54

до 75

преди 11 години

Как мога да коментирам снимката - написах и преди, че не е добре нито за хората, нито за държавата всичко да е съсредоточено в столицата, а извън нея да няма перспективи. А ако ще се хващате за думата "гражданин" - и хората живеещи в градовете, и хората живеещи в селата имат българско гражданство, тоест - граждани са на Република България.

53

Анонимен

преди 11 години

Селяните шопи които нямат пари за напуснат София за празниците плюят по тези които имат...Комплексари!!!!

52

до гражданин на ...

преди 11 години

на рЪ бЪ- как ще коментираш ти, като такъв солиден гражданин на рЪбЪ, тази снимка по - горе ! По крадливо и некадърно племе от тези, населяващи тази територия на рЪбЪ, аз не познавам ! Няма беден селянин, който се води гражданин на рЪбЪ- нали ? Всички тези коли са спечелени с пот и кръв на полето, нали, гражданино на рЪбЪ ! Тази " държава " е в бездната и оттам вече няма измъкване ! Аз се спасявам !

51

Анонимен

преди 11 години

А кво пречи да ги направят тия зелени вълни за постоянно, както е в нормалните градове?!

50

гражданин на РБ

преди 11 години

Ако един млад и възпитан човек от населено място извън София има желание да се развива, да учи, работи, а осъзнава, че родният му град не му дава тази възможност, какво предлагате вие, да си стои там, за да не дразни "кореняците" софиянци? Всички знаем какво е идеалното решение - да има няколко икономически центъра в страната, за да не се стичат всички към столицата, така е например в Германия. Само че когато идеалните варианти не работят, човек прибягва към компромисните.

49

нечовек

преди 11 години

Сега зелена вълна,на връщане червен картон....

48

Кореняк

преди 11 години

Поздрави на всички съграждани. Няколко дни ще си починем от провинциалната *** унищожила прекрасният ни град.

47

Анонимен

преди 11 години

Хората в големите градове (какъвто софия е само количествено, но не и качествено) по света са доста космополитни и изобщо няма такива простотии като в България да се делят на "сеУЪни" и "сеЪУндури". Като отидеш да им живееш в града го приемат като един вид уважение , че си избрал точно техния град. "Здравей , как си, харесва ли ти тук... радваме се ...." Само в България нашите "столичани" са такива местни шовенисти и селски и*иоти.

46

До 56

преди 11 години

Ти се научи да пишеш грамотно (спомниМЕ се приема за правилно само горната част на Дружба 2) и после продължи да си живееш с жителството. Да вземат и визите да ни върнат, че да се не излагаме пред чужденците с такива комсомолски секКЛЕЦарици като теб.

45

Анонимен

преди 11 години

Срамно за столицата на всички българи е факта ,че всеки се маха от там. Град без гости и туристи.

44

Анонимен

преди 11 години

Нормално е при повече почивни дни хората да излязат нанякъде и да разпуснат малко от сивия делник, стига да имат възможност.Предполагам ,че не всички живущи в София отиват по селата си, но там потока е най-голям. И в другите градове също ще има раздвижване, всеки си е направил сметката да отиде някъде. Дано да няма произшествия по пътищата

43

Анонимен

преди 11 години

Срам ме е че съм българин и ненавиждам тази прокълната държава основно заради това, че имам такъв гаден град за столица.

42

Анонимен

преди 11 години

Омразен, паразитен град от рентиери, реститути, държавни "циреи" и "калинки".Всяка столица е ***, но в нормалните държави столиците паразитират върху живи организми, софия паразитира върху умиращ организъм.

41

силвия

преди 11 години

Да си припомниме детството. Софийското жителство ограничаваше ордите от миекащи нашественици. Весели празници софиянци!

40

Анонимен

преди 11 години

Кореняци "софиянци" се връщат по родните места и паланки!

39

Анонимен

преди 11 години

Ало 37 ти посе6тавал ли Лисабон например а после може да говориме и за други европейски столици ! а сиктир Бе какъвто е народа ни такава ни е и Столицата !

38

Чича Ви Митко

преди 11 години

прованса смърди за софиянци......а софиянци смърдят на лондончани, та за тва ги не искат! Така е....пълно щастие няма! кръговрата в живота се не губи.

37

Хектор

преди 11 години

Братя,изнасят се СТОЛИЧАНИ а не СОФИЯНЦИ и двата вида обаче сме ЕДИН НАРОД,нека се разбираме ако не се обичаме.

36

Мартин

преди 11 години

До анонимен 44 ако те разбера кой си лично ще те изселя от държавата, която плюеш, дори ще те пратя на друг свят :) Анонимни ****и.

35

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 47Явно искрено приемаш думата "селянин" за кръвна обида - това е така с повечето баш столичани. Причината е, че самите те много добре знаят историята на родовете си и ако не родителите им, то бабите им със сигурност са родени някъде там на нивата или пък дядовците им са дошли да работят в Кремиковци. Но 40 години по-късно новодомците от другия апартамент няма как да знаят тези подробности и за "столичанина" е дълг да ги заклейми като *** с паразитен произход. :-)