291

пешо

преди 11 години

Щом пожaрникaря кaзвa не, знaчи прaвилния отговор е три пъти дa .

290

Колорадски бръмбар

преди 11 години

да на АЕЦ .

289

ЗВЕЗДИТЕ МУ ГОВОРЯТ

преди 11 години

С ЕДНА ДУМА ***, С ДВЕ ДУМИ - *** ***.ПИСНА МИ ОТ ПРОСТОТИЯТА НА СИКДЖИЯТА, ОТ ПРОСТОТИЯТА НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПРЕХЛАСВАТ ПО ВЪПРОСНАТА ПРОСТОТИЯ.

288

damata

преди 11 години

А бе, престанете да го давате всеки ден тоя т,пунгер бе!Кво бил казал, кво бил направил с IQ 76 eдин човек, кажете ми какво умно може да измисли или каже?

287

Емануели

преди 11 години

Сега като дадоха пари за провеждане на референдум какви усти отворихте. Като окрадоха парите от бюджета, като източиха парите за здраве, защо не ревяхте бе? Това българинът е много интересно нещо. Убеждавам се все повече, че той може само да мрънка и бездейства, обвинявайки другите за собственото си нещастие. Изключително западаща нация.....Чак срам ме хваща

286

Bike

преди 11 години

Хабиме се, ей. Те турци и румънци ще ни оправят след няколко годинки. Нас и без друго няма да ни има като нация, че само мангасаре ще са останали, а те няма да плащат, защо да им строим нова централа, реактори, да ги подсигуряваме. викам и тея да ги бишнем, за да не се тревожим, че може земетресение да удари

285

Бай Вълчо от Хисаря

преди 11 години

Моля за внимание от всички във форума.Преди обед от пост 123 -записах следното:На времето имаше имаше една игра.: ТУКА ИМА , ТУКА НЕМАЦиганите бяха най-големите вълшебници на нея.Та те въртяха с изумително умение 3 кибрита.Под единия имаше едно топче.Питат те,колко залагаш БАТЕ и къде е топчето /под кой кибрит/ и ако не си познал ,ти вземат мизата.Та сега и един друг вълшебник прави РЕФЕРЕНДУМ за 20 млн.лвДа де ама,то между 20лв. и 20 млн.лв си е много яко.Пасти да яде и главния ***:цар Киро: 20млн.лв. за 1 ден.Плащаме всички и то защо ?Сега отговарям на всички които не са разбрали въпроса ми:/ вкл. Бай Спиро демократа, Румен 221 и др./Значи мизата е 20 млн. лв./толкова ще струва референдума/. ! Парите обаче не са на вълшебника ,а наши/ той нищо не рискува/. Дали топчето е в Белене или в Козлодуй , няма никакво значение. Важното са коисионните.Даде , ама те не са 20 млн. лв, а повече.Вълшебника си ги взима законо.По всички правила на пожарникарските науки./ако не си съгласен оплачи се на прокурор Роман Василев. Той ще ти обясни правилата на играта./Сега идва сметката . Колко ще струва бъдещата АЕЦ.Парите са общи./независимо къде/.Колкото повече , толкова по-добре , е казал Мечо ПУХ.!Вълшебника ще си вземе възможно най-високата комисионна. Парите са си само негови.

284

христо вълков

преди 11 години

ддо 360 - Гюро Михайлов : Това е друга работа ! Когато страстите се поуспокоят - на власт идва разумът и от това по рационално нещо няма. Извинения, ако съм изразил по-остър тон !

283

христо вълков

преди 11 години

До 359 - Румен 221 : Уважаеми приятелю Румен 221, Аз съм добре запознат със твоите сметки, които бе правил още в Блог.Бг. Притеснителното е, че ти май не си запознат с моите разчети в същия този Блог.Бг. Ник-нейм-ът ми е "системите".След като се запознаеш - нямам нищо против да обсъдим. Това, обаче с кредита ще ти обърка понятията за точен разчет на БСП. Фантасмагориите на Р.Овч. за милиардите печалба ги забрави. Пълна манипулация и кофти народополезна математика, за разлика от "личната му".

282

Eнергетик

преди 11 години

До Румен 221Искам да те попитам откъде ти са сведенията за цената на АЕЦ Белене ?Споменаваш 4,53млрд. евра.

281

Вал

преди 11 години

Моля, успокойте се г-н Премиер. Бройте до 10 мислете, а след това говорете и действайте. Как няма да ви позволя да ми кажете как да гласувам и дали изобщо да гласувам......

