47

Анонимен

преди 10 години

българинът дълги години живее като скот, за да си купи имат и докато се усети животът му е отишъл. след това умира, децата наследяват имота, дават го под наем, защото е остарял, а те самите почват да събират за ново жилище. и така - 4-5 поколения. в една Германия собственост имат много малко хора, защото си харчат парите за сносен живот, а не като станат на 50 да се радват на купен имот. това моят дом е моята крепост май вече е отживелица. скоро ще има ежилища бол, защото хора не останаха тука

46

Анонимен

преди 10 години

Минчо Бенов, ръководител на фондация "Хабитат България"главата ти има нужда от обновяване!Освен това напусни тези измамни фондации и почни да работиш нещо!Защото това, което правиш не е работа.Ти си ***, служещ на евреите.Хората да работят, да плащат лихви и на теб заплата!

45

Див аграр

преди 10 години

Четях разни източници, че стремежът е бедно население без всякаква собственост, за да се манипулира лесно , но не им вярвах. След тази статия, написана от някаква *** фондация, вече вярвам.Няма да е далеч деня, когато държавата ще конфискува или принуди под някаква форма гражданите, да напуснат жиищата си, ако не ги "санират" и да излезат под наем, като ги продадат или са обезщетени.А просто трябва да се вдигнат доходите на хората.Но тогава стават трудно манипулируеми...

44

ANTIBANKER

преди 10 години

До 52И поради тези причини 89 година 90% от населението притежаваше поне панелка, а след 93 им реституираха и половин България?!? Това, че някой не е получил, не означава че никой не е получил. А относно гурбетчиите да не говорим, щот па сега повечето от тях взимат и доста добри допълнителни пенсии. И 100 години да живеем сега може да ни стигнат да изплатиме някой гивезрник от 70 кв., но само ако сме с постоянни доходи /което е съмнително/, а трудоспособни, което пак е под въпрос

43

ANTIBANKER

преди 10 години

Всъщност защо говоря за ръста на собствеността върху недвижимо имущество, когато се развива ипотечната търговия. Супер нелогично е някой да има стимул да изплаща кредит в десетки хиляди евра, когато годишния му доход не покрива и 5% от годишната лихва на тези заеми. Още повече се отваря негласно пазара на имоти за чужди корпорации и инвеститори по този начин. И как подяволите смятат, че някой ще се излъже да депозира живота си срещу кутийки във въздуха.

42

Анонимен

преди 10 години

До 52 Абсолютно вярно. За да се опиташ да си продадеш надценената си продукция жилища,почваш да зомбираш хората да ги унижаваш че живеят лошо в лоши жилища,че са бедни , некадърни за да вземат заем и да ти купят скъпия продукт.НЕ МИ ТРЯБВАТ ЖИЛИЩА И КРЕДИТИ!Щастлив съм, имам къде да живея!Ваш е проблема, че искате да заробите хората!Без мен!

41

Анонимен

преди 10 години

Статията е поръчана от строителният и саниращ безнес, на България. У нас има цели празни села и градове. През соца жилищата съвсем не бяха ефтини и достъпни, поради което хората ходеха, и тогава на гурбет, за да си купят жилище, с валута. По "нормалният" ред се чакаше с години, след картотекиране, разтакаване и унижения, от сорта: Защо си раждала деца, или ходи си на село. За под наем, също бе невъзможно, без жителство, в София да се живее. За "враговете на народа" също невъзможно...

40

ANTIBANKER

преди 10 години

До Kiko MANСамо ако имаш пазар ще има доходност. ЕС убива нашите региони, тъй като ние имаме идеалните суровини за лекарствени или други био продукти високо оценявани в света. Добра дестинация за развитие дори и на тежка промишленост. Всички суровини са ни през едно малко море. Но пазара ни подпира, а и ние вече не искаме да сме производители, а само услужливи чиновници. Но така е след добър комунизъм следва свръх производствен капитализъм, а сетне каквото се получи....

39

Анонимен

преди 10 години

Айде да ви видя,кой лъже по-добре?

38

ANTIBANKER

преди 10 години

До ЦдзТова не е съвсем вярно. Панелния коптор е по-добър от съвременния такъв. Плюс това частната собственост гарантира спокойно население, а и независимо от икономическите или социалните спадове. По-добре собственост отколкото непрекъснат наем/заем. Емиграцията към градовете се е наложила защото е имало спешна нужда от индустриално развитие. За съжаление сега и земеделския и индустриалния сектор са олеле мале. Но за това сме си виновни ние.

