331

Анонимен

преди 11 години

За това питам непушачите- какво ще кажете за този материал? теманюз. ком"...Доцент Ернест Громан, шеф на Виенския институт по изследване на никотина към университета, и шведският професор Карл Фагерстрьом, пионер в изследването на никотина, публикуваха научен доклад, според който цигарите били по-скоро безвредни, макар към тях да се привиквало. Тютюнът премахвал стреса, успокоявал физиката и психиката или ги стимулирал - според нуждите на момента.Цигарите не са вредниСпоред виенския доклад, публикуван в научното сп. Wiener Klinische Wochen-schrift: никотинът е най-популярната и употребявана психодрога в света след кофеина; към субстанцията бързо се привиква, но тя по-скоро не е вредна, напротив - стимулира кондицията на организма и премахва стреса. Сега внимание: никотинът сам по себе си не причинява рак. Употребата му не води до сърдечен инфаркт. Според учените Громан и Фагерстрьом пушачите приемат заедно с никотина вредни съставки като въглероден окис и множество други субстанции, потенциални причинители на рак. Техният извод е, че трябва да се създадат законови норми за безвредната консумация на никотин - т. е. цигарите да са възможно изчистени от допълнителни добавки. Дни по-късно в разрез с всички досегашни научни тези и доказателства американски учени публикуваха изследване върху 35 000 души, според което пасивното пушене изобщо не е вредно. Всички изследвани никога през живота си не били запалвали цигара, но край тях вечно някой димял. Нито един от пасивните пушачи не е развил някоя от смъртоносните болести, приписвани на цигарения дим.

330

От 400

преди 11 години

И тук възниква въпросът- а какво става с ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ, с онова, което сме самите ние? Защо да трябва да сме суперздрави -за да работим цял живот за една заплата и за нейно величество държавата и нейните данъци? Защо не трябва да изискваме да имаме повече свободно време за себе си, за собствените си удоволствия и защо всички трябва да сме роби? Е- някои от нас не са роби, не са наемни служители/ работници,а самонаети лица и имат времето, финансите и интелекта да изживеят живота си по свой вкус

329

От 399

преди 11 години

А склед удръжката на данъците следва и увеличаване на пенсионната възраст- т.е. робът трябва да е работоспособен до 69 години и по възможност , да е толкова изцеден от работа през 50тте си години на работа от 8 до 17,след това хранене,секс, спане и пак същото, че по въможност да почине един ден преди навършването на пенсионна възраст- така държавата става изпечен хитрец- 50 години му е прибирала осигуровките и данъците, а след това горкият роб не може да се наслади на заслужената си пенсийка.

328

От 398

преди 11 години

Защо парите от акциза върху цигарите са очакван и заложен приход в републиканският бюджет- налки приходите от акциза върху цигарите били нищожни, пренебрежимо малки, и къде точно отиват те?Заблуда 3 -Държавата иска да има здрави граждани от добронамереност. ЛЪЖА! На държавата й трябват необразовани, непушещи, максимално здрави роби,с 4 гънки в мозъка- за ядене,спане,размножаване и работа, работа, работа.Защото върху приходите от трудовото правоотношение държавата удържа данъци, данъци,данъци

327

Анонимен

преди 11 години

Заблуда 1 - Държавата забранява тютюнопушенето, защото досущ като родната майка се грижи за здравето на робите/.. пардон- гражданите/ си. ЛЪЖА! Държавата е публично правен субект, който не може да се издържа самостоятелно, чрез отдаване на труда си под наем срещу заплащане- така, както прави всеки гражданин! Тя се издържа от ДАНЪЦИТЕ на гражданите сиЗаблуда 2 -Държавата не зависи от акциза от цигарите. ЛЪЖА! Има цели три закона,в които ясно се описва защо се плаща акциз и как се формира той

326

От 396

преди 11 години

Всички ние сме пеперуди -еднодневки, но някои от нас могат да решат как да изживеят остатъка от живора си.Унгарците имат една поговорка:"Яж, пий и пуши, за да не умреш здрав, защото ако умреш здрав , си е пълна загуба."

