10

СС

преди 11 години

Сега Леприкорна като ги набара ще ги сцепи заради гърнето със златцето му.

9

ХАха

преди 11 години

Като гледам делвата и броя на монетите се си мисля, че няколко бройки са изпаднали по време на еуфорията от находката :) дано не съм прав!

8

Анонимен

преди 11 години

3. В момента БНБ и изобщо монетните дворове емитират златни монети, били те инвестиционни или юбилейни. При този грамаж една съвременна златна монета струва около 400 лв. В цената се добавя и нумизматичната стойност на монетата. Тук се говори за монети на 1400 години и те казват, че едва ли не струват по-евтино от сегашните? Имам чувството, че журналистите са изтървали една нула при цената.

7

Анонимен

преди 11 години

Да ме извиняват експертите, ама...1. Злато 16 карата под 80 лв трудно ще намерят. При 4,5 грама следва, че цената на едно бижу в наши дни е около 360 лв2. Монетите, които са намерили, са с изключителна чистота. Преди хилядолетия са са секли подобни монети, но не и през 6. век. Просто тогава вече е било твърде скъпо начинание да се секат златни монети с такова съдържание, а и повечето монети са били сребърни по това време.

6

Анонимен

преди 11 години

To4no 7 !?A ostanalite 70 kide sa...?!?

5

arheolog

преди 11 години

Кога тези археолози ще открият монети от тези много известни Български царе,нали е имало много известни царе Първо Българско царство,Второ Българско царство.......с какво е плащано на таз велика армия/с конски опашки/Защо се натъкват археолозите само на Македонски,Римски,Византийски,Османски артефакти,къде е по дяволите тази "Велика ***".............................

4

Анонимен

преди 11 години

Експертите къде намират за тази ниска цена тази висока проба злато. Най обикновеното е над 100 лв. грама. Странно, сигурно тези в златарските магазини са се уляли.

3

горски пътник

преди 11 години

Австралия, хората ти пишат -, защото досаждаш със спам, който с нищо не е свързан с текстовете или с това, което коментират. Браво на тебе, ако наистина си правиш бизнес и си имаш яхтичка, радвай си се на живота и си карай кефа. Жив и здрав.

2

вино

преди 11 години

250 Евро х 7 = 1750 ЕвроМожеш ли да купиш 3 000 литра вино ? 3 000 литра х 5 Евро = 15 000 ЕвроДали Еврото е надценено или златото е подценено 10 пъти?

1

Анонимен

преди 11 години

Отлично, дай Боже още такива находки.