22

ha ha

преди 10 години

защо не напишете статия как може да се откачим от монополистите. Когато сме сключвали първият договор преди много години, цената беше 28 лв. Сега ползваш, не ползваш, плащаш. Не им искам ПОРНОТО вече. Мисля, че те трябва да ми палщат, че тръбите минават през нас, без да им ползвам (УСЛУГИТЕ)

21

ха-ха-ха

преди 10 години

До wwwАз отдавна съм се отказал от Топлофикацията. Но това което съм го написал съм го видял на живо покрай един приятел, който се разправя с Топлото щото му факторират по 150-200 лв. за гарсониера.

20

www

преди 10 години

До LanЗа да може да има организирано крадене. Едните не плащат парно, другите плащат и на ония, дето позволяват на първите да крадат с необходимия процент и за тях. Те са малко но скъпи - скъпи жилища, скъпи коли, скъпи к...., скъпи разпивки.

19

наблдател

преди 10 години

Не е виновен комшията. Този рев е на принципа крадеца вика дръжте крадеца. Топлофикацията в този и вариант е много стара и с много ниско КПД за да бъде ефективна. Само за пример преди 2 г. живеехме в апартамент с ТЕЦ, около 120 кв. и плащахме за парно и топла вода около 2000 лв. на година. Сега живеем в по-голям апартамен и се топлим с климатици и за отопление и топла вода плащаме около 1500 лв. и то при положение, че цените са увеличени

18

www

преди 10 години

До ха-ха-хаАми откажи се от услугите на топлофикация тогава. Грей водата с бойлер. Аз така правя, но е трудно да се откажеш от парното. В това число и защото има съседи, които крадат топлоенергия от останалите, така услугата им излиза много по-евтина и ако се стигне до ексцесии етажната собственост да се откаже като цяло от услугите на топлофикацията, те именно не дават. И -250 лв/год.ППЗнаете ли за БГ сграда, която се е отказала от ТЕЦ, после да е поискала отново да се включи? Полша-37%!!!

17

НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ?

преди 10 години

ОБЩИТЕ СМЕТКИ "НА КАЛПАК"---е начин да бъдат противопоставени потребителите ,един на друг и в крайна сметка да печели ТОПЛОФИКАЦИЯ и ДЪРЖАВАТА!ОБЩИТЕ ВИ СМЕТКИ ,ФИНАНСИРАТ РАЗНИ ПАРТИЙНИ ВЕЛИЧИЯ И ТУНЕЯДЦИ!СИСТЕМАТА Е "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".....глупавия български народ!.. И НАИСТИНА УСПЯВАТ!

16

Lan

преди 10 години

А защо като краде комшията топло (от топлофикация), това е проблем на Етажната собственост?! Защо няма индивидуален топломер на входа на апартамента и той да е този, по който се отчита?! А има един в абонатната и всичко откраднато или пък погубило се докато дойде дефакто до потребителя бива начислявано на коректните платци? Докога от Топлофикация ще прехвърлят проблемите си на друг! Ако си знаеш, че колкото изразходиш, толкова и ще платиш нещата ще са други и може би по-добри за всички!

15

ха-ха-ха

преди 10 години

И тоя бил от някаква организация на потребилите :))) - виновен е съседа, господ и времето. Що не вземе да коментира фактурите в които обикновено за топла вода Топлофикация фактурира по 150-200, че 300 и 400 квт на кубик изразходвана вода :))). Аз от основното училище знам, че една килокалория е приблизително 1 квт.. От това излиза, че Топлофикация ми подава топла вода с темперетура 150 до 400 градуса. После съседа ми крадял, та за туй сметката ми е висока.

14

ИЗХОДА Е :

преди 10 години

ЗА ВСЕКИ АПАРАТАМЕНТ --ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОБЩИЯ ЩРАНГ С ВОДОМЕР ЗА ТОПЛАТА ВОДА!ПРИ КОНСТАНТНА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА В СИСТЕМАТА - КОЛИЧЕСТВОТО НА ПРЕМИНАЛАТА ТОПЛА ВОДА ,ПОКАЗВА ОБЕМА НА ТОПЛООТДАВАНЕ!НАЧИНА Е ***---НО В ОБЩИТЕ СМЕТКИ СЕ КРИЕ , НАЧИНА НА ОГРАБВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!ОЧИТАНЕТО "НА КАЛПАК" --Е ЛЮБИМАТА СИСТЕМА ОТ СОЦА И НАЧИН НА ОГРАБВАНЕ И ЗЛОУПОТРЕБА!!!!!

