11

Анонимен

преди 10 години

Пари за ракия няма, тая - стихосбирка купила!

10

Пълен провал

преди 10 години

Забележете как страни като Китай, Япония и Сингапур, където трябва да разпознават 2-3 хиляди писмени знака, за да са грамотни, са успели да се позиционират на първите места. А нашите пикльовци не могат азбуката да научат като хората и докато четат сричат, да не говорим да разбират нещо от това, което четат - през едното ухо влиза, през другото излиза. Но така е, като нито в училище, нито вкъщи им се осигуряват адекватни условия за развитие на мисловния процес. Цялото общество е виновно за това.

9

мнение

преди 10 години

О, кой откри топлата вода?Математиката е в основата на дейностите, създаващи реално производство, контролиращи и управляващи процеси и прочее. Тя няма нищо общо с празните приказки, след които само си духа вятър. Още по-интересно е, че на нея не и пука за нашето некадърно бъдеще.Децата масово се страхуват от думата математика, та какво да си говорим повече.

8

ddmih

преди 10 години

Учениците може би "ЗАДОБРЯВАТ". но видно е .че журналистите ЗАЛОШАВАТ!!!

7

просто човек

преди 10 години

по скоро геометрична

6

просто човек

преди 10 години

Аритметична прогресия в крайна сметка!

5

просто човек

преди 10 години

Владетелят на Индия си казал: че колко зрънца ще са тези...най-много 4-5 чувала. Баща ми ме накара едва 6-ти клас да изчисля в какво биха се побрали тия зрънца.Оказа се в крайна сметка че те се побират в една влакова компоциция с вагони пълни с жито ако всеки вагон е 3 на 10 метра дълъг и 3 метра висок обикалящи земното кълбо по екватора. Сега на посоки целя.но долу горе такова беше числото на читцата в последното 64-то квадратче на шахматната дъска. Измерих зрънцата чрез кибритена кутийка

4

просто човек

преди 10 години

Една задача по математика, когато бях 6- ти клас, която ми зададе собственият ми баща за домашно, понеже един път не слушах и ме наказа по такъв начин... разправи ми една случка тогава, че тоя който измислил играта Шах-мат владетелят на Индия е искал да го награди, понеже го е победил, а той му е обещал каквото пожелае. И тоя човек му е казал..не искам много, само на първото квадратче да поставиш едно зърно, на второто 2 и така да ги умножим по 2 до 64-то квадратче. Искам толкова жито накрая.

3

матеългарски

преди 10 години

Даааа... точки, точки. Отчитаме успехи. А истината е, че се дипломират все по-*** и по-неграмотни.

2

Анонимен

преди 10 години

задобряват !!!??? Неграмотници !!!

1

Анонимен

преди 10 години

За 24 години преход ни превърнаха в .... бееее-еее-еее