6

mario.fu.90

преди 11 години

Как ще ме убедите,че някоя религия е повече от друга? В света 80% от хората не са християни ами се приспадат към следното: ислям,будизъм,индуизъм,конфуцианство и др. Какво - те ще горят в ада и защо еврейската религия християнство да превъзхожда другите. Аз пък вярвам във славянските митологични същества като самодивите и влъхвите. Аз вярвам,но не в някоя определена религия.

5

mario.fu.90

преди 11 години

Думи на Айнщайн: "Отношението ми към Бог е това на един агностик. Убеден съм, че ясното съзнание за водещата роля на моралните принципи при подобряването и облагородяването на живота не се нуждае от идеята за законодател, още по-малко от законодател, който действува чрез награда и наказание."

4

Анонимен

преди 11 години

То няма лошо да се вярва в някакъв идеал, равновесие във природата, но институциите като църквата била тя християнска или друга е пълна профанщина. Всички църковни закони, празници и други са измислени от хора, т.е имат общо с бога колкото прасе и самолет.

3

mario.fu.90

преди 11 години

И не мога да разбера защо на нас атеистите ни занимават с вашите религиозни празници и щуротии. Чувствам се дискриминиран. А относно книгата - тя е пълен булшит! Някои имена са включени неправомерно. Например Айнщайн! Той е казвал че говори за "бог" в метафоричен смисъл и освен това животът и мисленето му са в абсолютен разрез с християнството. Дори да вярва в някакъв "бог" то това няма да е вашият бог,така че е нелепо.

2

mario.fu.90

преди 11 години

Стю е прав! Религията винаги е спирала прогреса и е била източник на мракобесие. Религията е средство за контрол и утеха за слабия.

1

Стю

преди 11 години

Пълни глупости!Религиите са суеверия и всичко свързано с тях е примитивна идиотщина.