33

Анонимен

преди 11 години

А мързелът защо не фигурира в списъка със заболявания, за да мога и аз да се възползвам от егидата на закона?

32

Йезуитска наредба

преди 11 години

Просто не трябва да има такава наредба. Н шефа на частната фирма, в която има такъв болен, ще му се изправи косата и набързо ще намери начин да се освободи от такъв болен. Ще му възложи несвйствена работа, ще го юрка по цял ден, и за най-малкото порвинение ще му удържа от заплатата, докато болният разбере,че хич не е желан на работа. Така че това е йезуитска наредба, изадена под давлението или на ЕС, или на синдиктите.

31

ОТ 9 ДО 20

преди 11 години

ЗАТОВА ЛИ В ГЕРМАНИЯ РАБОТЯТ ПО 6-7 ЧАСАИ ДАЛИ РАБОТЯТ БОЛНИ ХОРА,ЗА ДА НАПРАВЯТ ТАКАВА ИКОНОМИКАБОЛНИЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА,А ФИРМАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИ ,ЗА ДА Е ПЕЧЕЛИВША И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ НА ДЪРЖАВАТА,КОЯТО ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ВСИЧКИ БОЛНИ И НЕ МОЖЕЩИ ,НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА СЕ РАЗБОЛЯВА

30

Яким Вълев Донев

преди 11 години

Тази статия е валидна но за едни други Географски ширини.... Доста различни от Балканските и в частност особено пък Българските :) ! Тук само да искат.... винаги ще ти намерят "цаката" колкото и човек да се чувства "защитен".... :( :( :( Най малкото ще те "спукат" от непосилна работа и от унижения и ще те накарат сам да напуснеш.... Както има не малко случаи такива вече тук!!! Така че Дами и Господа НЕ РАЗЧИТАЙТЕ ОСОБЕНО МНОГО на такава "защита".... за огромно съжаление..... :( :( :( !!!!

29

Христина

преди 11 години

Могат ли психично болни хора да ни обслужват адекватно в някоя институция, например и имаме ли гаранция, че няма да станат агресивни в даден момент? Изпадала съм в такава ситуация и е крайно неприятно и плашещо да те обслужва такъв човек.

28

1234

преди 11 години

До 22Тогава, в зависимост от тежеста на заболяването - идва ред държавата да се погрижи за теб, на нея си плащал дълги години здравни осигуровки, а не на работодателя си. Изплаща ти болнични или те пенсионира по болест, ако здравословното ти състояние не позволява изпълнение на служебните задължения.

27

Анонимен

преди 11 години

Шефът може да уволни когото си поиска. Просто трябва да почака един месец.

26

Анонимен

преди 11 години

22ТЪПИЯ МАЙ СИ ТИ.А ако работиш в една компания от 10 години и си се разболял преди 1 година ?! Какво правим, като когато си постъпвал не си бил болен.. следователно не си излъгал!!

25

Анонимен

преди 11 години

В някоя бяла страна - ДА!В страна от третия свят като България - ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ДА ВИ УВОЛНИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ БГ ШЕФОВЕТЕ СА ДОСТА КРЕАТИВНИ В ИЗМИСЛЯНЕТО НА ГАДОРИИ С ЦЕЛ САМИ ДА НАПУСНЕМ...

24

Безумна наредба!

преди 11 години

Работното място не е балнеосанаториум. Защо началника да е длъжен да търпи насила някой, който не върши работа или отсъства непрекъснато за сметка на друг, който работи!? Това е крайно несправедливо!

23

Гледна точка

преди 11 години

Според мен не е редно да съществува такава наредба. Това си е чисто и просто двоен стандарт. Защо едни ще са защитени от уволнение, а други - не. Критерият трябва да е един и да важи за всички - качеството на работа и образователния ценз. Всичко друго си е дискриминация и връзване на ръцете на работодателя за определени категории хора. Защо той да държи насила човек, за когото е преценил, че не му върши работа, само защото уж бил болен!?

22

1234

преди 11 години

До 21Никой не е казал, че психично болен е = на ***. И какво като излъжеш, рано или късно ще се разбере че си болен, и след като си подал невярна информация никакви закони няма да те спасят от уволнение. Плюс това, за повечето отговорни работни длъжности се изисква да си на 100% ОК - и психически и физически, защото частният бизнес не прощава!

21

ХА, ХА

преди 11 години

ами няма шефа да те съкрати...Защото Той просто няма да те вземе на работа. Нали преди постъпването на работа попълваш Декларация, имаш ли заболявания, като: (изброени са на списък ).Хей Вие от Министерството на здравеопазването... МНОООГОООООО СТЕ *** И ОГРАНИЧЕНИ

20

до 1234

преди 11 години

Да и смяташ че ако съм болен от някакво заболяване,аз що попълня въпросника и ще си призная...психично болен не е равно на ***...напротив - много от психично болните са надсарени с изключителен ум,например хората с ОКР или маниен епизод...хипоманията е мечтата на всеки шеф..

19

до 9

преди 11 години

Социализмът е идеология на справедливостта,направила много за човечеството...тя е причината за намаляването на работният ден на осем часа,пхротестите на първи май в сащ са организирани от социалисти...въобще тя е причината за по-човешкото лице на капитализма днес...а това което ставаше в България и СССР не е социализдъм,ами тоталитаризъм,който бърка двете неща е ***...социализма е това към което трябва да се стреми света,защото смисълът на икономиката е да прави най-доброто за всички хора...

18

Анонимен

преди 11 години

Чрезпромяна на въпроса за референдума/отпадане на името Белене/ ГЕРБ загубиха със сигурност 500-600 000 гласа !

17

Глупости

преди 11 години

Шефът не може да ви Уволни ако сте с СПИН , но може да съкрати длъжността!Ако иде реч за частна фирма - Който плаща музиката - той я поръчва !на разни вирусоносители които верват в чудеса..........да им плаща държавата , Шефът НЕ плаща

16

1234

преди 11 години

Просто няма да ви дадат работното място, ако сте болен от посочените болести. Вече големите фирми имат въпросници, които се попълват към дадата на назначаване - потвърждаваш, че не си болен от някои тежки заболявания.

15

лимонад

преди 11 години

и какво - при всяко интервю за работа да ми искат и медицинско с изследване за тия болести ли ? това ли е целта ?Едно време държавата дотираше фирмите в които работят такива хора - за да се губи смисъл уволняването им и да излизат по-евтино на работодателя. сега се мъчат да фалират фирми по тоя начин.

14

Анонимен

преди 11 години

Епилепсията е неврологично състояние,при което бистротата на ума е запазена.Единственият проблем са епилептичните гърчове,които могат да се контролират с лекарства...обзалрагам се че повечето епилептици работят стотици пъти повече от вас,клатещи крака форумци...