257

гравданин

преди 11 години

КОНСТИТУЦИЯТА ЩЕ ТИ ДАДЕ НА ТЕБЕ ЕДИН ГОЛЯМ ШАМАР И ТО СЪВСЕМ,СЪВСЕМ СКОРО !!

256

Анонимен

преди 11 години

Няма нужда да се противопоставят Конституцията и ИК, ИК допълва Конституцията,къде намесихте тук кой акт имал по-голяма тежест.Да,Конституцията изрежда кой може да сезира КС, а ИК изброява кой може да сезира тези органи,за да стигне жалбата до КС.Къде е противоречието?

255

100

преди 11 години

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК СВЪРШИ МАЧА?

254

Peso

преди 11 години

До ДаниTi zasto mislis samo Levski ste se obirne a kide ostavi BEROE Stara Zagora?????

253

260 до Хлорофил 272

преди 11 години

Конституционният съд не може да се самосезира или да бъде сезиран от граждани или граждански организации. Това е недостатък на Конституцията на РБългария. За това той не може да прецени за противоконституционност при гласуването на ИК. Трябвало е парламентарно представена партия или президента да атакуват спорните текстове. Това не е направено тогава. Давност обаче няма и текстовете могат да бъдат атакувани и на по-късен етап.

252

Stilian

преди 11 години

Kakvo kasirane be???? neka da ima kastrirane :)

251

Анонимен

преди 11 години

Някой да му каже, че Конституцията има пряко действие и се прилага пред всеки друг нормативен акт, че са смешни вече!

250

Анонимен

преди 11 години

Специалиста по всичко, ФИЗКУЛТУРНИКА Цвъцко отново размириса.Давайте избори до дупка, избори докато ГЕРБ получи резултат какъв на тях им е изгоден, избори докато държавата умре за да живеее Боко Тиквата

249

Анонимен

преди 11 години

В Случая са лукови глави, да, единствено КС има право да се произнася по законността на изборите,останалите органи нямат подобни правомощия по никой закон. Казано е изрично.Как си представяш президентската институция да оценя подобна жалба по същество,например.Президентът ли ще го направи,той юрист ли е?Какво може да прави той е изчерпателно изброено в Конституцията.

248

Дани

преди 11 години

Леле като чета коментарите и Левски ще се обърне в гроба си.

247

До стефанова

преди 11 години

До стефановаУважаема г-це/г-жо! Аз мога да продължа списъка с още много примери. И то не само от ГЕРБ. Пояснявам, не симпатизирам на ГЕРБ, ама Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа. Просто през ноември 1989-та БКП имаше 1000050 члена. Голяма част от тях имаха семейства. Видяхме какво се случи - плъховете избягаха първи. Някои се пребоядисаха. Доносчиците се развикаха най-силно срещу...доносчиците. А сега с ръка на сърцето си кажете какъв Ви е произхода, чичовци, вуйчовци? Нагледах се!

246

-10

преди 11 години

Тези органи нямат право да разсъждават в/у сигнала,а само да го препратят на КС----Ама разбира се, тези органи са лукови глави и ролята им е единствено да препращат сигналите наляво и надясно! Това, че е келяв закона, не означава, че органите могат да бъдат ползвани на кой-както му скимне!

245

Анонимен

преди 11 години

Изобщо няма противоречие между Конституцията и ИК,не знам защо се говорят глупости,вкл. от юристи,логиката на законодателя е ясна,изброените в ИК лица могат да обжалват изборите чрез Президент,Прокуратура и т.н.Тези органи нямат право да разсъждават в/у сигнала,а само да го препратят на КС,защото единствено КС може да се произнася по същество.Това е правната логиката.Другото са глупости.

244

Ха ха ха

преди 11 години

И за какво да го прави - защото не остана нищо за крадене в политиката!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

243

Комунист

преди 11 години

След 25 години демокрация виновен политик няма и Цецо го знае това.Не мога да разбера,защо му искате имунитета - просто ще си го премести от левия в десния.

242

Аро

преди 11 години

Тиква нали вие ги направихте всички закони да протоворечат на конституцията на българия

241

кака

преди 11 години

А АЗ БИХ СЕ ИЗНЕНАДАЛА,АКО НЕ ГО АРЕСТУВАТ.ДА СЕ ГОТВИ ДЯНКОВ.

240

Анонимен

преди 11 години

Цецо, отиди и си свали имунитета не на думи, а по закон! Пак прах в очите на хората!

239

Анонимен

преди 11 години

Цяла България чака с нетърпение ареста на Цветанов. Рано или късно ще се случи. После ще дойде ред на Борисов!

238

Aнонимен

преди 11 години

Че не ги е страх от една ревизия, толкова много..Усещането,че са недосегаеми е много силно още... Ако обаче сте следили внимателно какви ги е плещил Бойко, ще се сетите, че един път каза, че е жизнено важно да управлява....Помислете сами защо е важно....