51

58

преди 11 години

Слагайте минуси, другари! Ама истината боли. Популисти и лицемери може да наречете Станишев и Масларова. Единият е работил само като политик и премиер за повече от 30 години трудоспособна възраст, а другата има автопарк за милиони, а беше социална министърка на най-бедната държава в ЕС! Дянков може да е ***, недалновиден, инат, но не е популист. Станишката имаше ДВА мандата да построи АЕЦ...сега се сети, когато е опозиция.

50

hunter

преди 11 години

До Реалност: Виждам, че ги нареждаш умно нещата. Не работи за под 2000лв. и ще си стоиш безработен цял живот. Те, ако така ставаха нещата, защо по Татово време не сме взимали по 2000лв. Аааа сещам се, тогава не се е бил родил умник като теб. Като не ти се работи за по-малко пари е време и ние да стимулираме имиграцията. Със сигурност ще дойдат работливи китайци, виетнамци, индийци и т.н. Мързеливите българи ще висят по кафетата и ще псуват държавата, че им е длъжна.

49

Анонимен

преди 11 години

Не бързайте да се радвате.Това е пак някаква схема на Дянкофф.Неговите схеми са безмилостно дране на народа , само и само да си върже бюджета.Защо нямаме книжки със внесените суми за здравно осигуряване , както е във цивилизованите страни????? Наскоро Дянкофф беше източил доста прилична сума от парите за здраве и беше ги пренасочил незнайно къде.

48

до 57

преди 11 години

Дали да не се научиш да четеш малко, а? Или умишлено си изпуснал, че това е МИНИМАЛНИЯ ПРОЦЕНТ, който ще се взима под внимание. Индексът на инфлация и границата на бедност също ще са обвързани. Да ти го обясня по просто - средна и минимална заплата стават като скачени съдове. Няма да я има вече практиката да се покачва само минималната заплата по закон. Както и ако шефът увеличи заплатите на средните кадри, и чистачките ще усетят промяната.

47

Нобел Награждаев

преди 11 години

Фиксираната до момента константа, ще стане променлива зависеща единствено от управляващите. Лъжата мрази константите. Как една средна величина ще участва в определянето на друга, от която зависи средната?

46

Анонимен

преди 11 години

Ей това е братче! Ревяхме да се направи нещо с тая минимална заплата и сега се прави. Пак сме недоволни - популисти били, иначе като нищо не правят пак мрънкаме. Специално за Симеон Дянков определението популист не е правилно. Всички други повече му отиват, но човекът не се съобразява с хорското дрънкане. Ако беше популист, той щеше да отпусне пари за 13-14 заплата и пенсия, ама си каза, че няма как да стане и отделно лично на него тази идея не му е практика никога.

45

SOmebody

преди 11 години

Какво означава, ако това се приеме:По данни на НСИ за 2012 , за третото тримесечие, средната РЗ е около : 754 лв25% от 754 лв = 263,9Много голямо "повишение" го чака народа...Това е начин между капките да се замрази или дори намали минималната работна заплата !Мерси на Герб :)

44

Дофтур оф були

преди 11 години

До АнонименАлексей Петров е на свобода.

43

Дофтур оф були

преди 11 години

До БЪЛГАРИНАаа...на колко си годинки чедо?!?!Отдавна не плащат редовно заплати и отдавна искат осигуровки от безработните.

42

до 48

преди 11 години

Ами българския работник след като заплатата му идва от Брюксел през София ,до големия областен Град нормално е да е беден.Има един израз прескочи посредниците и така и трябва.

41

Дофтур оф були

преди 11 години

До Реалност2000 евро на майна си райна...беше 2000 платен драскач финикиец!!

40

тогава-ДО 22

преди 11 години

еднакви цени на тока,водата,еднакви данъци,еднакво да работите с тия в ЕС,стиска ли ви,смешници

39

ДО 48

преди 11 години

Прав си - овце сме - няма обществено настроение да не се хващаме на работа под примерно 1000 лв. заплата -толкова сме затънали в притеснения за утрешния ден, дългове и задължения, че даже не можем да си позволим да не идем 3 дни на работа, какво остава за това да стачкуваме 20.....Ама щото разсъждаваме и се държим като самостоятелни единици - всяка коза за свой крак.........

38

Анонимен

преди 11 години

Гърци с по 300 лв на декар от държавата ли или французи с държавното Рено ???Каде се набутахме сред богатите и чакаме онея да преборим с труд кога те дали работят, или го хвърлят им е се тая.За 1400 години история на българите ,никои не ни е забранявал дефакто да гледаме на село *** ,а ЕС е на път да го направи.Политиците ни са п...и за разлика от Полските и ...

37

Реалност

преди 11 години

Заплатите в България са ниски защото българите са оФце и роби и са съгласни да работят без пари! Хората масово не си знаят правата и изобщо незнаят къде се намират! Един грък според вас ще работи ли цял месец от сутрин до вечер за 200 евро??? НЕ НЯМА! И точно затова неговата заплата е 2 000 ЕВРО на месец! Ако всички изискват достойно заплащане от работодателите си и НИКОЙ не се съгласява да работи за жълти стотинки, ТОГАВА заплатите ще нарастнат! Търсене и предлагане това е пазара!

36

Анонимен

преди 11 години

ГНЪС, ГНЪС, ГНЪС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35

Анонимен

преди 11 години

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИМА ЦЕЛИЯ АРХИВ НА БОЙКО, ЗАТОВА Е В АРЕСТА. ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЩЕ ГИ ВИДИМ ПАПКИТЕ В ЦЯЛАТА ИМ СЪЩНОСТ И ТОГАВА БУДА НЯМА ДА ИМА НАКЪДЕ ДА МЪРДА .

34

Анонимен

преди 11 години

Сега минималната не е ли около 50% от средната?Трябва да се намали!?

33

Анонимен

преди 11 години

ТАТЯНА ДОНЧЕВА ОБЯСНИ ВСИЧКО- НАИСТИНА , КАКТО КАЗА СТАНИШЕВ, БОЙКО Е КАДРОВА ГРЕШКА НА БКП. ПЪРВО СДС, ПОСЛЕ ЦАРЯТ, ПОСЛЕ БОЙКО- ЗНАЧИ КАКВОТО И ДА ПРАВИМ, НИЕ СМЕ КОН, ВЪРЗАН НА СИНДЖИР И СЕ ВЪРТИМ В КРЪГ.

32

Анонимен

преди 11 години

Някой знае ли каква е средната заплата? Но пък минималната заплата определя средната. Ако минималната заплата стане 150 лева тогава средната ще е 300 лева - дори ако номиналния БВП на човек да е 10000 долара на глава. Аз съм съгласен заплатата да е 50 лева, ако това е 70% от придадената стойност във фирмата. Но ако 100 работника правят придадената стойност за 10000 лева на ден, тогава средно - работник трябва да взима 70 лева на ден.