103

Дрън дрън та пляс

преди 10 години

Без да съм икономист мога да кажа- Няма баланс, няма икономика, т.е. няма производство, няма свежи пари, а само пасиви. Е какво очаквате дами и господа?!?!?! Да живеете без да произвеждате, това дори и първобитните общества не са могли да си го позволят. Както се казва МВФ, ЕБ и СБ си знаят добре работата. Погледнете африканските и южноамериканските страни, където МВФ работи от десетилетия, ми нали след популисткото решение да се махнат колониите е трябвало някак си пак да се точат кинти.

102

rumen221

преди 10 години

Приятели, просто е- Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 72 години или пенсии на 60 г. и забрана на държавна работа за пенсионери!И най-важното:- Инвалидните пенсии (1 250 000бр.) да се плащат от здравните осигуровки! Инвалидността не е Трудов стаж!- 15% ДОД, с НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, равен на СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ, който сега е 581лв.!- Намаляване ДДС на 10%, БЕЗ ДА СЕ ВРЪЩА НА НИКОГО! ТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ! - СТАНИШЕВ ЩЕ ИМАШ 6 МЕСЕЦА ДА ГО ВЪВЕДЕШ ИНАЧЕ СИ ТРЪГВАШ ЗА УКРАЙНА!!! .

101

rumen221

преди 10 години

БОКО харчеше бюджета за МАГИСТРАЛИ,докато ИКОНОМИКАТА ни ЗАГИВАШЕ и се обогатяваха 2-3-*** тарикати и БОКО. - ЗАТОВА НЯМА ИКОНОМИКА, ПЕНСИИ, ДЕТСКИ И МАЙЧИНСКИ, откраднати са и парите за ВТОРА ПЕНСИЯ, ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ!- МОНОПОЛИТЕ забиват последния пирон в ковчега на икономиката СПОРЕД БОКО: - ПРОБЛЕМА НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е ПРОБЛЕМ НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ (българските фирми и граждани)Но преди 4 месеца казахме - е, ДА, АМА НЕ!!!.

100

Анонимен

преди 10 години

При Виденов нямаше безработица, а при Костов стигна 50-60%. МВФ и Световната банка поискаха от България да затвори банките и предприятията си както и да унищожи армията, образованието и здравеопазването си. Сега последиците от тази политика се виждат в масовата емиграция на младите и геноцида и измирането над българското население. А дълговете и преди Орешарски пак бях над 50 милиарда долара много повече от 11 милиарда долара при Виденов.

99

Варна

преди 10 години

Искаме нови избори и дясно правителство

98

Привет от Дубай

преди 10 години

Първата жанвиденова зима я преживях в България. По едно време заплатата ми беше 7 долара а следващия месец падна наполовина. Сега живея в арабския залив в богата държава в която няма и един комунист. Така че вие да му мислите. Положителното е че като дойде втората виденова зима пенсионерите ще поизмрат и електората на БСП ще намалее. Та има надежда след поредния крах на комунистите държавата да се съвземе.

97

Баннкеръ

преди 10 години

Виденов трябваше да фалира държавата и да започнем на чисто.Костов не фалира държавата и какво от това,да не би да е останало нещо държавно или държавата да е забогатяла.Истинския грабеж се състоя след Виденов за късопаметните тикви без семе.Виденов си живее в панелния апартамент след,като е бил Премиер на държава с 30 млрд. долара активи,а я се огледаите в другите откъде ли забогатяха.Тази зима може и канибализъм да има,но няма да е заради Виденов.

96

румен221

преди 10 години

ДРЪН-ДРЪН...Парите в бюджета идват от данъци... Когато данъците не стигат се вземат заеми, които се връщат пак от заемите...- Просто е...!Правителствата са два вида - умни и корумрпирани...- Умните държат нивото на Данъци равно на разходите...-Корумпираните държат ниски фирмени данъци (за фирмени комисионни) и бюджетен дефицит (за банкови комисионни)..., а сметката накрая се плаща от гражданите...- Просто е като Боко...!!!.

95

Анонимен

преди 10 години

Няма страшно, защото САЩ имат 17 трилиона долара дългове и може да фалират още на 17 октомври. Който има дългове, фалира и почва от 0 дългове.

94

До asd

преди 10 години

> Накратко, в България има 2.4 млн. пенсионери. Половината гласуват за БСП защото при БКП е било по-добре. А за тях БКП и БСП е едно и също. Това са много гласове. Не мислят, така са свикнали да живеят, партията хранилка да им осигурява всичко. Докато не си отидат по естествен път, няма да се отървем от БСП.БСП знае за проблема с измирането на пенсионерите и се готви от рано - облагодетелствова и насърчава размножаването на алтернативния електорат. Гласове - ще има (за кебапчета с бира)!

93

Анонимен

преди 10 години

БСП са комунисти, колкото СДС и Герб са демократи.

92

Анонимен

преди 10 години

Знаем,знаем,че имали комунисти идва и Виденова зима !!!

91

Анонимен

преди 10 години

От толкова много икономисти стигнахме до тук. Всеки с две мозъчни гънки ще разбере, че при валутен борд и без сценарии отвън, Виденовата зима не може да се повтори. Между другото, за заем се говореше още при Дянков, всичко върви по план.

90

Алекс

преди 10 години

Каквото си надробите това ще сърбате. Докато викате като футболни агитки вместо да се напънете да мислите за 5 минути все така ще е.Нещата очевидно си отиват на зле, ама чак такива апокалиптични картини няма да има. Просто БГ затъва бавно и сигурно.*** е, че политиците нищо няма да видят от криза. Достатъчно са наядени. Дори и да се срине икономиката утре те просто си вдигат шапката и чао. Вие форумните герои ще патите, вие и семействата ви. Ако не се събудите вече, но се съмнявам.

89

Анонимен

преди 10 години

Да взимаш заеми е все едно да се напикаеш в гащите - в началото е топло и приятно, но после става студено мокро и неприятно.На БСП/ДПС/Атака няма да им стане студено и неприятно, на нас, данъкоплатците ще ни стане, те взимат парите и дим да ги няма...

88

Гандалф

преди 10 години

Очаквайте новите сметки за ток, както застудя по-рано. Даже и времето е против БКП.

87

АЗ

преди 10 години

Аз нищо няма да кажа, само че болничните за юли , които трябваше да се платят до 24-25 август , пристигнаха до 15 Септември.

86

Безпартиен

преди 10 години

Каква неконтролируема инфлация, при положение, че сме във валутен борд и никой не може да печата пари без да му разрешат! Всички партии са за затвора и разтрел.... ама на популистки мерки да се отговаря с неграмотни изказвания при положение, че държавния дълг е 16-7 % от БВП е смешно.... и това ако са икономисти.... И 10 милиарда външен заем да се вземат за наливане в икономиката( инфраструктура и заводи и селско стопанство) това не е нищо, грешно е да се взима заем за да се пълнят др д!упки

85

Безпартиен

преди 10 години

Каква неконтролируема инфлация, при положение, че сме във валутен борд и никой не може да печата пари без да му разрешат! Всички партии са за затвора и разтрел.... ама на популистки мерки да се отговаря с неграмотни изказвания при положение, че държавния дълг е 16-7 % от БВП е смешно.... и това ако са икономисти.... И 10 милиарда външен заем да се вземат за наливане в икономиката( инфраструктура и заводи и селско стопанство) това не е нищо, грешно е да се взима заем за да се пълнят др дупки!

84

MiB

преди 10 години

Не е вярно, не е Виденова зимата! По - лошо е - иде Станишева зима...