211

Ще бъде ден...

преди 11 години

Има мъдрост: "Победителите не ги съдят". Ако Сталин не е бил такъв, какъвто е трябвало да бъде, никой нямало да може да спре Хитлер. Свалям му шапка и се надявам на скорошно появяване на историческата сцена на достоен негов наследник. Най- близо до чистата демокрация е диктатурата на пролетариата. Засега поне не е измислено по-добро нещо за хората от комунизма. Млади хора, търсете литература и се образовайте. На образованите хора не могат да се промиват мозъците с 23-годишно повтаряне на лъжи.

210

някой

преди 11 години

Не мога да повярвам, че нацистите сами са искали да се направят фотографии, които после ги изобличават. Ако това е вярно, значи са били пълни ***.

209

Типичен...

преди 11 години

...полски ***! Света вода ненапита! Не вярвам и на частица от героичните му приключения и самоотвержената борба с Райха! Нагло ***!

208

Анонимен

преди 11 години

Не се отричат свинщините на никой. Само десните го правят.

207

Анонимен

преди 11 години

Защото световния елит не искаше капитализма да си отива, станаха войните през двадесети век. Капитализма все се канеше да мре, а елита искаше да го спаси на всяка цена - чрез златото на народите. Това е истината. Маркс е повече от пророк. А Ленин е познал за империализма-капитализма.

206

Боже, Господи!

преди 11 години

Много сме отзивчиви към чуждите страдания, а това, че България умира пред очите ни, че олигархията е разрешила на *** да ни бият, избиват и поругават светините ни, че Турция ни готви за част на новата си империя, си е в реда на нещата, така ли?

205

с.до 268

преди 11 години

Дали е марксист или не няма никакво значение!Да се отричат свинщините на Сталин е малоумие!Има хиляди свидетелства какво се е случвало!Както и милиони разбити съдби и семейства!А какво е мислел Солженицин и какви са били убежденията му си е негова работа!Мисля,че след 11 години из лагери има право на мнение!Ти не си преживял такова нещо и изказванията ти са на дървен философ!С какво право обвиняваш този и онзи в лъжа след като не си преживял тези неща!?

204

до Tina

преди 11 години

Тина ти май не различаваш разликата между фашизъм и празни кратуни с промит мозък. Много добре знам какво е ставал в Батак. И повечко знам от теб какво е ставало в Стара Загора. Ти дори не знаеш че Стара Загора освен през 1876 година е затрита от турците и през 1408 година - първото и единствено през следващите два века възстание в османската империя. И хич не ти е известно, че трима мои прадядовци са заклани пред джамията през 1876. Тъй, че чети история и мисли за какво иде реч, а не само да

203

Анонимен

преди 11 години

Надеждата е като окови за арестанта.Надеждата е винагинесвобода. Човек,който се надява нанещо, си променяповедението и по- често си кривидушата, отколкоточовек, който няманадежди. Има една банална фраза: че историятасе повтаря два пъти първият път катотрагедия, вторият пъткато фарс. Не е така.Има и трето отражение на същитесъбития, на същиясюжет, отражениевъв вдлъбнатотоогледало наподземния свят. Сюжетът еневъобразим и всепак е реален,съществува наистина,живее до нас. В товавдлъбнато огледало на чувствата ипостъпките сеотразяват напълнореални бесилки наминнитесаморазправи, на съдилищата начестта накриминалните. Тук сеиграе на война,повтарят се сцени отвойната, лее се истинска кръв. Най-добрите хора на рускатареволюция дадохасвидни жертви,загинаха млади,безименни, норазклатили трона такива жертвидадоха, че в моментана революцията тазипартия бешеостанала без сили,беше останала без хора, които даповедат Русия следсебе си. Пукнатината,по която се бешеразцепило времето не само руското, но и световното време, вкоето от еднатастрана остана целиятхуманизъм надеветнайсети век снеговата жертвоготовност, снеговия нравственклимат, неговителитература иизкуство, а от другатаостанаха Хирошима, кървавата война иконцентрационнителагери,средновековнитеизтезания и разпадътна душите, предателството катонравственодостойнство езастрашителен белегна тоталитарнатадържава. Разказът е като палимпсест, запазилвсичките му тайни.Разказът е повод завълшебства, той епредмет на магията,жива, неумряла още вещ, видяла героя.Може би тази вещ е вмузея: реликва; наулицата: къща,площад; вапартамента: картина, снимка,писмо... Писането наразказ означаватърсене; вразмътенотосъзнание трябва да навлезе мирисът назабрадката, на шала,на кърпата, загубенаот героя илигероинята. Разказът епалея, а не палеография.Всъщност няманикакъв разказ.Самата вещ разказва.Дори в една книга, ведно списание трябва да бъде необичайнаматериалната странана текста: хартията,шрифтът, съседнитестатии. Огромната жизнена сила е в това дарешиш даден въпрос,а не да се съмняваш вправилността напътя. Ние сме суеверни. Търсим чудеса.Измисляме сисимволи и живеем стези символи.

