62

Ben-Adam

преди 10 години

Задачката е актулна и много точна. Не разбирам защо лъжат децата че *** са роми ?!!

61

Дънов

преди 10 години

В квартал "Изгрев" имало n на брой ***. Една вечер през квартала преминали момчета с кубинки (не от "Тропикана). Колко *** са останали ?

60

НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !

преди 10 години

Учебник през 2013 година:"В квартал "Изгрев" живеят 363 роми, които са с 271 по-малко от българите ..."Учебник през 2033 година:"В квартал "Изгрев" живеят 363 българи, които са с 271 по-малко от ромите ..."Ето, това е тревожното, а не другото !

59

ДАУН

преди 10 години

А защо *** е обидно,ами защото те сами са си го извоювали със своето поведение!Скоро и лъскавото название роми ,ще бъде в същата графа!!

58

juju

преди 10 години

това десетилетие на ромското включване голямо включване падна особенно към стълбове на ЧЕЗ ЕОН и ЕВН...

57

Ivan

преди 10 години

До TooNТова е като *** в Америка. Negro означава черен на португалски, neger - на немски до 70та година, когато го приемат за обиден и от тогава е Schwarz. Ако приемем, че американците са поставили историческа тежест върху термина "Nigga" с експлоатацията на *** по плантациите, то в случая с *** такова нещо НЯМА! *** никога не са имали подобни проблеми, тъй като те и за най-простата работа не стават.

56

Представям си в

преди 10 години

учебник в САЩ задача, в която се пита, колко са американците, колко са афроамериканците, и колко - латиносите....., или - индианците, или пък - евреите....Всъщност - не си го представям!....

55

ДАУН

преди 10 години

Само да попитам,колко *** са допринесли поне малко за развитието на България!?????На фона че са вече над 1.5 милиона !!????

54

банкеръ

преди 10 години

Моите уважения,но докато разни хелзингски комитети обгрижват само ромите те никога няма да станат Българи.Проблемът е,че станаха повече от Българите в някои градове и села почти няма Българи и цивилизацията се е върнала 500 години назад.Когато ромите изчерпят ресурсите на дадено място се местят.Така,като гледам ресурси останаха в София,Варна,Бургас,Пловдив така,че логично е да се заселят там.Дано това стане по скоро Амин.

53

...

преди 10 години

До циганинНяма нищо срамно, лошо, притеснително или нередно човек, който не е етнически българин да бъде български гражданин и да се нарича българин (по гражданството и месторождението си). Но тъй и тъй си един от малкото по форумите, които открито си казват, че са ***. Я ми обясни, а и на всички тук - защо не малко от *** се обиждат, когато бъдат наречени "***", а не "роми". Етноса от столетия се знае като ***, не ромски, защо тогава има хора, които се обиждат?

52

Анонимен

преди 10 години

Важното в задачата е колко пиене изпиват в кв. Изгрев :Д

51

Анонимен

преди 10 години

Браво!!! Абсолютно политически коректно!!!

50

циганин

преди 10 години

Евала на 56 . Един български гражданин от български произход да се изкаже правилно . И Прецидентът и мин председателита -всички се обръщта с думите Българи . Е аз не съм българин и не желая да съм българин аз съм си такъв какъвто съм се родил . А това че думата е нарицателна *** това е друга тема . Боже Пази България от самите Българи а не от бълтарските им граждани .

49

поля

преди 10 години

Това е с цел, след 10 години да се сравнят условията на задачите, в които роми и българи ще бъдат размененени като бройка, и да не се шокира обществото

48

dan

преди 10 години

Още една задача - Трима роми се сбиват с двама българи в кв. Столипиново. След малко към ромите се присъединява тумба от още 15 човека въоръжени с колове лопати и т.н. в резултат на което двамата българи са в болница, единия от които е с опасност за живота. Пита се в задачата ще се намеси ли и на чия страна БХК (Български Хелзински Комитет) ?!?!

47

Български гражданин

преди 10 години

В задачите няма нищо притеснително. Въпроса е правилен - "Колко са българите?"По една или друга причина всички ние сме български граждани. В България живеят български граждани, които са българи, роми, турци, евреи, арменци, руснаци и т.н. Всички притежаващи български паспорт или българска лична карта са български граждани. Но не може да кажем, че ромите са българи - те са български граждани, но роми.

46

Pixie

преди 10 години

Е, това ще ги откаже от математиката завинаги. :O

45

СТУДЕНТ

преди 10 години

Откачена Държава.... Управници Олиго*рени... туй то!

44

Анонимен

преди 10 години

юдо-хазарски ***, малко ви остава света се отвори за вашите злини.

43

Анонимен

преди 10 години

hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa