22

Анонимен

преди 11 години

В момента, само в радиус от 2км се строят две нови частни болници, освен няколкото държавни. Строенето на болници е новия БАЛОН. ОТ къде ще дойдат парите за прегледите, и лечението? От къде ще се издържат при положение, че финансовото състояние на хората и от там на НЗОК се влошава непрекъснато?ДА не говорим за качеството на обслужване в новите печалбарски частни болници. Само веднъж отидох в такава болница и ме прегледаха за точно 30 сек.- направо факири.Та какви протести казвате ще има?

21

Анонимен

преди 11 години

2010г. 1.2млрд.лв, НЗОК, по искане на Дянков връща в буджета, а той ги вкарва в ъв фискалния резерв. 2011 - 49 млн.лв., 2012 - 52 млн.лв. Пари от здравните ни осигуровки са отнети от болничното ни лечение и потъват.

20

Тиквуня

преди 11 години

Кефи ме обаче Тиквуня как се измъкна като пръдня от *** след като остави цялата държава в руини и общественото недоволство в различни съсловия е на път да ескалира. Но на наш Тиквун пак му се привиждат някакви световни заговори, конспирации и комунистически директиви. Явно такива са били инструкциите от американското посолство

19

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен да попитам каква е сумата която плащаш за здравна осигуровка

18

муткуров

преди 11 години

за докторите... всичко е пари,такси...плачат за всичко и накрая на годината... всичко е оправено... разплатено...кофти държава..

17

до1

преди 11 години

безплатно е само сиренцето в капана за мишки

16

ОЩЕ

преди 11 години

Решение е и електронната здр.карта Ама никой от лекарскотоо съсловие,от здр.министерство не иска и НЯМА интерес да я въведе.Защото там се вписва всяко посещение при лекар,всяка мед.грижа и се ИЗКЛЮЧВАТ далаверите и източването на парите ни в здравната каса.Защо никой никога не ревна по телевизиите за тая карта.Защото всичко ще лъсне като кражби и източвания на пари,лъжливото уйдордисване на лекувани болни в болници и фалшифициране на посещения и прегледи при личните лекари

15

Анонимен

преди 11 години

tiq kadeto si iskat ot horatra pari li i te pravqt na *** i nikoi neti obra6ta vnimanie samo sre6tu pari te gledat i pak si iskat

14

Анонимен

преди 11 години

В Йордания съм живяла, там е така: ако имаш осигуровки, ти се признават в хубавите частни болници и се лекуваш срещу минимално заплащане. Ако нямаш осигуровки, но имаш финансова възможност - пак там, срещу пълно заплащане. Ако си беден - безплатна държавна болница има във всеки град, условията са мизерни, но лекарите, работещи там получават големи заплати точно заради това. В същите държавни болници работят и специализират и новозавършилите медици.

13

Анонимен

преди 11 години

С некадърното си управление Боко взриви държавата !

12

Анонимен

преди 11 години

ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД ЗА СПРАВЕДЛИВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ Е ВСЕКИ ДА ПОЛУЧИ ЛИЧНА ОСИГУРИТЕЛНА КНИЖКА С ПАРИТЕ, КОИТО Е ВНАСЯЛ И ПАЦИЕНТЪТ ДА РЕШАВА КЪДЕ ЩЕ ГИ ПОХАРЧИ. ПАРИТЕ ДА СЛЕДВАТ ПАЦИЕНТА. И ДА СЕ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ, КОИТО НЯМАТ ЗДРАВНИ ВНОСКИ.

11

TankoBG_

преди 11 години

Баси, на лекарите няма кой да им разчете плакатите....

10

до Салахадин

преди 11 години

Стиска ми , защото примерно десет години не ми се е налагало да ползвам лекарска помощ.Тези пари , които съм плащал - просто ги няма.А касата се източва не само от *** , а и от самите болници.Влизаш примерно за някакво изследване и покрай него ти правят още две-три ненужни.Цялата далавера е да се вземат пари от касата.

9

Анонимен

преди 11 години

Абе капиталистите да ва питъм ена раота ся ? След като си плащаме здравни осигуровки що трябва още един път да плащаме за лечение, лекарства от болницата, легло, матряли ? Айде пък като искате къпитълизъм що пък неколко пъти требе да се плаща за едно и също ? Така ли е при къпитълизъмъ ?

8

Анонимен

преди 11 години

Ликвидатора Дянкофф , изтегли парите за здраве и ги пренасочи другаде за да запушва дупки във нескопосния си бюджет и ето го резултата - криза във здравеопазването.

7

Салахадин

преди 11 години

Долните коментари малко сте се отклонили!!А именно:Индивидуална партида за всеки!!Колкото влагаш толкова ще те лекуват и сте в грешка ч е ебезплатна бързата помощ.В любимата ви за цитиране Хамерика,като се нуждаеш от спешна помощ,дебелата негърка на рецепцията *** на кАмпщтъра и ако нямаш здравана мреш пред вратите на болницата!!Това което и заслужават *** източващи касата с неотложната си помощ!!!Стиска ли ви така а?

6

блиц

преди 11 години

Останах възмутена от признанието на Д-р Цеков икономии се правят целенасочено за да се внасят фискалния резерв на държавата. Отидох за талон на 20.02. 2013 год и на вратата имаше голяма табела че няма талони за специалисти. За какво плащам здр.осигоровка като един път ми потрябва и трябва да си платя. По този начин хората се обезверяватда не пращат. Парите за здраве само за здраве.

5

Анонимен

преди 11 години

Защо никой не повдига въпроса за здравните осигуровки ? Всеки здравно осигурен , трябва да има лична книжка /подобно на спестовна/ във която да се нанасят сумите от осигуровките и когато се наложи да ползва здравна помощ да плаща чрез тази книжка.Сега е хаос и никой не вижда къде изчезват парите му за здраве.Уж си здравно осигурен , а те ограничават със някакви си измислени направления и като свършат те карат да си плащаш отново.

4

реалист

преди 11 години

За какво говорим ,като служителите в здравната каса са повече от лекарите и сестрите в болниците!!! Метлата трябва здраво да играе

3

една

преди 11 години

Здравната помощ никъде не е безплатна!