13

www

преди 10 години

Крадци на топлоенергия в етажните собствености има бол, както и начини за манипулиране на измервателните уреди. Огромна част от тези занимания са елементарни за разкриване, а и санкциониране, но това не се прави, защото крадците на топлоенергия по етажните собствености са най-добрите приятели на крадците на пари в топлофикациите.Нека малко поясня и дадения от лицето Николов пример с Варшава. Тамошната топлофикация фалира, но при възкръсването и абонатите бяха малко над една трета! Не всичките.

12

Анонимен

преди 10 години

Време е за тотални съкращения в топлофикация.Това дружество е на загуба-частно или държавно без значение.Повече одеяла и Бог да ни е на помощ.

11

Анонимен

преди 10 години

топлофикация искат да ни скарат със съседите

10

Топлото

преди 10 години

Тази статия е тотална манипулация,за да се настроят съседите един срещу друг и да се отмести вниманието от Топлофекалия да краде ! Това се случва всяка година,тази стратегия я измисли един депутата от ГЕРБ-Николов, който беше и шеф на АЕЦ"Козлудуй"Цяла зима 2011 и 2012 г.разтяга лукуми и настрийваше хората един срещу друг! Той предложи да не можеш никога да се откажеш от Топлофекалия-до живот и остави схемата наште тръби,които минават през нашия имот да плащаме за тях !

9

Анонимен

преди 10 години

Само си загубих времето да прочета поредната безсмислена "статия" с гръмко заглавие в тоя сайт, която реално не носи никаква информация. Както обикновено, коментарите са по-полезни и интересни.

8

Покупна калинка

преди 10 години

Поредният необразован екземпляр.Варварството на необразованите няма измерение. Техниката е експериментална наука.Спокойно могат да се заложат измервателни прибори в един блок , една абонатна станция , един апартамент и се установи какви ненормални са отклоненията.Не се прави защото краде Топлофикация и се краде от служители на Топлофикация.

7

Анонимен

преди 10 години

А топлофикация , че това са законните рекетьори в държавата аз плащам 60 лв. на месец по4-5 месеца само за тръбите които минават в апартамент 60 м2. без да използвам нищо това са само общи инсталации и на баба им фърчилото!!

6

Сашо

преди 10 години

Истината е , че се плащат високи сметки защото се краде. В нашия вход решихме проблема и вече плащаме по -малко.

5

se

преди 10 години

Вижте снимката и по точно крана.Няма пломба нали.И така тариката на есен развиват крановете и си прикачват друг радиатор.Това се случва при тези които са на прогнозно разпределение.И съседите плащат сметки заради тариката.Е защо фирмите за счетоводство и енерго дружествата се правят вече 14 години на щрауси ..Краде се защото е лесно да събираш пари а е трудно да си свършиш работата.Топлинните счетоводители трябва да извършат пломбиране и на крановете както топломерите.Къде е прокуратурата??

4

аз

преди 10 години

ако комшията краде от магазина, да не би случайно да е мой проблема, и аз трябва да споделя вината му , за да е сигурен магазинера че някой е наказа, а не той да се опита да си защити продукта ???!!!!

3

язе

преди 10 години

Докога Топлофикация ще ни настройва срещу съседите. Ако ни краде съседа - ще го понесем.Истината е, че ни крадят топлинните счетоводители под покровителството на ТОПЛОФИКАЦИЯ.Ето Ви един факт: новомонтираните уреди за топлинно счетоводство въртят с от 20 до 60% повече единици от старите и това никой не го интересува. Имам официален отговор от тях, че в нашата държава няма контролен орган, който да проверява тези уреди... за какви кражби от комшиите ми пишете...