19

Анонимен

преди 11 години

Свършваме работа и дим да ни няма с колегите за Цариброд, там си се пуши, а и цените са два пъти по-ниски :) а Вие непушачите незабравяите да правите оборот по нашите кръчми, щото иначе ще ви вдигнат осигурителните вноски в името на новите 20 хил безработни от сектора

18

19

преди 11 години

че кой те е карал насила да се вреш досега из казаните

17

Анонимен

преди 11 години

непушачите и те мратто и квото ядем и квото дишаме по улиците е не по-малко отровноще я докарат до там, че ще се нароят нерегистрирани заведенийца, малки, но с пушене вътрещот кой може да ми забрани у нас да посрещам каквито си гости искам, и да си пушат колкото си искат, примерно

16

онбашията

преди 11 години

не знам кое ме кефи повече, дали че вече се прибирам в къщи без да смърдя на запален казан, или жалното квичене на пушачите!

15

Пушач

преди 11 години

Единствените, чието недоволство разирам са собствениците на заведения, които са инвестирали мнгого пари за вентилация и ще загубят клиенти, което спред мен е временно докато хората свикнат със забраната

14

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБавите сектанти вместо да мърморите по форумите, отивайте да праите оборот на кръчмите

13

до 1

преди 11 години

Къде видя сериозна медия? Хората си жълтеят и то много. Така че такава статия не е изненада. :)

12

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБавите сектанти вместо да мърморите по форумите, отивайте да праите оборот на кръчмите

11

Ивалин

преди 11 години

В общи линии пушачите са го издухали, ама правителството не им казва. През 2010 сме подписали с СЗО, че в България ще е забранено пушенето. Подписа има сила на закон, и ако го нарушим, ще трябва да плащаме огромни обезщетения. Може да поровите малко, из техните протоколи. Това е и причината, правителството да и мълчи. А че забраната е полезна - спор няма:)

10

Пушач

преди 11 години

Аз съм пушач, но съм за забраната, защото разбирам колко неприятно и нередно е непушачите да са в задимени помещения. С всичко се свиква, ще ни е малко гадно в началото, но когато го приемем за даденост ще има дори ползотворен ефект, защото ще пушим по-малко. Как например можем да не пушим в театъра, в институциите, в офиса и нищо ни няма, а в заведенията да не може? Абсолютно е до психическа нагласа.

9

омг

преди 11 години

Айде, айде.. бях в Румъния, Австрия, Унгария, Словакия..Само в Унгария беше тая нелепа забрана.Във Виена, Австрия, дето е най-развитата страна от изброените в кръчмите имаше по една малка стаичка за който не иска да е на пушек. Изолирана правилно. Това е решението.В Румъния дори в хотелските стаи имаше пепелници..Така че моля не излизайте с аргумента, че трябва да станем велики Европейци като забраним напълно пушенето в кръчми и ресторанти. Не сте адекватни просто.

8

до автора

преди 11 години

Извинявай, ама с този порок пречиш на другите. Досега не съм видял в една компания, в която има пушачи и непушачи пушачите да се съобразят с непушачите и да не пушат в заведение. Винаги се сяда в зала за пушачи, която е задимена и смърди на лисичарник. Освен това в 99% от заведенията беше така, че за да се стигне до залата за непушачи се минава през тази за пушачите! Отделно имаше голям брой заведения, които просто не спазваха закона и нямаха зали за непушачи! Така че ще кажа: Пушачи, стига ревахте, че не можете да тровите другите!

7

Бивш

преди 11 години

Ти си ***!Пуших 15 години и успях да ги откажа!Не ме интересува студено ли ти е,ущетен ли се чувстваш,дискриминиран ли......Пушиш,простееш,правиш там каквото искаш,но моят комфорт,моето здраве не тровиш!Аз живея здравословно,ти ако щеш и *** си бий венозно-не ме интересува,но ако твоя безценен кеф се пресича с моето здраве-губиш!Навън на студа и това е брато!Нагляр!!!!!!!

6

Здравко

преди 11 години

Пич, никои не ти пречи да пушиш, просто не и там където работят други хора. Най-вече, забраната има за цел да предпази персонала който работи във въпросните заведения. Освен това пушенето не е изконо право, полагащо се по конституция, и по тази причина никой не ти нарушава правата, не те дискриминира или каквато и там да си измислиш причина да пушиш.

5

Анонимен

преди 11 години

Пушачите държавата няма да ги резне, спокойно. На нея не й трябват дълголетни пенсионери. А и за фармацевтичното лоби са ценни клиенти.

4

Анонимен

преди 11 години

А какво ли искат тютюневите компании

3

ex-pushach

преди 11 години

Не мога да разбера защо трябва да сме по-специялни от всички страни в Европейския съюз и да отменяме забраната! Това само в България може да стане и за това винаги ще сме на последно място и тънем в мизерия. От друга страна, Доган и неговите тютюневи палнтации само ще просперират от наивния и манипулиран българин... Тъжно!

2

Az

преди 11 години

Ти не си пушач ... ти си наркоман ... и сори, ама пречиш на нас, непушачите, с гадния си смрадлив порок. Като искаш да си смърдиш, намери си усамотено място, и си се трови и усмърдявай!!!!!

1

...

преди 11 години

еее не съм вярвал че сериозна медия ще пусне статия в защита на тютюнопушенето на закрито . Ще ви измръзнат задниците ако излезете за цигара навън от заведението еееееееееееей