51

Robin Hoodov

преди 10 години

До makedonskiЦиганската нузика нямо общо със чалгата.Чалгата по-скоро е турска

50

Robin Hoodov

преди 10 години

До makedonskiСигурен съм на 100%, че най чалгарският електорат е този на ГЕРБ.

49

makedonski

преди 10 години

Щом тези слушащи *** музика намаляват, значи бавно, но сигурно народа поумнява. Когато поумнее напълно, няма вече никога да избира изедниците от БСП и ДПС да ни управляват.

48

Robin Hoodov

преди 10 години

музиката на най примитивните прослойки на Америка и Африка се слуша в цял свят, а чалгата само на балканите-защото тук е вилняла турция.

47

Robin Hoodov

преди 10 години

няма да стигне

46

Robin Hoodov

преди 10 години

До АнонименНикой не Ви спира, постройте си.Само, че тази музика от чалга клубовете Ви по далеч от Люлин или владиславово н

45

Анонимен

преди 10 години

Onrashtam se kam tekstopiscite,kompozitori na chalga molqvi zapochnete da sazdavate hubava muzoka s dobar tekst....pisnaha mi tiqposhli i bezvkusni pesnichki...Ako ne vzemete nqkoi teks ot poeziqta i go napravete hit....

44

Анонимен

преди 10 години

99 процента от населението ни обожава и слуша чалга,чалга клубовете не могат да поберат желаящите да посетят чалга клубовете,трябва ни още много клубове да се построят,и ще построим

43

Robin Hoodov

преди 10 години

До Metodi a.k.a MvMЕлектронната музика също е в схемата.Има неща, които ще се харесват от всички поколения.Ел.музиката също оставя следа в световната култура.Тази музика вдъхновява все повече дизайнери, архитекти и др.

42

Важно

преди 10 години

Според мен трябва да се прави разграничение между чалгата като музикален стил и чалга културата. Докато в първото няма нищо лошо, това са просто някакви ориенталски мелодии, то при второто вече е съвсем различно. Но в крайна сметка не виждам кой знае каква разлика между чалга клиповете и доста от световните поп-хитове - все разголени мадами с без кой знае какви гласови данни и скучни и еднотипни песни. Мисълта ми е, че може да има и хубави песни с ориенталски мотиви, стига да е направено с вкус.

41

автор

преди 10 години

Bullshit

40

Анонимен

преди 10 години

До МонархистАз от първите само Бояджиев го знам, но поне не мога да ти изпея нито една чалга.

39

Metodi a.k.a MvM

преди 10 години

А електронната музика къде е в тази схема? Не съществува ли? Аз си мислех, че в последните десет години върви стремглаво нагоре, но явно съм в грешка. :)

38

ВИДИН

преди 10 години

На 28 съм и не слушам чалга.Кефи ме ретрото,черно,метал,рок .... малко поп ... само на балканите може да цъфне такова красиво на външен вид цвете като чалгата.Вечните хитове са си такива дори и след 100 години,а тия еднодневки .... днес са в ефир,утре никой не ги помни :)))

37

Robin Hoodov

преди 10 години

от попотник До bgsoldierАз също ценя фолклора, но автентичният, не този който е прекаран през устата и инструментите на поп-фолка.Когато слушам родопска музика "настръхвам".Чуй Алтай Кай, Balkan Beat Box и мн. др. и ще разбереш защо тези хора имат гастроли в цел свят

36

Анонимен

преди 10 години

"резултата от 23 години "демокрация' иде ми да повърна!"То нашето 23 години е толкова демокрация, колкото аз съм от Марс. Режима в България не е никаква Демокрация ами е Клептокрация... кради каквото свариш, ако е от народа най-добре.

35

Анонимен

преди 10 години

"доста логично все пак ромите се увеличават , а те са основните хора слушащи такава оглупяваща хората музика."Мнооого си далеч от истината (за жалост). Моите колеги и колежки, млади с висше образование и добре платена специализирана професия, като отидат по заведения хвърлят такива ГЮБЕЦИ, които ще шашнат и най-чевръстата ***.Преди просто казвах ядосано "3би ги чалгарките"... а сега вече и го правя (глупави са, ама за това много акъл не трябва) :-))).

34

c18

преди 10 години

"Тъпите са повече от умните"

33

на възраст 65

преди 10 години

По мое време подобни мелодии на чалга се считаха за ***. В гимназията и в университета *** и сръбска музика не се приемаше от младежта.

32

681

преди 10 години

Първо до каква степен може да се има доверие на тази статистика,защото ако са интервюирали много малка група може да не е реално.А като факти е доста логично все пак ромите се увеличават , а те са основните хора слушащи такава оглупяваща хората музика.