188

христо вълков

преди 11 години

До РУМЕН221 : е, тук си прав (нищо не мога да кажа !) Че казаното от Станишев - няма нищо общо с истинските цифри. Като няма нищо общо - значи лъже електората си и не е честно и ... може би преследва и други цели - теснопартийни. Ние, какво ? Ще ставаме на маймуни за ничии теснопартийни интереси ли ? Няма значение на коя партия ? Аз, понеже не им вярвам - затова предпочитам да работя с формули и числа.

187

румен221

преди 11 години

христо,"...РУМЕН221.... максимум (общо) = 560 млн.евро печалба..."- От каква себестойност и с какво каква пазарна цена...???

186

румен221

преди 11 години

БНТ: " Панорама",08.04.2011г- Борисов:" - Ако послушаме сините и се откажем от "Белене", отиваме на Арбитражен съд в Париж. 2017г. спира 5-ти реактор на "Козлодуй" и Русия не удължава срока му, 2019-спира 6-ти, пак няма удължаване.- Токът поскъпва 18 пъти. - Икономиката загива. - Трябва да внасяме ток от Турция, а мен ще ме съдят за национално предателство."- ЕДИН ПЪТ И БОКО ДА Е ПРАВ, НО СЪЩИЯ СЛЕД ОБЯД СЕ ОТРЕЧЕ ТРИ ПЪТИ!ВСЕ ПАК ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ И ЩЕ ГЛАСУВАМ С ДА!!!

185

христо вълков

преди 11 години

До РУМЕН221.... максимум (общо) = 560 млн.евро печалба, а ако е теглен кредит за 26 год. то само през 8-мата год. вноската за обслужване на кредита (погасяване) е = 250 млн.евро, през 9-тата пак плащаш 250 млн.евро, през 10 год.плащаш също тезе 250 млн.евро и на 11 год. вече си в "казана" - няма да имаш парите да си платиш вноската и ... ще се наложи да увеличаваш цена ?? Данните които посочваш - също не са коректно поднесени и се опитваш да манипулираш, но такива като мен - няма да ти се вържат

184

РУМЕН221

преди 11 години

ХРИСТО ВЪЛКОВ,Казваш: - "...който ти правя по цифри и числа на Станишев..."Станишев не е СПЕЦИАЛИСТ, ИНСТИТУЦИЯ ИЛИ БАНКА...И двамата знаем, че казаното от него няма неща общо с истинските цифри...Не словоблудствай... КОМЕНТИРАЙ ДОКЛАДА НА HSBC...

183

христо вълков

преди 11 години

До румен221 За пореден път казвам, че със разчета на британците съм запознат и то по-добре от теб, съдейки по цифрите които постоянно пишеш по форумите. Които си ги интерпретираш, както ти падне. Разчетът им е даже по утежнен от този, който ти правя по цифри и числа на Станишев. И въпреки това - не показва ефективност, даже направо си сочи финансова несъстоятелност. Що не покажеш, т.е. сметни и го публикувай тук : каква е себектойността ? За 7 год. гратисен период АЕЦ-а ще натрупа максимум...

182

РУМЕН221

преди 11 години

СПОРЕД ДОКЛАДА НА HSBC:- Цената на АЕЦ-Белене, с подобренията, е 4,45 милиарда евро (1,39 милиарда платени)- Цената на Проекта Белене, за 60 години експлоатация, ремонти, плюс извеждане от експроатация до Зелена поляна е 10,3 милиарда евро- СЕБЕСТОЙНОСТТА НА ТОКА ОТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ, СРЕДНО ЗА 60 ГОДИНИ, Е 1,21 евроцента = 2,42 стотинки - Средна продажна цена за 60 години, с отчетена инфлация, е 7,5 евроцента- А на фото-тока ДНЕС е 36 стотинки, а след 60 години ще е 136 стотинки!!!- ПЕЧАЛБАТА ОТ ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ ЗА 60 ГОДИНИ Е 95-100 МИЛИАРДА ЕВРО!!!

181

румен221

преди 11 години

христо вълков,СловоблудствашВ доклада на HSBC, е заложен заем от 50% (5,45милиарда), за 26 години, при 7 години гратис...- Сега сметни вноските при 3,75% лихва (постигната от Дянков)- В доклада себестойността средно за 60 години е 2,42 стотинки- Козлодуйската себестойност е 1,169 стотинки (по данни на НЕК)

180

христо вълков

преди 11 години

Годишната ти вноска по кредита става в следващите 10 годинки от пуск = ~ по 420 млн. евро за всяка година от тези 10 год., НО БЕЗ ДА УВЕЛИЧАВАМЕ ЦЕНА НА 1 квт.ч. твоят АЕЦ е в състояние да печели МАХ = 75 - 80 млн. евро годишно. А, аз като потребител - не съм съгласен да плащам тази заробваща разлика ? Обясни откъде ще вземеш парите за да покриеш този дефицит ? Но, искам точни разчети, а не "празни" приказки. Максимално АЕЦ-а ти дава 80 млн.лв. годишно печалба, а ти трябва да погасяваш 420 млн.

