177

Pismen

преди 11 години

Мнозина е се запрашаат: За каков национален сепаратизам овде се зборува? Не се мисли ли да се создава сега нова македонска народност? Но тоа нешто е вештачко и како такво е трае ден до пладне. Ами каква нова, т.е. македонска народност, кога ние, нашите татковци, дедовци и прадедовци се викале ***? Кръсте Мисирков

176

Анонимен

преди 11 години

"Дали ние го нарекуваме себеси *** или Македонци не е важно, бидеи ние секогаш е се посветуваме од Србите и е имаме бугарско самосвест" Кръсте Мисирков

175

Анонимен

преди 11 години

Тия са много зле горките. Ако следите реакциите и глупостите на политиците им .Няма начин да не ви направи впечетление че те изобщо не знащят за какво става на въпрос.Те си имат някаква монотонна простотия излизат и я рецетират .Правят се на слепи и глухи и че не виждат и не чуват че това е може би краят и. Ако Българската държавна машина поиска със лек натиск и маневри може да отнеме правото и на суверенен народ и да си доиде всичко на място и да се спре със тоя цирк

174

до BG-681

преди 11 години

Ти си постваш това под всяка статия за Македония. И да ти кажа пак същото като завчера: Защо го правиш? Какво доказваш с това, че античните македонци са били гърци? Това светът го знае, не го знаят българите населяващи област Македония. ВЛИЗАЙ В ТЕХНИТЕ ФОРУМИ И ГО ПОСТВАЙ ТАМ !И друго: КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ДРЕВНИТЕ И СЪВРЕМЕНИ МАКЕДОНЦИ, ОСВЕН, ЧЕ ЖИВЕЯТ В ЕДИН И СЪЩИ КРАЙ ?

173

MaTPoca

преди 11 години

До BG-681Люлеели са се на дърветата като макаци само твоите баби и дядовци......Вземи прочети малко история, ама не тази, дето си я учил в прогимназията да ти стане ясно какво са творили българите по това време. Жалко за подписа ти.Извинявам се, че не е по темата, ама тоя ме вбеси...

172

Лила

преди 11 години

НЯМА ДЪРЖАВА С ИМЕ МАКЕДОНИЯ,ДОРИ И БУШ ОПИТА ШАМАРА НА ГЪРЦИТЕ, СПОМНЯТЕ СИ НАЛИ В БУКУРЕЩТ,

171

до макетата

преди 11 години

вижте какво учат в РУСИЯ за Българската държава и култура!!!youtube/watch?v=duQU1O-GKOs

170

До тъпаците от Макед

преди 11 години

youtube/watch?v=duQU1O-GKOsРуснаците признават България за свой учител по държавност

169

До 177

преди 11 години

Сам ли си цъкна плюсчето.. блъска на комплекси :)

168

BG-681

преди 11 години

В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

167

BG-681

преди 11 години

Македония без гримД-р Божидар ДИМИТРОВДинастията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават македонски пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

166

BG-681

преди 11 години

БГ-НАУКААкадемик Проф. Васил ГюзелевАкадемик Проф. Васил Тодоров Гюзелев е виден български историк, изследовател на българското средновековие.Нападения и заселване на славяните на Балканския полуостровСлавяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия през 6-ти и 7-ми век след христа както всички други варварски народи преди тях със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят.

165

BG-681

преди 11 години

Когато Гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпийски състезания ние славяните и прабългарите сме се люлели на клона хванати с опашката по-казахстанските степи мастурбирайки като дивите маймуни-макаци и лаели като кучета и мяукали като котките до 9-ти век след христа, диви и варвари без азбука и писменост!

164

До 177

преди 11 години

Казах - най вероятно..Сам по себе си този израз, изваден от контекста е от глупав по глупав..Може би теб не те бива в използването на цитати по подходящ начин :)

163

Грък

преди 11 години

Аристофан ........глупав ?Май разбираш от сатира колкото гъ*ът ми от духова музика !

162

До 174

преди 11 години

Акцента в израза относно гърка и мързела не е в/у художествената му стойност а в/у достоверността на израза :)А иначе.. в онзи израз за трака.. верно само рима има.. иначе е глупав като автора му най вероятно :)Да не говорим за припяващият си го :)

161

До 168

преди 11 години

Или пък сърби.. море нема сърби у Македоня ли?У всеки македонец има посаден сърбин.. у мозъка му :)

160

Грък

преди 11 години

До До грък-о (155)Само звучи !Поне да имаше и рима ! Карууцарите са по-талантливи от теб !

159

american boy

преди 11 години

Жоро Антиката да си държи устата затворена, че като си я отвори и занирисва на сръбско мъжко млеко!

158

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 169Ми не знам, предполагам, че си мислят за турците. Тези чужди униформи в България заради шиптарите ли ги каним?