23

ДО 24

преди 11 години

И ти след като си спомняш като Петел , КОЙ подписа ?Защото аз си спомням - БОЙКО БОРИСОВ , 2011 година , януари , за 700 мегавата слънчеви паркове ,и лошото е че има одобрени мощности от 500 мегавата за 2013 година , подписани договори и продадени държавни земи за стотинки .

22

до 24

преди 11 години

Помня. Но те и следващите не бяха стока. Всички раздаваха лицензи за зелена енергия. А сега същите тия се правят на угрижени.

21

Анонимен

преди 11 години

До до 1 rotosзнаеш ли кой ги подписа? хората помнят като една кокошка

20

Анонимен

преди 11 години

Нищо против ВЕИ намам. Но който иска, да си я построи на своята фабрика или дом. Сам да си я ползва. Остатъкът да продава по пазарни цени. А те искат да продават скъп ток на другите, а те да използват евтин от АЕЦ.

19

до №1 rotos

преди 11 години

Не си наясно с цените, колега. Как така ?десетократно"? Десетократно са по-високи цените на американските ТЕЦ-ове. Токът от ВЕИ е около 60 пъти по-скъп от тоя на АЕЦ Козлодуй.Да минат на пазарен принцип. Какви са тия държавни гаранции за изкупуване, независимо от цената? И който е подписал тия договори - в панделата.

18

Expert

преди 11 години

Хора, огледайте се, ослушайте се и не забравяйте в кой век живеете!!!

17

Прецакикус

преди 11 години

Един въпрос ме гложди като прочетох статията.Като спират възобновяемите източници,защо не намаляват и цената на ел. енергията?След като основната причина за повишаването на тока бяха ВЕИ-тата,сега без тяхната скъпа енергия,би трябвало цената да е по-ниска.Знаете ли кога ще намалят цената на тока?На кукуво лято.Цакат ни и ни хвърлят пепел в очите всеки ден, умниците под мен се радват,че на фотоволтаиците така им се падало ама не гледат,че продължават да им бъркат дълбоко в джоба.

16

man

преди 11 години

не ме интересуват инвестициите или кредитите, които тези дружества са взели. интересува ме да плащам най-ниската цена за кв/ч. Ако не могат да си плащат кредитите - да фалират, та аз ли да страдам заради техния бизнес и добруване? Тъпотия. Моят бизнес ако страда, ще хукне ли някой да ми пази инвестицията?

15

ЗАЩО ?

преди 11 години

Тези ВЕИ са добро нещо за Планетата , но ,Ако мине един облак или се стъмни спират да работят .Нямат твърда характеристика , нямат компенсация и защити .В нормалните Енергетики има акумулаторни или кондензаторни компенсатори .Така направени ВЕИ са пълна некадърност в Електротехниката .Следващия Парламент може да се опре на Правилниците за Електробезопасност за да прекрати Договорите с Мафиотски Фирми .

14

До1

преди 11 години

Ами Цветелинка им раздаде кредити и сега като фалират ще им обере централките.Нали и тя е от този брнш.

13

до 12

преди 11 години

Цената за изкупуването на тази енергия се определя от държавата.Първоначално им беше обещано 800лв.,после го намалиха на 300лв.Така или иначе инвестицията е направена и парите са вложени,а банките си искат лихвите.Тези ВЕИ-та нямат производствени разходи,но и никой не ги пита на каква цена са съгласни да им се изкупува енергията,когато производството е повече.ТЕЦ-вете правят тока за 100лв.но влагат въглища или природен газ,за да произведат енергията,а ВЕИ имат 0лв разходи.

12

БАЧКАТОР

преди 11 години

За какво да ревем бе ***? Че да ни продавате най-скъпия ток на Балканите ли ? Фалирайте и ***.

11

БАЧКАТОР

преди 11 години

Лакомо дупе кръв ***. Сега им е гадно, ама когато "произвеждаха 32 часа" в денонощието им беше сладко. Няма няма ги сега бойковците да ги прикриват. Марин Райков значително по-добре управлява държавата.

10

Анонимен

преди 11 години

Аве #11 що говориш глупости колкото да се намираш на моабет. Има 110 лицензирани търговци на ел. енергия. Те могат да изнасят на всякъде, където да се намерят *** който да плаща 800лв за 1 мегават час. Самоче такива има само в бойколандия.

9

Анонимен

преди 11 години

Много интересно.Когато държавата е сключвала договори за ВЕИ е обещавала да изкупува цялата произведена от тях енергия.В един момент държавата им казва,че не може да го прави и няма нужда от енергията им.И какво се получава?В България няма енергиен пазар и тези производители сега дори да искат да продават енергията си в чужбина,не могат да го направят.Живеем в абсурдна държава с абсурдни закони и абсурдно управление.

8

Анонимен

преди 11 години

Ако продават ел. енергията на цената на АЕЦ , да работят!Тогава можем да спрем ТЕЦ-овете поне да не замърсяват въздуха!Всичко опира до цената и АЛЧНОСТТА на собствениците на вятърните и фотоволтаични централи!Да правиш пари от вятъра и слънцето ..........................

7

БАЧКАТОР

преди 11 години

Браво ,нека да свикват гадовете да са на загуба.

6

!

преди 11 години

Да припомня, въпреки излишните мощности една партия с мерак да управлява (пак в коалиция с ДПС) иска да строи Белене, което ще струва на потребителите 20 млрд лева!

5

ined

преди 11 години

Не виждам никакъв смисъл да се спират ВЕИ мощностите, нека да си работят но да им купуват тока по пазарни цени. Като има излишък на енергия - да падат цените на изкупуването, а който иска да продава скъпо да си търси начини да я продава навън.

4

сс

преди 11 години

Това е начина! Ограничаване, ограничаване, ограничаване. Това ще доведе до намаляване на приходите им. Ще започнат да изпадат в затруднение, ще ги заплашва фалит, защото кредите им са огромни. Бизнесът им ще стане нерентабилен и ще започнат да ги продават. Тогава вече, пътища много.