36

румен221

преди 11 години

ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА - Защо без евтин ток от АЕЦ-Белене няма живот!!!- Ако доклада на HSBC за Белене е верен и 2 реактора струват и 4,55 милиарда, (от които 1,39 милиарда вече са вложени), и за целият си жизнен цикал от 60 години,10.3 милиарда и Русия предлата 100% финансирате, с изплащане от печалбите (КАКТО Е ЮЖЕН ПОТОК)- ТОГАВА ЗАЩО местим единя в Козлодуй, ще похарчим ПОНЕ още 6 милиарда евро и ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА ПОНЕ 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 15 ГОДИНИ И ОТКЪДЕ ПАРИ???- ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА ЗАЩО ГО МЕСТИМ? ИЛИ ЩЕ Е АМЕРИКАНСКИ, НО ТОЙ ПЪК Е ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-СКЪП И ОТ КЪДЕ ПАРИ???- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. (доклада стр.11 долу в ляво)- Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 4,5 ст!!!ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- ИСТИНАТА Е, ЧЕ МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество уран, за да се осигури Българската и Европейската ядрена енергетика 100 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), 2. До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4,55 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- СМЕШНО И ЖАЛКО САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ (за справки страницата на НЕК)

35

до 42

преди 11 години

Вие бедни хора от северния регион какво очаквате да видите от този проект ? Вярвате ли в дядо коледа? Искате ли и правнуците ви да плащат този франкенщайн?

34

Посетител

преди 11 години

Не могат и не могат да го разтелят АЕЦ Белене.

33

ВВВ

преди 11 години

ПОМОГНЕТЕ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ НАЙ БЕДНИЯ РЕГИОН В ЕС ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ХОРАТА ТАМ ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАТ НА ТОЗИ ПРОЕКТ

32

ТОВА Е ОГРОМНА СУМА

преди 11 години

АКО Е ЕЛЕКТРОНЕН, ЧРЕЗ СМС ЩЕ СТРУВА ......100 000ЛВ. ДОКОГА ЩЕ НИ МОТАЯТ И МАНИПУЛИРАТ С ДОПОТОПНА СИСТЕМА ЗА ГЛАСУВАНЕ. ВИЖТЕ ШВЕЙЦАРИЯ-ВСЕКИ МЕСЕЦ ИМАТ РЕФЕРЕНДУМИ-ОБЩИНСКИ И НАЦИОНАЛНИ. ТАМ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И ТО ОТ 700 ГОДИНИ-ТУК ВСЕ ОЩЕ Е ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИЯТА-ЧЕРВЕНИЯ ОТ 9-ТИ СЕПТЕМВРИ.

31

Lukov

преди 11 години

hm... a mojem s sms da napravim glasuvaneto - nali vseki ima sobstven mobilen telefon s lichna ID registratzia ?! i taka ste platim barzo i lesno s po 10 stotikni za glasuvaneto ot djoba si?! hem ste imame i lichno dokazatelstvo za glasuvaneto si v lichnata si posta. mafiotite iskat da okradat parite na bg naroda ot budjeta li?!

30

Анонимен

преди 11 години

Че то без пари ве,за кво са ни народни предтавители?По добре сами да си решаваме въпросите...

29

Noname

преди 11 години

Аз предлагам тези 14млн. да бъдат дарени понеже не вярвам в честността на изборите и в крайна сметка управляващите ще постъпят както са си решили!!!

28

Граждански протест

преди 11 години

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

27

Граждански протест

преди 11 години

Внимание Граждани! Помнете - Кучетата....Защото това е резултатЪТ от БезумниТЕ Действия на представителниТЕ политици! И Си спомнеТЕ за Бoклука! И на кое място се намираМЕ В Европа...и не Само в Европа! РезултатЪТ ВИ е Ясен, нали? Кой, Защо,Как,Къде, Резултат!...- Елементарни Въпроси? Граждани oтговореТЕ - чрез Действие - Защото Бездействието ще Ви върне в началото - КОЙ,ЗАЩО,КАК,КЪДЕ,РЕЗУЛТАТ?

26

Анонимен

преди 11 години

Аз сам против АЕЦ държавата не трябва да строи нищо, а министрите са там за да лапат бонуси добре, че е ЕС да ги ръчка да асфалтират с европейски-гръцки пари глейте заради тоя асфалт ко става у Гърция сега.

25

vtm2

преди 11 години

Много добре знаем,кой ще плаща,но продължаваме да си чешим пръстите тук...

24

Анонимен

преди 11 години

Средна сметка за ток на семейство в Гърция е 400 лева. И в България ще стане толкова или повече, ако не се строи АЕЦ Белене.

23

сечко

преди 11 години

Референдум" или още спазъм на комуниста...Да е жив и здрав народа ,той ще плати масрафа

22

анонимен

преди 11 години

22 и тогава..и сега никой не те бръсне за слива...е хубаво е че тия които имат пари..никой не ги търси как са ги натрупали..пък дори и да са ги откраднали..за това е и беден народа де..а това че можем свободно да лаем всички във форумите..много важно..кервана си върви..а кучетата нека си лаят..

21

Анонимен

преди 11 години

Тиквата не може да смята ,ама Дянков май и той затъпя около него

20

до 27

преди 11 години

До АнонименТогава младите са на ход да им обяснят.Не ги подценявай има бабки които повече от теб стоят пред копютъра.

19

Анонимен

преди 11 години

16 милиона пари за 7 или 8 детски градини.Те ще бъдат хвърлени на вятъра за да се угоди на БСП и техния бабешки електорат.Скъпи бабки забравихте ли че тези хора не ви допускаха до църквите.Ако наистина вярвате в бог ще спрете да подкрепяте БСП.

18

Аз

преди 11 години

На когото не му харесват 3-те евро-цента за киловатчас на Тройната- да дава по 39 ст. на Цветанка Абаджиева и съкреватника и....Само ГЕРБ! Бойко, ти си велик! Мачкай ***!

17

Анонимен

преди 11 години

В нашата секция май пак ще е като на изборите за президент От 124 гласували- 240 за ГЕРБ.От днес гласят вече бутафорията с параваните в училището ..... При това са си взели пазач- който отпраща всички- че били "секретно мероприятие на общината"...ама за чий си дават тоя труд изобщо.