37

математика

преди 10 години

По времето на дълбокия соц едно двустайно панелно жилище струваше около 4000 тогавашни лева. Заплатата беше около 110 лева. Приравнено в заплати прави около 40 вноски. Хората отделяха около една пета от онази си заплата (забележете не почти цялата месечна!) за вноска и след 15-тата година се чувстваха спокойни собственици. Пак по това време народа се увеличаваше, чувстваше се сигурен и ако потърсиш работа все ще намериш. А сега изплащането на жилище може да ти струва живота и това наследниците!

36

Анонимен

преди 10 години

Колко е тази средна заплата.Аз колкото хора познавам взимат около 500-600 лева.Все бедни ли са ми познатите или стандарта е различен?За какво да ги дадеш,че да ти стигнат,а и за жилище да ти останат.Младите изобщо да не се подлъгват за кредити.Цял живот ще плащат,ще им излезе златно.Решиш ли да се преместиш/служебно,лични и здравословни проблемиАко/няма начин.Хем продължаваш да плащаш,хем не можеш да го продадеш.Ако вместо наем си плащаш вноски за заема пак си роб.Не ремонтираш,не си сигурен...

35

До 32- рия

преди 10 години

По соца . крадяха малко хора но много хранеха го караха да повръща .Хората купуваха на кредит но понусим 2% лихвата . Жилищата с размер 80 м .струваха 1989 г 25000 лвНяма сравнения

34

Анонимен

преди 10 години

Тия дни в нашия квартал затвориха поредния банков офис - от октомври насам се пада трети. Останаха още два. Вие ми пишете за достъпни жилища и изгодни кредити, обичам да ви чета :)

33

Навремето бащите и дядовците ни са строили големи масивни къщи от тухла, камък, дърво, с помощта на хора - приятели и роднини. Сега сме доверили целия си живот на банкера проклет. Той да ни даде покрив, той да ни даде "спасение" с бързо кредитче. Той да реши колко деца да имаме. А уж епохата на Златния Телец отдавна си била отишла!

32

ми4

преди 10 години

След още няколко години не българите ще търсят жилища ами жилищата ще търсят българи :):):) Щоту от Ромчетата пари за жилище йок !Но Съселиня може да им ги подари като обложи работещите с още данъци или с Ореха да вземат още някой друг милиард на заем :):):)

31

Тройка кебапчета

преди 10 години

По соца яко крадяхте и купувахте апартаменти, коли и строяхте вили на поразия. Сега като няма аванта, ревете на умряло.

30

Гошко

преди 10 години

Да, едните ядат свинско, другите ядат зеле, средно всички ядат свинско със зеле.

29

онбашията

преди 10 години

бутайте се у 20 квадрата боксониери, а къщите на дядовците ви да се рушат.

28

преди 10 години

Най-достъпните жилища са в Столипиново, но там и не ща!

27

от друга страна

преди 10 години

Купувачите все по-недостъпни.

26

Анонимен

преди 10 години

Младите хора с професия или без се изнасят с бързи темпове, никой не иска да живее в тази чалга-държава. Това е преломния момент, като го осъзнаят повече хора и безплатни да ги напрявят тия коптори никой няма ги иска, освен Хасан и Мюмюн

25

Анонимен

преди 10 години

Умният човек избягва да си набутва парите в имотизащото са трудно ликвиднии избягва да взема кредити, за да храни с лихвите евреи - ***.

24

бг

преди 10 години

тия агенции маи си плащат да лъжат хората ,че се саживил пазара мислеики че са съжите будали от 2008г. ама НЕ ,едва ли някои ще се върже и пак след години да плаща нещо до живот което не притежава......затова по цел свят си живе народа под наем и му дреме и заметресение да стане

23

Анонимен

преди 10 години

още малко ИИИИИИИИИИИИИ ШВЕПС

22

23

преди 10 години

И като стане време за вноски, достъпните жилища се превръщат в добра печалба за банките. Това ме навежда на мисълта, че някой ви е платил за тая статия. Василев? Друг?

21

DA

преди 10 години

АБЕ НАПРАВО В РАЙСКА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ!РАЙСКА ЗА СТРОИТЕЛИТЕ И АГЕНЦИИТЕ,КОИТО ОТ ГОДИНИ СИ ПРАВЯТ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА 3,4 ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ РЕАЛНОТО ЗА СТАНДАРТА НИ!!

20

Чиновник

преди 10 години

При положение, че 98% от българите имат собствени жилища, няма причина да ламтите за още имоти. То бива алчност, ама някои хора много се оливат.

19

Анонимен

преди 10 години

Официалната безработица удари рекорда от 15 % както при Костов и явно жилищата стават по-недостъпни, защото хората нямат пари за храна.

18

///

преди 10 години

Достъпни са еднастайните панелки на по 40 години за основен ремонт в Овча Купел