22

Анонимен

преди 11 години

Демократка станах, бате, и свободна съм сега. На заплата не разчитам.Искам, искам чудеса

21

Анонимен

преди 11 години

Нормално е да има толкова голям процент на сива икономика. И аз съм с двете ръце ЗА. Не може дребният и среден бизнес да си плаща данъците, и нормалният данъкоплатец разбира се, а хората в правителството да си разпределят парите между тях, чрез изгодни за тях държавни поръчки. Едно врем имаше министър 10 % , а сега си имаме министър п... 70 % .

20

крадци

преди 11 години

най-големите крадци на обороти са големите вериги- там няма касови апарати! има някакъв софтуер-?! който и малките деца знаят, че може да се манипулира!

19

до 12

преди 11 години

и дори им дават коли, за да могат да джиткат наняво-надясно и да нямат помещения! но има решение : ами вие луди ли сте да си купувате козметики в подлезите? или от моловете- там ви морят с ментета - 95-100%

18

Анонимен

преди 11 години

Абе данъчните са такива ***.Мислят си, че като навързаха касовите апарати към нап, магазинерите не продължават да лъжат.Сега правят следния номер - цъкат ти стоките на касовия апарат, казват ти сумата, ти си плащат, ама ако не си поискаш не ти дават касовата бележка. Като си тръгнеш, вместо да приключат бележката, цъкат cancel и все едно не си влизал в магазина.Това го правят толкова често, че вероятно се отчита не повече от 20-30% от оборота и то само ако има непознати хора на опашката.

17

111

преди 11 години

Още една асоциация . Само СДРУЖЕНИЯ и АСОЦИАЦИИ се роят/никому ненужни/.Кой им плаща на тези *** - от къде идват пари за тези меко казано мошенници /уж представители на бизнеса /

16

ДО 18

преди 11 години

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. това е защото големите фирми са окупирали всичко и искат да задушат дребните, които им се пречкат! а правителствата са им "маши", защото са зависими от тях! да ама так няма да имаме държава, а монархия на монополистите и ще бъдем ВЕЧНО техни робове

15

До 19

преди 11 години

Докато дупедатите получават пари на ръка трябва да има сива даже и черна икономика. Иначе се спонсорират ***.

14

Анонимен

преди 11 години

Нека се насърчи сивата икономика ! Вижда се, че никакъв ефект като си плащаш данъците.... само се увеличават бонусите на държавната администрация и секс дестинациите на Дянков !

13

Банкерското лоби

преди 11 години

Методиката на АИКБ е измама.Тя отчита размера на сивата икономика чрез няколко коефициента.Един от същвствените е наличието на кешови разплащания и бартер.т.е. ще твърдят, че има сива икономика докато целия оборот не е само в безналични,и няма бартер между хората.

12

Анонимен

преди 11 години

В Лондон в хранителен магазин около 30 квадрата работят без касов апарат. Пакистанци които са от над 40 години в Англия. Работят собственика, съпругата и зет им като си плащат определен от общината налог плюс социални и здравни за които ако не ги плащаш навреме има много високи глоби.Когато обясних какво е положението в България, пакистанеца ми каза, че нашето правителство се притеснява някой от дребния бизнес да не си смени пералнята или хладилника с нови. Коментара му беше с усмивка.

11

634

преди 11 години

Уникредит Булбанк е осъдена без право на обжалване за неправомерно вдигнат лихвен процент. Решението е от 29.11.12 justice-ruse.org/court/filter/0063d812/809a2612.htm

10

Пъзел

преди 11 години

По-добре в сивата икономика от колкото в никаква икономика!Трябва поне 66% да се укриват, понеже с наще данъци и пари се хранят постоянно безработните ***!

9

Бесен Данъкоплатец

преди 11 години

Дами и Господа.. СНЕГЪТ ОТНОВО "ИЗНЕНАДА" СОФИЙСКА ОБЩИНА! Дори и на 3 Декември.. Дори и не чак толкова солиден.. защото всички знаем какъв сняг е валял по тук! Но крадливите шефчета от общината плюс всички занимаващи се със почистването на снега и най вече-ЛЕДЪТ най вероятно отново са "ИЗНЕНАДАНИ НЕПРИЯТНО" ! Как НЕ ГО Е СРАМ този сняг толкова рано да завали.. и да се превърне и в ЛЕД толкова бързо? НЯКОЙ МИНАЛ ЛИ Е ПРЕДИ МАЛКО ПО ОСТА МЕТРОСТАНЦИЯ "СУ К.ОХРДИСКИ" ДО ПАМЕТНИКА ЛЕВСКИ ДА ВИДИ?!?

8

Анонимен

преди 11 години

В лекарските кабинето винаги са ми давали бележка за прегледа, а за специалист при нас се плаща на отделна каса и пак си дават бележка. Адвокатите и те дават някаква блежка от кочаните си за поне част от хонорара си. Но има други дето не дават абсолютно нищо. Някой виждал ли е касова бележка от разните мрежови търговци като Avon, Oriflame, FM Group и др. подобни. Те реализират доста продажби, всички са луднали по тях, а не дават касови бележки за нищо.

7

istina

преди 11 години

hahaspored men se ukrivat nad 50% !dori v milovete si umat po dva kasovi aparata s razlihni "funkcii" ;)

6

Анонимен

преди 11 години

До като липсва производство и износ на стоки и услуги винаги ще сме на дъното на всички класации

5

Алов

преди 11 години

Ами не една четвърт ,а всичко трябва да се укрива. Не може хер Флиг да си навира носа в всяка паница и да краде законно от хората. Най-простият министър ,който ни баталяса хептен икономиката.

4

Анонимен

преди 11 години

"Асоциацията на индустриалния капитал в България"Каква индустрия бе хора всичко е само търговия и услуги - ако и това е индустрия

3

Parcuc

преди 11 години

Аз пък мисля, че са поне 33%.