37

Анонимен

преди 10 години

Един познат буквално от първия ден след завършването започна работа във фармацевтична компания със стартова заплата от 2000 лева, сега му е почти двойна. Но като чета коментарите в тийнпроблем, всеки втори казва колко са противни и безполезни химия, биология, математика и т.н. Като всички искат да са млади меринджеи, така ще е.

36

king_for_a_day

преди 10 години

Цдз, кое му е дотираното на жилището от соца? Искаш да кажеш, че са се продавали на хората за цена под себестойност ли? Знаеш ли изобщо за какво говориш?И второ - твърдиш, че урбанизацията е патент на соца? Не, просто този процес се случва малко по-бързо в България по онова време, защото преди това сме били доста аграрна държава. Можеш да провериш къде се намираме сега по степен на урбанизация, като напишеш това в Гугъл: "Списък на страните по урбанизация".

35

Kiko MAN

преди 10 години

Глад в IT сектора? Хахахаха, в Индия и Китай е пълно с перфектни програмисти, но понеже са прекалено скъпи, обучаваме наемници и ги задължаваме с договор да работят за 1000-1500 лева заплата. За България това пак си е нещо, но икономика без реално производство не се развива! Дайте да изключим програмирането, в коя друга област младите висшисти вземат повече от 800-900 заплата?

34

Анонимен

преди 10 години

Що бе, аз не съм в IT бизнеса и си имам къща 150 квадрата, самостоятелна и нямам 1 лев кредит.Оуу, забравих да кажа - адвокатче съм...от комар, лой свалям...Нека тарикатите да живеят в панелки, аз не мога да трая мравюнъци!Или както са казали древните гърци: Кай за каквото учил!

33

Пепо до king_for_a_d

преди 10 години

Добри пари без бизнес?! Хайде стига, не може цяла България да работи в IT сектора или най-малкото да работи за "Телерик". В разработката на софтуер има много пари, но къде на друго място има?! Лекарите работят за смешни пари, инженерите също - строителен бум като в Банско никога няма да се повтори, адвокат е всеки втори...И ако за някой в Павликени 1000 лева заплата на току-що завършил инженер е космическа сума, то в София тези пари ще ти стигнат за наем, храна, транспорт и някоя дрешка.

32

Цдз

преди 10 години

Всъщност една от причините соца да се окаже недоносче е напънът на всеки да се даде "жилище", което в 90% от случаите е дотиран от държавата панелен коптор. Съвсем очевадно е, че човек, който изоставя свободния селски живот, за да се завре в бетонен зайчарник, рискува мнооого. Е, някои сега ще плачат.

31

prokurora

преди 10 години

А в още 130 000 са празни в изчезващи градчета, като Шумен, Враца и прочие.

30

king_for_a_day

преди 10 години

Пепо, не говоря да ги спреш напълно, просто да не се прекалява. Не ме разбирай погрешно, не агитирам хората да живеят аскетично, просто имам наблюдения, че много хора (мои колеги със същата като моята заплата) се оплакват, че не могат да спестяват изобщо пари, защото ги пилеят буквално за глупости. Това си е тяхна работа, просто не обичам, когато хората мрънкат неоснователно. А иначе си прав - със 100-200 лв на месец си заникъде... въпросът е, че вече доста хора изкарват добри пари и без бизнес.

29

Пепо до king_for_a_d

преди 10 години

ОК, жив и здрав бъди, но колко от младите хора на 25-35 години могат да си купят жилище?! В най-добрия случай парите от заплата ще им стигат za покриване на разходите от първа необходимост. Със спестяване по 100-200 на месец ще спестиш за жилище след 30 години :-) Виж, има хора, които съумяват да развият идеите си и да реализират собствен печеливш бизнес, но това са единици...P.S. Няма нищо лошо в това човек да ходи на кръчми и на екскурзии от време на време, иначе се превръщаш в отшелник...

28

king_for_a_day

преди 10 години

А за сравнение, имам спомени как нашите още изплащаха жилището си от соца... това е било, когато жилището им е било на почти двайсетина години. Много по-лесно ли им е било едно време? Щото пък те са ходили по кръчмички, имали са плазмички и смартфони, екскурзийки и т.н... дръжки. Не ми хвалете едно време, щото сигурно половината сте били първолаци, когато си е отишло това "едно време" и сега се филмирате като пенсии, на които нищо не им е останало, освен спомените.