179

христо вълков

преди 11 години

До Icelander Кое му е истината, че проектът Белене е изгоден, а ? Можеш ли да обясниш, ама не с празни лозунги, ами с разчет ! Станишев, каза ли 6 млрд. евро ? Станишев каза ли, срока на откупуване е 10 години. Никой не говори - откъде ще са парите, НО смотулевиха, че трябвало една част да са от кредит (заем). Сега, вземи и си води записки, чрез които ще ти покажа - как финансово ще ти "изгърми" АЕЦ-а още първите 1-2 години от експлоатация и как всички трябва да му сърбаме попарата. Ако кредитаще ти подскажа ~ 3,4 млрд. евро за 10 год. при лихва 4 %. Годишната ти вноска по кредита става в след

178

Божан

преди 11 години

До румен221Добре казано. Българите не сме глупав народ въобще. Не може един ден да се биеш в гърдите, че си "за" и да ти дойде "факс от небето" и си "против". Не сме вчерашни, знаем че друг командва парада

177

христо вълков

преди 11 години

До Icelander- Какви глупости говориш бе приятел - за 200 млрд. евро печалба и пр....Знаеш ли че АЕЦ -Козлодуй прозвежда на цена ~ 4,8 ст./ 1 квт.ч., а ако Белене дава 200 млрд. евро печалба за 60 години - то производството ще бъде на цена = 42,7 ст./1 квт.ч. Като си скаран със цифри и числа - недей подвежда и манипулира останалите. Излиза, че трябва да работи (Белене) вместо ~20-25 % норма на рентабилност (както Козлодуй) с норма на печалба 1000 % ?? Овчарови-фантасмагории за 200 млрд. евро ???

176

Марин

преди 11 години

До ПЕШКОЕ, как ще го затвори?? Това с бойкота на референдума сериозно ли е? Да агитираш хората да не упражняват гласа си даден по конституция? На мен ми се вижда по-скоро опит за отклоняване на вниманието

175

Божан

преди 11 години

Така е, без ток не може. Дори за да се караме тук, трябва да има ток. Ще го бъде

174

Нина

преди 11 години

Ами ще се строи я! Ток винаги ще трябва. Няма да сме само на загуба.

173

ПЕШКО

преди 11 години

АЕЦ БЕЛЕНЕ,ДОБРЕ,НО АКО НЯКОЙ КАТО КУНЕВА ГО ЗАТВОРИ,ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ?

172

румен221

преди 11 години

ЛЪЖИТЕ НА ГЕРБ или новата приказката за Лъжливото пожарникарче. - Цецо лъже за апартаментите; - Дянков лъже, че ще увеличи заплатите и пенсиите; - Кметицата лъже за винетките за паркиране; - Добрев лъже за Белене; - Плевела лъже, че е истински президент; - Пожарникарчето лъже, за каквото си иска;НО И - Българите лъжат, че вярват на пожарникаря.

171

румен221

преди 11 години

ГЕРБ НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЪЗДАДАТ НЕЩО ЧИТАВОСтана ясно, че те ще разрушават - Здравеопазване, образование, пенсионна система, наука- Досъсипват армията, съда, ПОСЛЕДНАТА НИ ИНДУСТРИЯ и БДЖ- Добруджа ще бъде отровена от шистов газ...- Изхарчили са Държавния езерв и Сребърния фонд- Строи се хранилище за ядрени отпадъци от Европа и САЩ (нашите отпадъци са в Русия).- Сега ще съсипят и ЕДИНСТВЕНОТО СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕДПРИЯТИЕ АЕЦ-Козлодуй, и саботират АЕЦ-БеленеРЕФЕРЕНДУМ ЗА БЕЛЕНЕ, с голямо да, е единственото правилно отношение!

170

Icelander

преди 11 години

Всичко това ще струва пари и време. При положение че българското правителство в момента декларира, че няма да харчи пари за АЕЦ Белене, откъде ще вземе финансови ресурси за АЕЦ Козлодуй?

169

Icelander

преди 11 години

физически да се определи площадка, да се лицензира, да се подготви, да се изгради, а тези процеси отнемат години, както бе споменато вече. Три от предложените потенциални площадки за VII блок са извън лицензираната в момента площадка на АЕЦ Козлодуй. При избор на една от тях влизаме в най-тежката процедура по лицензиране на нова площадка за АЕЦ: Няма избрана площадка, съответно липсва лицензНяма приета технология;Няма ОВОС;Няма инвеститор.