59

хикс

преди 10 години

До румянаГ-жо това не са паметници на културата,а на поробителите ни,благодарение на които толкова години копахме на едно място,и сега се правят такива опити за окупация с помоща на БСП-то,но няма да стане!Всички паметници свързани с руснаците трябва да бъдат унищожени!

58

Анонимен

преди 10 години

БЪЛГАРИЯ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВА !

57

Анонимчо

преди 10 години

До румянаБлагодаря споделяш мойто мнение :) надявам се хората като теб да са повече. А Дупедавщината на Госпожа Фъндъкова ми идва вече в горница. Извинявам се за ценизма.

56

Анонимчо

преди 10 години

До СпонгиМалко прочети история... Американците нямат спечелена война, а и те нищо не са помгнали по време на 2 та

55

румяна

преди 10 години

Който е причинил зло на чехите, да се извинява. Аз нямам нищо общо и не желая някой да се извинява от мое име. Дълбоко презирам хората , причинили тази вандалщина. До кога ще опустошават родния ми град? Има ли власт, има ли морални общинари ?

54

Анонимчо

преди 10 години

"България се извинява!" що за простотия и кое е актуалното ... за тези младежи поправителен труд

53

Спонги

преди 10 години

До TPE3BEHИма разлика в двата паметника. Единият е сервилно построен от окупираните, а другият са си го направили американците - малък е и на него пише"В памет на бойниците служили тук по време на ВСВ". Впрочем, една гара в България носи името на един английски пилот бомбандирал София. Да, но той е катапултирал и го спасили партизаните. Не разбирам каква разлика се прави между двете съюзни армии на САЩ и тази на СССР. Ако САЩ не бяха пращали помощи , не е ясен изходът на битката за Сталинград.

52

Анонимен

преди 10 години

Радои Киев, неслучайно са избрали розовия цвят. Няма да си губя времето да ти обяснявам защо. Но вие *** може да го тълкувате като поздрав към вашия водач...

51

ПВБС

преди 10 години

10 ноември 1989г. Америка, Горбачов- извинетесебе!!!!!

50

Киев

преди 10 години

Съдейки по розовото което е ползвал,художникът е бил със хомосексуално-леберално-демократични възгледи,както и повечето които го подкрепят

49

Анонимен

преди 10 години

А БКП кога ще се извини на българския народ за убийствата и зверствата по лагери. За избиването на цвета на нацията без съд и присъда. Затова, че скриха от собствения си народ за аварията в Чернобил и го оставиха да манифестира под радиоактивния дъжд, докато те си поръчваха чиста питейна вода от чужбина. На всичко отгоре техните деца без свян искат да ни заробят с още една АЕЦ !

48

Мнение

преди 10 години

Няма нищо лошо в това да има паметници на армии защитили градове. Но съветската армия не защити София. Напротив, тя беше вражеска армия, която завладя страната и града и наложи десетилетия тиранична диктатура. Затова мисля, че този паметник няма място в центъра на София. Може да се изложи в музей показващ контекста на епохата (както това е направено в други страни), но не и да стои като символ на чужда власт в столицата.

47

браво

преди 10 години

Евалла пичове, дерзайте! кога ли ще дойде времето тези прекрасни скулптори да идат за претопяване и там да се засадят някакви дървета примерно? Има доста паметници на Червенат аармия в София, който иска - да ходи да се моли на паметника в Борисовата градина - достатъчно голям е, има си ги съвсем същите хора с автомати, другари с костюми, колхознички, работници с пушки, чукове, войници с пушки и даже един голям обелиск като за Рамзес втори примерно? айде стига с тия грозотии дразнещи, махайте ги!

46

Тракийски

преди 10 години

Наследството от кой ? От съветските войски, които са ни освободили от монархията ли ? Такива паметнци е хубаво да има за не забравяме за епохата в историята ни ,която ни разедини като нация. Това дори 5 века турско робство не успяха да постигнат с такъв успех.

45

bashkircho

преди 10 години

До 49Az ne vijdam pametnici na amerikanci. Kvo viesh na umrialo?

44

Анонимен

преди 10 години

ОТНОВО БРАВО НА СВОБОДНИТЕ ДУХОМ АРТИСТИ !!!

43

Анонимен

преди 10 години

До TPE3BEH алкохолик-----а помниш ли откъснатите ръце и пръсти на децата от американските играчки падащи от небето...краставо псе мръсно!!!!

42

bashkircho

преди 10 години

Az ne znam koia normalna dyrjava dyrji pametnik na okupatora si.

41

TPE3BEH

преди 10 години

Драскачите от Позитано много удобно припомнят за англо-американските бомбандировки над София през втората световна война, но забравят за руските бомбандировки над Варна на 14 октомври 1915 г. по време на първата световна война.Паметника на съветската армия окупаторка трябва да се демонтира, както и този на загиналите американски пилоти бомбандирали София. Тези паметници са гавра с паметта на хиляди Българи.

40

с.

преди 10 години

Какъв мир,какви войници,какви 5 кинта,бе!?Демагогията на червената *** край няма!Хайде да уточним няколко неща!ВСВ е разпалена съвместно от Сталин и Хитлер!Това е исторически факт!Войната започва с нападението на Германия над Полша и докато поляците се бият за родината си Червената армия им навлиза в тил и заема предварително договорени позиции!После следва и Катин,ама това е друга тема!А когато Червената армия навлиза тук ние не им оказваме съпротива и загинали техни войници няма!Падам с вас!