280

христо вълков

преди 11 години

До 357 Ан. : Абсолютно прав си ! Винаги - така става ! Когато, твърдо си решил да се "прецакаш" - дори и Господ да има огромното желание да ти помогне - няма да може. Защо ? Защото, дори не му даваш шанс. За каква метафора иде реч ? Позволявам си да направя и малко коментари : Съгласно Закона за пряко участие на гражданите .... и т.н. или по една от формите на прякото участие (чл. 3.(1).1 е референдумът. Законът е приет на 29.05. 2009 г. от 40 НС и БСП и ДПС и НДСВ много добре си го спомнят това. Приели са нещо, което изглежда така : Съгласно чл.23(1) - предложението, предмет на референдума ще е прието, (т.е. признато за легитимно в случая на този референдум за АЕЦ), ако в гласуването са участвували минимум = 4 346 000 граждани и , ако с "да" са гласували минимум 2 173 000 + 1 от гласувалите граждани. "Има си хас" БСП да не са знаели това, когато тръгнаха да инициират подписка. Ако не се случи горното, то значи, че предложението, предмет на референдума не е прието (непризнато за легитимност) и по същия въпрос БСП ще почака минимум в следващите 2 год. време за да може да инициира отново референдум по същия въпрос.(чл.23(2)). Съгласно, обаче чл.23(3) от Закона, ако в гласуването са взели участие по-малко от 4 346 000 граждани, но броят на гласувалите е по-голям от 20 % от общия брой на всичките, които имат право на глас и тук нека поясним с един пример : Ако, приемем - плюс-минус, че ~ 6 200 000 са имащи право на глас, то над 20 % - да предположим,дори и да отидат до урните, т.е. действително да гласуват и 3 500 000 души, което е под изискването на условието за 4 346 000 гласа, но далеч над 1 240 000 души (20 %), и , ако с "да" са се произнесли 1 750 000 + 1 души - то, отново се отнася и внася в НС за разглеждане и решение. С прекалено висока вероятност, като общ извод се оформя губеща позиция - по този казус АЕЦ.

279

Емануели

преди 11 години

А "Козлодуй" как ще бъде реализиран? Не е ли един и същи начина?

278

Гюро Михайлов

преди 11 години

Все пак не съм строителен или друг инженер. За разлика от други в татковината, аз нямам самочувствието от всьо и вся! За което имам някаква представа-да, за което не-не. Знам какъв е смисъла от Белене- това ме интересува и за това, доколкото знам е референдума.

277

РУМЕН221

преди 11 години

ХРИСТО ВЪЛКОВ,Днешната стойност на ЦЕНТРАЛАТА (НЕ НА ПРОЕКТА) е равна на 4.53 милиарда евро; - 3,995 ЦЕНА ПО СПАРАЗУМЕНИЕТО и 0,535 милиарда ОСКЪПЯВАНЕ ЗА ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ ( 9-та СПЕХЕН ПО РИХТЕР И УДАР ОТ 400т. САМОЛЕТ)! - До сега е построено за 1,39 милиарда евроПАРИТЕ ЗА БЕЛЕНЕ ЩЕ МОГАТ ДА ДОЙДАТ ОТ:- ЦЕЛЕВИ ЗАЕМ НА НЕК- СТОКОВ ЗАЕМ ОТ РУСНАЦИТЕ (100% от строежа, както АЕЦ - Акую)- СРЕДНО МЕЖДУ ДВЕТЕ- С ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД

276

Анонимен

преди 11 години

Референдумът според сегашния закон е обречен и БСП го знаят много добре. Това е просто елементарна червена пропаганда.

275

христо вълков

преди 11 години

До 355 : Гюро Михайлов - С голям интерес ще разбера - не защо трябва да има Белене , а как ще бъде реализирано ? Слушам (т.е. чета) с интерес ?

274

Гюро Михайлов

преди 11 години

То и да се опита някой да ти каже нещо- кой да чуе!

273

христо вълков

преди 11 години

...Колко гласа ще съберат, именно инициаторите на подписката. Защото сега - на инициаторите им се дава "вратичка" с вероятно оправдание : Да, ама щото Вие променихте формулировката на въпроса и ....пр. А, какъв Ви беше въпросът : Да развиваме....., чрез изграждане на АЕЦ - Белене, нали.? Поначало въпросът Ви бе "калпав"- значи невалиден - за Референдуми. Ето, аз съм съгласен за развитие на...., НО не чрез изграждане на нова централа ? Нещо да кажете - по въпроса ?

272

Гюро Михайлов

преди 11 години

Алоооо, дигни си телефона да ти кажа- ТРЯБВА ДА ИМА БЕЛЕНЕ