41

Пантелей Пътник

преди 10 години

Пропускате нещо важно: в други държави ползват евтиния внос отвън само когато местните земеделци се самозабравят. Идеята на субсидията е да се покрие цялата или поне по-голяма част от разходите, за да може да пусне продукцията си на по-нормална цена. Само че какво става у нас: земеделеца прибира субсидията и въпреки това пуска продукцията на такава цена, все едно не е взел нищо и после ходи да се оплаква, че изкупната цена им била ниска. Нали за това си субсидират, тарикати!!!

40

Анонимен

преди 10 години

*** и 2 щайги са много тези хора с тази продукция семейства изхранват, когата им изкупуват стоката на зо ст килограм и останалото изхвърлят с мамули ли да живеят.

39

Анонимен

преди 10 години

Ей страшно племе сме това българите.....никога не сме единни,никой за нигого не го е грижа и по далеко от носа си не поглежда! Когато стачкуваха учителите стояхме и гледахме сеир и си викахме то едно образование, едни учители що не си траят и това което вземат им е много, когато стачкуват лекари то едно здравеопазвани тези не са лекари ами касапи само рушвети вземат и уморяват хората ,болниците един аспирин нямат и т.н Вместо да защитим БЪЛГАРСКОТО ние го рушим! Успех на БГ производителите!!!

38

Анонимен

преди 10 години

тези от любимец са толкова стиснати че и протеста им е такъв. 2 щайги вкиснати домати ,2 криви дини ,три снимки и един *** за 50 стотинки ги мачка. а като се сетя в испания тонове домати се изхвърлят само за една традиция

37

Анонимният

преди 10 години

Субсидиите се разпределят в по-голямата си част към големите производители. Затова и малките остават в сянка. Но това не е държавна политика, а Европейска. Размерът на субсидиите, се определяше, ако не се лъжа, от количеството производство и площта. Не знам дали има значение вида на изделието! Малките производители не отговарят на редица изисквания, на ЕС и затова при тях субсидиите остават проблем

36

123

преди 10 години

Най - добри са доматите от Мексико. Все пак там е родината им.

35

Анонимният

преди 10 години

До MokoСъгласен съм с теб, но имай предвид,че от Гърция се внасят, без всички изброени от теб такси, т.к е в Ес, да не говорим, че и ДДс не плащат. Така, ако, примерно доматите са от близък регион, дори транспорта излиза по-евтино, отколкото вътрешния ни транспорт

34

До

преди 10 години

Защото правят внос а не гледат първо нашета продукция както другите страни първо реализират тяхното и ако има недостиг тогава внасят

33

Анонимен

преди 10 години

do 33Забавно е някой да прави забележки за правописни и граматически грешки, когато той самият ги прави...

32

българка

преди 10 години

До поляА замислили се преди да пишеш - колко време им трябва да превозят гръцките "хубави" домати с дръвчетата вътре? И се пише "искАт" не "искът". Добре първо да научите български след като пишете и си защитавате производството.Нашите домати са много по-хубави от турските и гръцките холандски сортове, нещастието е, че когато ги изкупуват - чупят ръцете на производителите, а на купувачите - изпразват джобовете. Другия фактор е момента на изплащане - както на субсидията, така и от прекупвача.

31

коментар

преди 10 години

А вас амнезията ли ви хвана. Та от години Сидеров ревеше , че България е колониална страна , че в България властвуват чуждестанни монополи , като банки,търговски вериги, ЕРП и всички те трупат печалби с милиарди и те се изнасят навън.Ама кой да го чуе.Кой разрешаваше безмитният внос н зеленчуци и плодове от чужбина и трупаше огромни печалби.Кой ,а?Българите го знаят и знят също , че митингуващите , платени или не , ,бранят Борисов.Знаят , че част от тях са и хората на монополистите.Ама кой да ч

30

Мей-мей

преди 10 години

Без съмнение,трябва да се защити местното производство.но и производителите трябва да вложат малко здрав разум-да не произвеждат повече,отколкото са договорили за изкупуване, инай после да излязат сами на пазарите,като се обединят в кооперации,за да прескочат прекупвачите.

29

До Moko

преди 10 години

Излиза, и още как. за една скапана *** в ЕС дават 600евро на година субсидия, а в БГ - 61 лв!!! Да ти кажа ли сега защо всносното свинско е по ефтино?

28

Moko

преди 10 години

Боко, казвам ти че беше 1 лв килото на розовия, първо качество, преди 2 дена в събота.Боко, чувал ли си думата ПРЕКУПВАЧ? Чувал ли си израза "канали за контабанда"?! Боко, тая продукция дето пътува от чужди държави, контрабанда ли е? Минава ли през митница?! НЕ! Щото ако минаваше, немаше да е по-евтина от нашата!Сметни само разтоянието, разходите за транспорт и заплати плюс евентуалните данъци, мита и такси.... не излиза сметката бе..

27

Do 17

преди 10 години

До АнонименAmi az gledam da ne kupuvam vnosni stoki ako ima bylgarski takiva. Vinagi gledam proizhoda na stokata. Ako vseki go pravi mislq che sami shte se spravim do nqkyde s tozi problem

26

Анонимен

преди 10 години

до 22доматите от гърция са къде по-добре от тези от българия.

25

Консуматор

преди 10 години

не изкупната цена е големия проблем, ниските субсидии са виновни за недоволството. Ако се даваха нормални, европейски субсидии, производителите щяха да си покрият разходите, продукцията да стане още по ефтина и народа нямаше да плюе вносните ***, а щеше да яде хубави български плодове и зеленчуци.

24

Боко

преди 10 години

До MokoНееееее 3,50 лв е във Варна.

23

П_Петров

преди 10 години

Не ги изхвърляйте, занесете ги в София пред парламента, там ще се използват подобаващо !

22

Moko

преди 10 години

до поля..квачко, само ще ти кажа, че на зеленчуковата борса в с. Плодовитово, която е най-голямав региона - кило розов български домат беше 1 лв!, директно от производителя!!Кажи *** ***, как стана в магазина над 2лв?!!!!!!!?!?!?! какво е това оскъпяване *** със 100 и нещо процента отгоре?! Отговори ми квачко?! Има ли икономическа обосновка, такова оскъпяване на продукцията?!