19

Анонимен

преди 11 години

Цени на промоция:пилешко бутче в Бг 4,29лв.пилешко бутче в Москва 5,24лв по курса на рублата.А Москва е най-скъпия град.За сравнение в каталога за по-малките градове и провинцията пилешко бутче 4,50лв. по курса на рублата.P.S. Русия е огромна държава и за това и цените и каталозите на Била с промоциите са различни за различните градове. Информацията е в свободен достъп в интернет. Който иска сам да се убеди. Що се касае руските заплати, сравнението им с българските ще ни навее тъжни мисли.

18

Тодор

преди 11 години

Често ходя до Русия. Горивата за автомобилите са 1/2 от БГ (нафта 1.2 лева). Газ за битови нужди 10 лева на домакинство на месец (фурна + котлони). Отопление на 80 кв. апартамент 50 лв/месец (25 градуса по целзий). Другите неща са по скъпи (ресторанитите са 3-4 пъти по- скъпи). Храната е по-качествена руско происводство сравнена с БГ производство. Зарнени храни са по-евтини в Русия, плодове и зеленчуци са по-скъпи. Като цяло стоките са по-качествени и трудно се прави паралел цена/качество.

17

До № 18

преди 11 години

А ти кво искаш да ми кажеш - че в Русия заплатите са ниски като в България ли?/Не случайно си писал България с малко "б" - въпрос на интелект или въпрос на отношение....

16

Анонимен

преди 11 години

"В сряда властите на САЩ официално изразиха безпокойство пред руското правителство "Направо се просълзих колко са "загрижени".....................................

15

Анонимен

преди 11 години

ти кво искаш да ми кажеш че в русия е по евтино от българия ли?

14

Тодор

преди 11 години

На територията на Русия са локализирани 1/4 от световните известни въглеводородните находища (нефт, газ, въглища). Освен това по времето на Путин (2000-2008) Русия върна дълга от 400 млрд USD и сега има излищък от 500 млрд USD. По съшото време бяха върнати на държавата изетите от олигарсите 90% от нефтените и газови находища. Газо и нефто проводите, ел. преносна система, железници, пощи са държавна собственост. Забранено е на не руски компании да развиват дейност в шелфа на Русия (40000км).

13

До 14

преди 11 години

А ти в Русия бил ли си? Ако не си бил да ти кажа че там всичките сметки, ток, газ, вода и данъка за жилището струват колкото една бутилка хубаво уиски. Така че там не им се налага да пестят за нещо лишавайки се от храна и нови дрехи като при нас. Миналата година бях на гости на един приятел женен за рускиня в Тюмен а това е провинция. Може дълго да ти разказвам за какво става въпрос, но ще ти кажа основното - за 10г. от нулата си купуват там жилище, вила, голям джип, възпитават 2 деца и това лято си купиха апартамент на морето в Бг. Сметки, храна и дрехи въобще не ги смятат за разходи. Приятеля ми работи в автосалон, а жена му в застрахователна компания а такива не се смятат за богати там. Я ми кажи същите хора в Бг. могат ли да постигнат същото за 10г.?

12

Някъв от България

преди 11 години

Спонсорите на Леонид Развозжаев почнаха да ревът, защо им отидоха парите на вятъра. :)

11

До НФБ и подобни

преди 11 години

Кога за последно сте ходили в Русия? В момента там се връщат времената от 30-те години. Еднолична диктатура, съчетана с див капитализам в ползо на определена шепа хора. Обикновеният руснак е смачкан от работа и не е милионер. И Русия не само Москва или големите градове. Идете и вижте каква е истинската мизерия. Спрете да пишете стандартни безсмилени коментари, за да си избивате комплексите и чешете егото. На две магарета сено не може да разделите, но пишете едни и същи глупости навсякъде.

10

Аз

преди 11 години

Политическите процеси никога не са спирали в СССР и сега в Руси, но напоследък набират нова сила и това никак не ми харесва. Намирисва на 1937-38г и на Гулаг.

9

до НФБ

преди 11 години

Много ми е интересно да посочиш какво развива Путин? Аз се сещам единствено за корупцията.

8

Анонимен

преди 11 години

Странна е комунистическата логика. Когато нещо е снимано със скрита камера срещу опонент на властта това има голяма юридическа стойност и репресивния апарат веднага се задейства (в случая руската прокуратура която все още ходи с униформи като военна организация). Когато обаче скритата камера заснеме човек от властта това няма никаква юридическа стойност, защото не е законно СРС и е манипулирано. В този случай прокуратурата се задейства срещу извършилия записа и обвинението е че записа е направен без знанието на записвания и поради тая причина е манипулиран. Типична илюстрация на казаното беше и случая с Батето, който си договаряше подкуп в своя полза за да гласува за олимпиадата в Лондон. Престъпниците според прокурора Филчев бяха журналистите на ББС които не спазили висшите български закони.

7

българка

преди 11 години

С А Щ да не се безпокоят за Русия .а да гледат себе си .че и те не са цъфнали.

6

Анонимен

преди 11 години

"Гиви Таргамадзе да получи 20 милиона рубли от руски бизнесмени, живеещи във Великобритания" що веднага не напишете че става въпрос за евреи? Всички така наречени бизнесмени във Англия, са евреи които на територията на Русия се търсят от полицията, например евреина Березовски ако се върне или ще лежи до живот или ще трябва да се раздели със цялото си богатство награбено в Русия.

5

Анонимен

преди 11 години

Килария Клинтън сега има други притеснения - дали ще остане на поста си - иначе щеше вече да вие по микрофона на световния свободен печат!

4

Анонимен

преди 11 години

"властите на САЩ официално изразиха безпокойство" с което показаха още веднъж кой плаща на опозицията. Щатите усърдно се трудят и не във своя полза, защото колкото повече цирикат, толкова повече руснаците се сплотяват и поддържат Путин. Да не забравяме че делата против опозицията са започнали след скандалния филм Анатомията на протеста 2, в който опозицията уговоря цените за масовите безредици в Русия с организаторите. Така че опозицията мн.скоро ще духа на някой мазен и космат чеченец в затвора:)))

3

Кво друго

преди 11 години

Кво друго да напишат нашите медии, нали вече сме мутроврагове на Русия, а медиите ни са мутромедии

2

Анонимен

преди 11 години

Ей ши*аните американци се опитват да всяват "демокрация" и в Русия защото ги е страх от силен противник! Истината обаче е че Русия не е Египет Тунис или Ирак! Cмърт за американските окупатори!!!

1

Анонимен

преди 11 години

Всички западни платени мекерета в трудови колонии! Да работят за благото на руския народ, а не да си драпат макарите по международни политически вечеринки!