9

от 7 до 9

преди 11 години

С това, което си написал съм съгласен, но като погледнеш човечеството е доста далеч от това познание за Вселената. Така че дори и да има практическо приложение то ще е след векове.Все едно да направиш модел на космически кораб сред неандарталци. Нито ще имаш материали да го сгобиш, нито гориво, нито свръзка с Земята и т.н.Не сме се научили да ходим, а искаме да бягаме и летим. Това имах в предвид като написах, че учените просто искат да си начешат любопитните ***.

8

до 7

преди 11 години

Не ние, а времето ще отсъди дали ще има практическо приложение.Много благинки които в момента ползваме,включително и компютъра от който ти пиша, са в резултат на открития, смятани по времето си за ненужни и чисто теоретични.Те за това ги има теоретичните изследвания, защото вървенето по отъпканата пътека в един момент води до задънена улица.

7

Ум царува ум робува

преди 11 години

Най-важното е колко е голяма Вселената или пък на колко години е.Най-важно за учените. За да си начешат любопитните си *** от познание или да усвоят или може би изперат пари.И не ми разправяите, колко било нужно и важно.Някакво практическо приложение ще има ли за това познание? А? А?

6

учЕн

преди 11 години

Ако сведем мегапарсека до нано метри и тези 74 км/сек до нанометри в сек не е трудно да се изведе уравнение, което да изчисли след колко точно време разстоянието между електрона и ядрото ще стане толкова голямо, че ядрената сила да спре да действа при което ще настъпи и краят на вселената. Тоест цялата вселена ще стане на супа от елементарни частици.

5

Godlike

преди 11 години

В измерението което се намираме е нормално да опознаваме и търсим смисъл. Но има измерения далеч по-масивни от тези, които нашето съзнание някога ще възприеме. Доброто в случаят е, че когато правим предположения и изграждаме хипотези, това помага изключително много за развитието на въображението ни като видове, което благоприятства за самата еволюция.

4

xa!

преди 11 години

М, да! кои са, и к'ви са тези учени от НАСА ще ми обясняват, к'во се случва в космоса?? Светът май не е чувал за великите драскачи в dnes.bg, които са специалисти във всяка една научна и ненаучна област и могат да дадат най-точна информация за всичко, което съществува, съществувало и ще съществува!!!

3

Анонимен

преди 11 години

О,ненормални сте.И какво като знаете какво има на разстояние да кажем скромните 100 милиона светлинни години?Докато си губите времето с глупости,то дори вече не е там... толкова далеч е.А за сведение най-бързият двигател за сега дето още е в по скоро теоритично-експериментален вариант ще може да прави едва 100 000 км/ч... Кога ще долети една светлинна година ?Те ми гледат на 15 милиона светлинни години напред.Bullshit

2

ivan.aleksandrov

преди 11 години

вселената е ато,*** бомба в друг гигански свят.

1

Гошо Тъпото

преди 11 години

Всичкото Мара...втасала,та и Космоса...изучила.