв са толкова безсмислени, така че и с тях и без тях - файда няма. Има една колица, сеник по-далеч от блока ми е, но втора година при по-влажно време все приписква по цяла нощ, не може да се спи на отворен прозорец.Това си е самоволно включване. Как не се съобрази този собственик - не знам.Този сеник не струва и 2 бона вече но я пази някаква аларма която ако имат мерак джамбазите е шунтират за 1 мин.