61

Гошо Тъпото

преди 11 години

Щом Одисей е...открил Америка,то тогава...хамериканците да осиновят...гърците и тези да не се...мъчат сега;да им плащат всички...масрафи и гърчолята да си живеят,като...царе.(ейй,пак се...уредиха)

60

Анонимен

преди 11 години

Троянската война е била 12-13в пр Хр. 15в пр. Хр. е потънала Атлантида. Ако всичко това се е случило, Одисей не е стигнал Америка, щото океана е бил задръстен от кал и отломки вследствие грандиозния катаклизъм столетия. Иначе това е една от най-красивите легенди на човечеството, която започва от Парис и неговия кастинг за красота, описан от Лукиян. Така научаваме за хубавата Елена, Еней, Одисей и троянския кон.

59

Анонимен

преди 11 години

Антон Донев има един хубав фейлетон за одисеята от 64г. Там Пенелопа праща радиограма на мъжа си: Одисей, къде скиташ, върни се бързо. Телемах расте, аз съм още млада, ще стане някоя беля...След радиограмата се излъчва прочутия музикален хит "Оди копай, оди сей, Пенелопа да живей"

58

маке

преди 11 години

Одисей е македонец стигнал е първи до америка ЗНАЧИ АМЕРИКА Е МАКЕДОНСКА. МАИТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА МАКЕДОНЦИТЕ И ТЕХНИЯ КАЛЕНДАР ЗА КРАЯ НА СВЕТА Е МАКЕДОНСКИ ЗАВИЖДАЙТЕ ВСИЧКИ

57

Анонимен

преди 11 години

Ахахахааааааааааааа!!!!!!!!! Учените са за това!!! Да изказват невероятни предположения БЕЗ потвърждения!!! А дали според тези учени,Одисей не е достигнал и Марс????????????

56

Анонимен

преди 11 години

Историята не е математика и предположения разни. Но доказателства няма, освен Одисей , друг не може да го потвърди.

55

Анонимен

преди 11 години

А Циклопа е пра-пра дядо на Фидел Кастро. Още тогава е произвеждал кубински ром(72*) за да примамва моряците.

54

Анонимен

преди 11 години

Що на тия им викате учЕни само не фанаф ?

53

Анонимен

преди 11 години

Не се знае кога е открита Америка, но вече трябва да се закрие.

52

Анонимен

преди 11 години

Сирените за които се споменава в митологията са били около Бермудските острови. От там идва и легендата за Бермудския триъгълник. Става дума за триъгилника между краката не сирените.

51

Ахилевски

преди 11 години

Одисеевски кой е наш воевода е найдел Америчко. Нали знаете - шо е маке все е юнак - та и той е наш велик юнак.

50

Геле Овидийски

преди 11 години

Ееееех Америко, земьо наша МАКЕ_донска. От КО_га сме те найдели все сме те волели.

49

Маке

преди 11 години

А на бас, че Одисей ще излезе македонец! :)

48

Анонимен

преди 11 години

Аха...и се е борИл с Медуза и тъка нататъка... Също ЗеФс съществува и мета гърмутевици от нибету

47

gtf

преди 11 години

"Според него историята на морските плавания на гърците са започнали най-малко през 7250 години преди новата ера". преди 9+ хил. г. тука е немало гърци още ...

46

хаха

преди 11 години

Ок стигнал до там с теченията, но как се е върнал - може би покрай нос Добра надежда около Южна Аврика

45

Анонимен

преди 11 години

Аргонавтите след като са взели руното от южна Грузия, са минали през Дунав и Рейн за океана, и средиземно море.

44

Анонимен

преди 11 години

Исторически факт е , че гърците почват да сторят флот , як когато ги нападат персите а това са близо 1000 години след троянската война , преди това не са имали развито корабоплаване . Ако автора визира преди 7000 години морските народи съм по съгласен , но гърците не са измежду тях . И друго оригинали на Омир не съществуват или поне официално така се знае , най ранните писмени копия са правени около 500 години пр хр , а до нас са достигнали по късни преписи ....

43

муспи

преди 11 години

Че македония е открила Америка няма спор между учените, но гърция не е съгласна. Защото сомалийските жидлита както си мислят че Сашо Великиот е гръг, така и Одисей го водят за свой, и Омир?! Тогава кой друг? - Такъв въпрос не искат и да чуват.

42

П.Петров

преди 11 години

Естествено, че Америка е открита от македонец. Това, че македонецът е бил Одисеевски е малка не особено важна подробност, а ако не беше македонецът Омировски изобщо нямаше да знаем.Омировски и Одисеевски са неосъзнати македонци, защото са нямали щастието другарят Тито да ги осъзнае с малко терор по комунистически.