25

Анонимен

преди 11 години

До 9667Ако не знаеш какво Свобода и Демокрация .........трудно е да ти го "дефинират" !

24

9667

преди 11 години

До Младия ЕжСъвет от един не толкова млад еж - преди да събориш нещо, първо планирай с какво ще го замениш.Следя отблизо събитията в Таксим, включително от няколкото си племенника и племеннички - все млади ежковци! - които бяха там от началото на протестите, и ми става ясно, че и те не са наясно какво точно искат. Всеки път като ги питам за мотивите им да участвуват в протестите, ми отговарят, че искат "свобода" и "демокрация".Но все още не можаха да ми дефинират нито едното от тях.

23

младеж

преди 11 години

Значи младите искат свобода, старите не. Значи е въпрос на време...Имам новина за вас,старите:Благодарение на интернет не може да ни лъжете какво има и какво не, не може да ни спрете да четем и гледаме, да мислим и искаме неща, които никога не бихте позволите. Това, че пред вас се преструваме на доволни от старите ограничения, за да имаме какво да ядем, не значи, че сме съгласни, светът няма да бъде същия, няма начин, късно е за връщане назад, дори да ни подчините сега,в умовете си ще сме далеч

22

Анонимен

преди 11 години

Значи у Турция са чужди екстремисти, а у Сирия са свободна опозиция? Брех, Ердоганчо, тоз двоен аршин, с който мериш, от американското посолство ли ти го връчиха? Мюсюлманите се кланят на Аллах, а ти праиш теманета на Големия брат! Голеем че ти го сервират, като си изпълниш мизерната роля!

21

Турчин

преди 11 години

До Ястреб И аз съм на това мнение да плясна Едроган яко зад врата заради тази единствена грешка която направи със Сирия.Затова сега всевишният го наказва за да почуства съдбата на Асад ,и дано се покае.Иначе казано Путин и Ердоган са политици на 21 век.

20

trak

преди 11 години

PARKIT E IZ4ISTEN VE4E OT PROTESTIRA6TI,,,,, MOMENTA RAZ4ISTVAT OT BOKLUTSI IMIQT PARKA .... VE4E PO4TI SA PRIKLU4ILI PROTESTITE BRAVO NA TURSKATA POLITSIQ ne na anarhiqta na anarhistie v Tr. i v Bg.

19

буба

преди 11 години

турция е наследния на една империя която има много тежка карма - обре4ена е да бъде ликвидирана, въпрос на време е. Просто сега е такъв момент от човешката история когато всичко пошло и зло побеждава - затова и турция просперира.Но един ден тая държава ще се разпадне - всичко градено с кръв, насилие и омраза ще бъде унищожено. Да му мислят честните турци в тая страна

18

до 21

преди 11 години

Вьв кой век живееш господинчо.

17

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 21Pra Pra pra dyado ti e Turcin......

16

Анонимен

преди 11 години

a ve turchin mrasen ti za6to pi6e6 v bulgarski sayt ve mama ti da eva az

15

Анонимен

преди 11 години

Честито османско лято!Само *** и самоизяждащи се същества отиват да си харчат парите в недружелюбни страни които с тях обучават и финансират фанатизирани ислямски терористи.

14

Анонимен

преди 11 години

Мноооого странно! Все интелигентни коментари тука. Дали сънувам?Ястреб благодаря за постингите. Казват че всеки гледа света от своята камбанария но в същото време всяка история има повече от две страни. Хубаво е човек да знае и друата страна. Не вреди.

13

Анонимен

преди 11 години

Ердоган може би намесва религията в политиката, но вижте Турция колко дръпнаха за 10 години ...

12

9667

преди 11 години

До пол до 9"Лично не харесвам някои антибългарски кръгове,..."Ако имаш впредвид Турция или турския народ, няма такова нещо като "антибългарски кръгове"В българския манталитет е вкоренено "антитурското" съзнание и си мисли, че и турците имат някакво вкоренено "антибългарско" съзнание. Дори мога да кажа, че много българи са един вид "разочаровани", че като са в Турция и кажат, че са българи, никой ги не еВава за "кръвен" враг, а ги черпят с чай, кафе и баклава!

11

9667

преди 11 години

Филмът, който в момента се прожектира в кинотеатъра в Таксим е повторение на филма, който беше прожектиран в Либия и все още се прожектира в Сирия. Една от слабите страни на Ердоан - за което ми се иска да го плясна яко по врата! - е грешната му външна политика. Не можа да се противопостави на изкушението и въвлече Турция в либийския, и особено в сирийския конфликт.

10

9667

преди 11 години

подръжници на чифутската Републиканска Народна Партия на Кълъчдароолу. Тази партия държи 1/3 от акциите на най-голямата частна турска банка - Тюркийе Иш Банкасъ която от своя страна има в портфойла си над 250 големи корпорации, опериращи предимно във финансовата сфера - ще рече, лихварство! Ердоан е умен човек, и вижда и разбира, че крайният резултат на "западната демокрация" е обричането на хората в робство на финансовите организации.

9

9667

преди 11 години

Несъмнено една част от 1,500'те души, все още намиращи се в парка Гези и предимно млади хора са идеалисти и донякъде са прави в исканията си. Но са все още твърде млади и зелени да разберат, че са манипулирани и са част от много голяма игра, чиито режисьори дори не са в Турция.Ердоан многократно заяви, че манипулаторите зад протестите са "лихварите и банкерите". Интересен факт е, че според две независими една от друга анкети, 3/4 от протестиращите в парка се идентифицират като подръжници на

8

anonimen

преди 11 години

VQRNO E TOVA ,KOETO PI6E6 QSTREB.VSI4KO E PLOD NA EDNA GOLQMA OTVRATITELNA IGRA OT KOQTO PROZIRA DYLGATA RYYKA NA USA,ANGLIQ,ERVEITE.DOKOGA SVETYT 6TE BYDE ZALOJNIKNA VE4NITE INTERESI NA AMERIKANCITE I EVREITE I NAKYDE OTIVAME NIKOI NE ZNAE.VSE PAK OT QSNO PO-QSNO E,4E TRQBVA NOV SVETOVEN RED.INA4E 6TE SE POGUBI SVETYT.NE MOJE 6EPA SVRYXBOGATI XORA DA IZTEZAVAT MILQRDI 4OVE6KI SY6TESTVA.

7

9667

преди 11 години

Първо се намира проблем, около който може да се оформи група от справедливо протестиращи. След това се почва масова пропаганда чрез контролираните медии в и извън страната (познайте кой контролира медиите!) тези домонстрации да придобият необходимата инерция.След това се провокират силите на реда чрез нападения над тях или нападения над демонстрантите, които впоследсвие са приписват на силите на реда.През това някъде в тренировъчни центрове , "мирни демонстранти" се тренират с оръжия.

6

9667

преди 11 години

Вие сте пионки в една по-голяма игра."Първо да подчертая, че аз съм "оутсайдер" на събитията не само в Таксим, но и на т.н. "демокрация". Последно съм "гласувал" за БКП, когато бях под пагон и нямаше накъде. Обаче напълно подкрепям Ердоан за казаното по-горе. Преди около 4 г. беше задействуван план за "реструктуриране" на страните от Близкия Изток, включая Турция. Сценарият, разиграван в Таксим е същият, който го видяхме в Либия и Сирия.