202

Tina

преди 11 години

До 269: Християнските народи ли не знаят за какво иде реч?! Палестинците ли не знаят за какво иде реч? Когато посетите Батак, Газа, когато прочетете ужасите на Стара Загора и 5-вековно робство, тогава обиждай. Евреите не станаха по-добри след Хитлер, не донесоха мир на света, за което ги е "избрал" Бог. Използват собственото си страдание, за да искат пари и права. Използват смъртта на тези деца, за да подтискат света. Нима други народи не са били жертва на издевателства?!

201

Анонимен

преди 11 години

Мама ви и тюфлеци! Когато посетите Ашвиц и Бухенвалд, друга песничка ще запеете, нещастници мизерни! Никога повече нацизъм! Нямате си на идея за какво иде реч, но жълтите ви плювалници не спират да дрънка лозунги! Нещастни ***!

200

Анонимен

преди 11 години

Само Колимски разкази казвате, като автора до край си остава Марксист, и мисли като мен, не като Солженицин.

199

Анонимен

преди 11 години

Първо немците правят геноцид в Африка. Това също е доказано.

198

с.до265

преди 11 години

Ти си поредната *** червена ***!За ГУЛАГ са писали много хора!Не само Солженицин!Я прочети Колимски разкази!За автора ще те оставя да поровиш!Сталин е бил невероятно гаден и жесток човек и сега заслужено гори в ада!

197

Анонимен

преди 11 години

За сталинските лагери има свидетелство само от Солженицин, при това платена пропаганда. Ако някой свидетелства за американските концлагери в централна америка или където и да било е бил убиван. А такъв като Солженицин са търсили под дърво и камък. Само той ли е бил затворник. А за нацистките лагери има безброй свидетелства. Операция Гладио е била правена от нацисти работещи за ЦРУ.Как пък обръщате внимание на това че били надценени жертвите на Хитлер, а за Сталин не го правите - а дори добавяте. Пък скоро европейска комисия доказа че документа от Горбачов за вината на Сталин в Катин е фалшификат. А други доказателства няма. Конюнктура е сега че лявото е самото зло, защото самото зло е (конюнктурата) - дясното. Макар политиката на Сталин е била дясна - олигархия.

196

лай-лай кучка

преди 11 години

Няма друго емоционално същество като човека - много състрадателен и едновременно с това изключително жесток.

195

Месия

преди 11 години

Качествени подвързии, деликатно пропускащи абажури- добра кожа, добър продукт... А ръка от горила за пепелник, а крак от слон за кошче, а пергамент, а кожа прад камината, от каквото и да било същество?! Грозен свят, незарито гробище... Как да бъде зарито, като производството на трупове си ни е присъща същност!

194

Анонимен

преди 11 години

ei, sersemite, abe mnogo e gnosno da si merite obstata daljina na piskite ot izbitite hora. kak moje da ste tolkova perverzni?kakvo izpitvate , radost, patriotizam, rasizam? kakvo? gnusen e na4inat po koito pisete, prepisvate i zubrite nekakviizre4enia v koito za izbiti hora govorite s milioni, a pove4e ot polovinata sa bili deca. deca be!mrsno pleme ste tova ***, mrsno.

193

Фред Льохтер

преди 11 години

В заключение,Фред Льохтер,американски експерт по газови камери твърди,след анализите си,че твърденията за газовите камери са"оскърбление за интелигентността на всеки човек на планетата"и ,че ако беше възможно да работят заради аргумента и 24/7,то би изисквало 68 години при условията в лагерите да се умъртвят 6 млн.души и поне 35 години за изгарянето им в крематориумите.

192

до 256

преди 11 години

256,Исус се е родил по линия на Давид,а евреите не са древните хибру живели под закона на Стария завет,а хазари от Русия и Европа приели фарисейския ТАЛМУДИЗЪМ И КАБАЛА,които не са библейски учения,а най-голямата лъжа в историята зачената в ада,че били дадени на Мойсей"УСТНО"и "ТАЙНО"заедно със Стария завет :)Има някакъм минимален процент(в хиляди)караити,които те наричат секта