31

Anonimen

преди 11 години

To BG leva e edna valuta... Sigurno hartiata za 1lv struva poveche ot 1 lv :)

30

Граждаднин на РБ

преди 11 години

До 28Не си падам по расизма. Еврейски фамилии държат Федералният резерв на САЩ. Но това не значи, че трябва да ги съдим заради произхода им. Важното е, каква политика провеждат, държейки толкова пари в ръцете си. И как САЩ, със своите интереси и пари, влияят на политиката в бедна република България.м?;-)

29

Истината

преди 11 години

Новата световна валута няма да е нито еврото, нито долара, а юана, но истината от къде идват тези проблеми четете този сайт(diagnosa.net/category/diagnosite-mi). Защото този проблем е следствие от други проблеми. Ето и сайта: diagnosa.net/category/diagnosite-mi

28

Невежият

преди 11 години

До 27Може и да си прав, но като включим японската, китайската, австралийската и други централни банки ми замирисва на валутна война. Тяхна си работа да се надлъгват колкото си искат. Просто ми звучи несериозно една валута да поскъпва, докато икономиката и е на командно дишане /вливането на ликвидност за мен си е точно това/. И през няколко месеца си вдигат тавана на външния дълг. Интересни зависимости.

27

Анонимен

преди 11 години

нали долара умираше , каква стана тая

26

До 24

преди 11 години

До Гражданин на РБЕврейските лидери другарю гражданин,.... еврейските лидери.

25

Гражданин на РБ

преди 11 години

До 26Водещите централни банки са под единно командване.Каква ли политика биха могли да водят? След като са пръстите на една ръка.Левият се сгъне, десният се отпусне.Десният се сгъне, левият се отпусне.Ако "левият" са "американските" банки, а десният - "европейските".....какво правим?.. ;-)))

24

Невежият

преди 11 години

Как само опитват почвата, но нищо няма да познаят. Хубаво е да правиш прогнози, ама и да разбираш малко се иска. Иначе желанията рядко се припокриват с действителността. Колко ще бъде дългът на САЩ през 2014? Каква политика ще водят водещите централните банки? А БРИКС защо се пренебрегват? Здраве и живот ще видим какво ще се случи, дали 1.19 или 1.29 кой знае! Успех!

23

Гражданин на РБ

преди 11 години

До 23За изкуствената обезценка на Йоана съм съгласен.Китай изкупува държавен дълг на САЩ за около 700 милиарда долара годишно. Китайците само чакат своя час.;-)))))))

22

Граждаднин на РБ

преди 11 години

Европейските лидери, знаейки каква е ситуацията е такава и всички органични енергоносители се търгуват в долари, приемат варианта за известно отслабване на еврото. Да живеят Европейските лидери!;-))))))))))))))))))

21

Анонимен

преди 11 години

Тъй се правят големите кинти: Пускат се подобни новини в мидиите, *** и пульо си сменят парите в долари а Морган Стенли,Сорос и Бъфет в евро а след година едните са спечелили а другите загубили. Ха познайте кои? Истината е че долара е куха валута. Ако не са изкуствените обезценки на Иена ,Юана,Вона и Еврото а и повечито световни валути долара щеше да е по евтин от лева дори. От 1979 натрупания търговски дефицит надхвърля 10 трн.долара. Тези пари реално са напечатани и стоиноста им е размита.

20

Гражданин на РБ

преди 11 години

... Някой би казал, че би трябвало да е обратно - трудещите се да получават максималната част от добавената стойност. Е, комунистите вече опитаха. Не успяха, тъй щото управляващите комунисти, чели-недочели Маркс, създадоха порочна система, в която някои бяха "по-равни" от обикновените хора.Сега не е така. Сега е война за ресурси.Който ги има, определя световната политика...Затова и доларът поскъпва. Защото, някой, който има ресурси, е решил, че така трябва да бъде. Европейските лидери, знаейк

19

Граждаднин на РБ

преди 11 години

..Бедните трудещи се произвеждат т.нар. "добавена стойност" в дадено производство. НО не те получават добавената стойност. Получават я: На първо място - Банките. на второ - Търговците. на трето - Началниците на Произвеждащите. Произвеждащите получават мъъъничка част от това, което произвеждат както добавена стойност.Системата е такава, че благата (добавената стойност) да тече от произвеждащите я, към тези, които я внедряват в Системата на борсите и банките.Елементарно, Уотсън... ;-)))))))

18

До Гражданин на РБ

преди 11 години

Продължавай ти и останалите да постъпвате по този начин. Продължавайте да правите масонски сбирки със смешни полички като пликове за писмо. Продължавайте да служите на Сатана. Да, но времето ви е преброено и ако сте достатъчно умни със сигурност го знаете защото Господ е по-силен от Сатана и накрая ще го победи.

17

Гражданин на РБ

преди 11 години

Та така, драги бедни съграждани. Светът е устроен така, че благата да текат от бедните към тези, определящи правилата (богатите). Исторически насложилите се богати, в световен мащаб. Тези, чиито предшественици, исторически са забогатели от нефт, въглища, руда, диаманти и злато.Защо? Защото богатите, след като станат богати, искат да имат власт. Колкото може - повече.И тъй като богатите не произвеждат добавена стойност (четете Капиталът), те определят правила, според които печелят от труда.;-)

16

Анонимен

преди 11 години

Което означава хиперинфлация на цените на горивата и тока в България.

15

Гражданин на РБ

преди 11 години

..Пародия, която тези, които притежават неприлично много пари на Запад, разиграват години наред, използвайки факта, че всички органични енергоносители по света се търгуват само в долари, както и че най-силната (засега) икономика на света използва долара за своя валута.И долара влияе световната икономика.А ... тези, които знаят, всъщност, за какво става въпрос, са мо се подсмихват и печелят...;-))))))))

14

Гражданин на РБ

преди 11 години

Да, обаче, знам, че Правителството на САЩ, с цел запазване на стандарта на американците, с вторична цел - недопускане на социално недоволство и хора с пушки и гатлингови картечници на улиците, ще РЕФИНАНСИРА най-важните банки, като някои ще погълнат други, тъй щото всичко за публиката да изглежда ефектно. Смешно. Правителството на САЩ ще рекапитализира част от МОИТЕ банки, вследствие на финансова криза, която аз съм създал нарочно... Със същите тези мои пари.Пародия, нали?;-)))))))

13

Анонимен

преди 11 години

До Гражданин на РБТи си нахално ***.

12

Гражданин на РБ

преди 11 години

... Мога да го направя, тъй като дори да загубя, губя някакви си няколкостотин милиарда "долара". А аз притежавам хиляди трилиони такива или техния еквивалент.Но, рядко се случва да губя. Почти никога.Най-често печеля реална собственост, придобита от тези, бедните, които са я заложили, за да получат кредит за къща, кола, дребен или среден бизнес.Кредити от моите банки.;-))))))))Е, когато настъпи кризата, нещо трябва да се жертва. Например някоя голяма моя компания или банка...