325

До 392 от 942

преди 11 години

Продължение -А именно с работници, здрави като коне и живеещи по-дълго. И тъй като населението, като цяло е глупаво /кой нормален човек доброволно ще се лиши от всичките си граждански права и ще стане роб/, не може да осъзнае в колко по-лоша форма на робство, сляпо и фанатично, като пеперуда- еднодневка скачаща към огъня и накрая умираща, се впуска в заблудата за здравословният начин на живот и доброволният отказ от удоволствията на живота от 70тте години ,за които се бориха през няколко войни.

324

от 381 до непушачите

преди 11 години

Такава злоба и комплексарщина вони от непушещите талибани,че чак ми е жал.Сигурно не са ги гушкали достатъчно като малки:)Продължавайте в същия дух,ще бъдете най-здравите трупове в гробището!Не се самозабравяйте-за там ред няма!

323

До 392

преди 11 години

През 18ти и 19ти век няколко умни управници, първо в Европа, а после и в Америка намериха начин да заменят принудителното робство и феодализма чрез доброволно заробване...Всички се превърнаха в роби на системата чрез кредитиране от банките, сиреч работиш, за да си връщаш заемите... Да, ама не! Удари кризата, банките вече не дават заеми и населението започна да мисли за щуротии. Сега други умни хора се сетиха, че могат да заменят добре работещата форма на робство с друга...

322

Afganistanov

преди 11 години

tutunoproizvoditelite slagat v tzigarite upoivasti i pristrastyavasti dobavki s tzel po-visoki prodajbi i pechalbi... vijdame rezultata im - palno e s narkotichnozavisimi ot pristrastyavastite dobavki v tzigarite bg klienti v BG. pechalbite na bg tutunoproizvoditelite sa visoki do nebeto. a balgarite sa masovo zavisimi ot tutunevite tzigari i vapreki bednostta si , davat stedro bg levchetata si za prosperiteta na tutunevite fabriki , vmesto za kachestven zdravosloven jivot za sebe si .

321

Анонимен

преди 11 години

До До 380 = 391Упражнявай се, брато. От полза ще ти е. Утре си вземи една бланка да попълниш за нещо и после се похвали.Ми как прочете, че на онова копче пише CapsLock? Да не пита в БАН?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Освен това 380 беше ти.

320

До 380

преди 11 години

Не ме интересува и не ме засяга дали Ви харесва, че мнението ми е написано с капс лок. Това е мое право и аз го упражнявам. И да имате нещо против- това си е Ваше мнение, което естествено не ме засяга, тъй като е написано от наркотично зависим от злобата и омразата наркоман- непушач.

319

Луд Гидия

преди 11 години

Ако ще всички кръчми и ресторанти да фалират и затворят - не ме засяга. Правя си виното, ракията, мезетата и тютюна, пия си и си пафкам с приятели в мазето на топло, като се напием, спим там на топло. Некадърниците, дето го не могат това, нека си реват!

318

Анонимен

преди 11 години

И какво като са Бойкотирали кръчметата? Вие да не искате да ги Цецонират?Или по-ви харесва да сте герГейзирани, ама да можете да си пушите и в детското отделения на родилното?Някои пък искат да се Доганизират, ама не могат да си намерят съответния *** да ги ориентира...

317

Анонимен

преди 11 години

До SOPOLТи все пак не си

316

Анонимен

преди 11 години

До От 379 = 380Брато, ако беше много интелигентен, щеше да знаеш, че има и малки букви, освен главните, които отчасти познаваш.Я *** си запали една.. за успокоение де. Щото няма за кога да ходиш да учиш пак азбуката... Пък и не ти трябва.

315

Анонимен

преди 11 години

До До 384Е, то в твоя дом няма и смисъл да се пърди - то достатъчно гадно вони в къща на пушачи.Ама ако настояваш - да дойда да пръдна - може после да се хвалиш, че е станало по-приятно.

314

До 384

преди 11 години

В моят дом се пуши- само ела непоканен в къщи, за да пърдиш - да видим за колко минути 4то РПУ ще реагират на сигнала ми;)

313

Анонимен

преди 11 години

Азпък искам да си *** там, където е разрешено да се пуши!

312

Анонимен

преди 11 години

До Мразя пушачитеИ аз. Смрадльовци. Но търговците губят и ще върнат смрадта...