129

Анонимен

преди 11 години

upload.wikimedia.org/wikipediamons/c/c1/Atmosfeer.png?uselang=ru

128

БГ

преди 11 години

Аз съм възмутен! Тази статия трябва да се премахне незбавно! Как може този мерзавец да не е благодарил на нашия партиен и държавен ръководител! Нашя бащица!

127

bg

преди 11 години

до 141: Благодария ти за линка. От инфото което намерих излиза че тоя хейтър (134-ти) съвсем не е прав значи. В страторферата (на височина над 30км)скороста на звука е по малка или по точно около 1144км. Което означава че австреца си е направил рекорда и тва е. Обаче е много важно, да се оплюва първо. Евала на рекордьора

126

Левент

преди 11 години

Дали знаете каква беше словото което каза преди да се метне ? ;дАко знае някой нека сподели .

125

справка

преди 11 години

малка справка относно температурите в помощ на 'знаещите' - windows2universe.org/earth/Atmosphere/images/stratosphere_temperature_graph_big.gif

124

до 139

преди 11 години

Не пиши на изуст. Температурата на въздуха пада с увеличаване на височината, но в един момент на 18-20км пак започва да се повишава.

123

bg

преди 11 години

Дo 134: а бе умнико, на такава височина температърата е много под -18. САмо на 10 000км температурата е вече -40, -50. Личи си колко си запознат, но иначе вендага оплю рекорда на човека.

122

Анонимен

преди 11 години

До АнонименИзпитва нови начини за спасяване на човешки живот, при стратосферни полети. Апропо, каквито ще бъдат всички междуконтинентални полети след 100 тина години. Създава индустрия за богатите търсачи на силни усещания сега и за не толкова богатите утре! Прави бизнес човекът! Най малко!

121

Анонимен

преди 11 години

питат и защо няма камера на шлема, освен това споменават че има ужасно много изнемогващи от глад, на което един друг отвърна че ако РедБул тръгнат да хранят третия свят никой няма да ги забележи и въобще няма да има ефекта от рекламата какъвто е в случая. Но тези сигурно са някакви оскотели ***... Да не споменавам за турците които продължават да твърдят, че човека си е чист турчин или поне майка му или прапрапрапра дядо му заради обсадата на Австрия.С две думи - всичко е човешко

120

неразбиращ

преди 11 години

До 133:Напълно си прав!А аз прегледах руски,английски и всякакви други сайтове-навсякъде суперлативи и поздравления за невероятното постижение на човешките възможности,за страхотната смелост на този мъж.Спорове има само за техническите параметри на скока,а тук... *** и простотии.Е как е възможно,чудя се само за 25 год. да го оскотеят толкова този нородец?Световна конспирация ли,що ли...?

119

Анонимен

преди 11 години

Скорост на звука е скоростта, с която звуковите вълни се разпространяват в дадена среда. Най-често под това понятие се разбира скоростта на звука във въздуха (343 m/s = 1234,8 km/h), но може да се отнася и за други среди, като тя зависи основно от плътността на средата.Това е скоростта на звука при температура 20 C.На 39км височина има озон и температурите са около-18.Значи тук скоростта на звука е друга-няма рекорд.Но иначе евала за скока.

118

Анонимен

преди 11 години

Прегледах чуждата преса, там навсякъде където има опция за коментар, не срещнах нито едно негативно мнение а тук половината. Невероятно е колко много Българи отделят време да мразят и омаловажават успехите на другите и погледа им стига точно на два пръста пред носа им. И съвсем справедливо държавата ни е аутсайдер навсякъде по света. Това е заради тези хора, онези можещите и креативните се опитват да ни отсрамят.

117

до 126

преди 11 години

Човекът сам е казал кому е нужно "Живеем, за да победим страховете си и да преследваме мечтите си" . Дава пример, че няма невъзможни неща, а има хора които преследват мечтите си и успяват и такива, които са се отказали от мечтите си и нищо не правят за да ги постигнат. Аз вчера сбъднах една своя мечта, което ми отне 3.5 години и чувството е неописуемо!!

116

ЧАКАЩ

преди 11 години

Че Феликс е безстрашен и смел човек е ясно ! България има сигурно много повече такива хора освен,че тук няма нито един такъв спонсор ?! Помислете и си представете : лимонадената фабрика "Стил" от Хасково спонсорира с ??? ??? ??? лв. уникалния опит -човек без помоща на техническо средство да се изстреля на 39 000 м. от земята?! А .... как е ? ..... P.S. Под "смели" и " безстрашни" > не разбирай : гладни,психясали,изтормозени.....и т.н. българи !!!

115

Анонимен

преди 11 години

Зад фасадата на този скок и чисто користните цели на ред бул които виждат мнозина от вас, се крие много наука, направени са много проучвания и ще бъдат взети много данни, важни за развитието на космонавтиката. Стига сте мразили и принизявали действията на онези които движат прогреса и човечеството към нови върхове. Благодарение на хора като тези, сме достигнали ниво, при което с малко усилия можем да живеем прилично, имаме самолети, автомобили, компютри, електричество, телевизори, gsm и т.нт

114

тоя пък

преди 11 години

по време на скока мислел за семействпото си. ами трябвало е да мислиш за тях преди това бе алнкоолу. ако нещо се беше объркало, а?

113

Анонимен

преди 11 години

124, някъде след 47ма секунда, когато достигна 1173 км/ч и показаха контролната зала, после скоростта му започна да пада, а той да се върти..

112

Анонимен

преди 11 години

bravo na 4oveka, no ne bih iskal da sym v kozata na roditelite i priatelkata mu po vreme na eksperimenta. i sega kakvo? na komu sluji tova, osven na nego samia 4e e sko4il.

111

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен; Със сигурност е било в първите 7-8 километра, надолу вече има въздух, което значи по-голямо съпротивление и намаляване на скоростта от това ***.

110

Анонимен

преди 11 години

А някой знае ли на каква височина е достигнал скоростта на звука 1342,8 километра в час.